نحوه نوشتن نتیجه گیری برای محتوا
/
/
چگونه برای محتوای وبلاگ سایت پایان بندی و نتیجه گیری عالی بنویسیم؟

چگونه برای محتوای وبلاگ سایت پایان بندی و نتیجه گیری عالی بنویسیم؟

راهنمای مطالعه

سخت‌ترین بخش نوشتن پست وبلاگ کدام است؟ معمولا در نوشتن کدام بخش از محتوای خود به مشکل برمی‌خورید؟

برای برخی از مارکترها، سخت‌ترین بخش نوشتن پایان محتوا و نتیجه گیری می‌باشد. شخصی که مسئول تولید محتوا متنی وبلاگ هست زمان زیادی را صرف نوشتن یک محتوای وبلاگ کامل می‌کند. این شخص تمامی اطلاعات و تحقیقات را جمع آوری می‌کند و در بهترین قالب پست وبلاگ برای انتشار قرار می‌دهد و بدنه محتوا را به پایان می‌رساند. اما حالا چه باید بگوید؟

بسیاری از نویسندگان سعی می‌کنند که از یک متن و ساختار مشخص برای پایان دادن به محتوای وبلاگ خود استفاده کنند یا کلا از نوشتن این بخش شانه خالی می‌کنند. اگر نتیجه گیری محتوا وبلاگ ناقص باشد، می‌تواند در آخر کار تمامی زحمات شما را بر باد دهد و تاثیرگذاری مناسبی را بر روی مخاطب‌های شما نگذارد. مقاله‌ای به عنوان یک محتوای موفق عمل خواهد کرد که دارای پایان و نتیجه گیری قوی می‌باشد.

اما چگونه می‌توان برای محتوای وبلاگ سایت پایان بندی و نتیجه گیری تاثیرگذار بنویسیم؟ خوشبختانه این کار آنچان هم پیچیده نیست. در ادامه این پست تمامی نکاتی که در هنگام نوشتن یک نتیجه گیری قدرتمند به دانستن آن‌ها نیاز دارید را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

 

‌اهمیت داشتن نتیجه گیری قوی در محتوای وبلاگ

مانند یک فیلم یا یک مسابقه ورزشی که پایان یا نتیجه آن بیشتر در ذهن باقی می‌ماند، مردم همیشه پایان و چکیده یک محتوا را راحت‌تر به خاطر خواهند سپرد. هر وقت که اسم از فیلم تایتانیک به وسط می‌آید صحنه غرق شدن جک و پایان فیلم را به یاد می‌آوریم، یا زمانی که اسم دربی به میان می‌آید نتیجه پایانی دربی محبوب‌مان به ذهنمان خطور خواهد کرد.

در مورد محتوای وبلاگ نیز این داستان صادق است. بسیاری از نویسندگان وبلاگ علاقه‌ای به نوشتن این بخش ندارند و به سادگی از کنار نتیجه گیری وبلاگ خود می‌گذرند. اگر می‌خواهید که مخاطبان در مورد پست وبلاگ شما صحبت کنند و اقدامات بیشتری پس از خواندن آن انجام دهند، باید برای محتواهای وبلاگ خود از نتیجه گیری‌های قدرت‌مندی استفاده کنید.

نتیجه گیری تاثیرگذار و عالی تلقی می‌گردد که:

  • خوانندگان را تشویق به تعامل کند و آن‌ها را وادار کند در انتهای محتوا نظرات خود را بنویسند.
  • اشتراک گذاری محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی را افزایش دهد.
  • بازدید کنندگان بیشتری را به مشتری بالقوه تبدیل کند.
  • میزان کلیک روی سایر پست‌های وبلاگ سایت شما را افزایش دهد.
  • کاربران بیشتری را با نام برند شما درگیر کند.

وبلاگ نویسی یکی از مهم‌ترین اجزا بازاریابی محتوایی به شمار می‌آید. این نکته را به یاد داشته باشید که هدف از نوشتن پست وبلاگ افزایش بازدیدکنندگان ارگانیک و آموزش آن‌ها می‌باشد. پست وبلاگ به تنهایی برای شما درآمدزایی نخواهد کرد. شما باید بتوانید به نحوی پست وبلاگ خود را به پایان برسانید تا مخاطب‌های شما مجاب شوند از محصولات و خدمات شما استفاده کنند.

 

نکات عملی برای نوشتن پایان محتوای وبلاگ

مقدمه و شروع محتوا بسیار مهم است و اکثر خواننده‌ها به آن توجه می‌کنند. در صورتی که از مقدمه نا مناسبی برای شروع محتواهای خود استفاده کنید، احتمال اینکه بازدیدکننده از خواندن ادامه مقاله شما سر باز بزند بسیار زیاد خواهد بود. ما در مقاله‌ای که در مورد چگونگی نوشتن مقدمه محتوا می‌باشد برای شما نکات مربوط به نحوه شروع پست وبلاگی را بررسی کرده‌ایم.

در ادامه این پست می‌خواهیم به شما نکاتی را آموزش دهیم که با استفاده از آن بتوانید پایان محتواهای وبلاگ خودتان را نیز به بهترین شکل ممکن بنویسید. شاید به بخش نتیجه گیری یک مقاله به اندازه مقدمه آن توجه نشود، اما این بخش بسیار مهم است و می‌تواند بازدیدکننده‌های شما را به مشتری بالقوه تبدیل کند.

در ادامه نکات مهمی برای نوشتن نتیجه گیری تاثیرگذار برای شما آماده کرده‌ایم:

 

1-محتوای خود را خلاصه کنید

وقتی خواننده به پایان یک پست وبلاگی می‌رسد، می‌تواند احساس کند که مقاله در حال به اتمام رسیدن است و برای پایان آن آماده می‌شود. وقتی که تمام نکات اصلی را در بدنه محتوای خود ذکر کردید، نوبت به نمایش نتیجه گیری می‌رسد. این بخش نباید بسیار طولانی نوشته شود و نباید از نکته جدید و اضافی در این بخش استفاده گردد.

ما در برخی از پست‌های آساوب سعی کرده‌ایم که بسیار خلاصه‌وار محتوای پست را برای خوانندگان‌مان مرور کنیم تا نکات اصلی محتوا در ذهن آن‌ها هک شود. با این کار خواننده نکات اصلی پست شما و حتی برند شما را به خاطر خواهد سپرد. خلاصه نویسی یک راه عالی برای پایان دادن به پست‌های آموزشی می‌باشد.

 

2-کلمات کلیدی خود را قرار دهید

اغلب محتوا نویس‌ها به این مشکل برخورده‌اند که در هنگام نگارش یک محتوا، مکان مناسبی برای قرار دادن کلمه کلیدی مورد نظر خود پیدا نکرده باشند. نتیجه گیری پست وبلاگ می‌تواند یک مکان عالی برای قرار دادن چنین کلمات کلیدی باشد.

همچنین سعی کنید از کلمات کلیدی اصلی که در عنوان و متن اصلی خود قرار داده‌اید نیز در این بخش از محتوای خود استفاده کنید. کلمات کلیدی شما باید در تمامی محتوا به صورت اصولی و یک دست پخش شده باشند. در صورتی که می‌خواهید از کلمه کلیدی اصلی محتوای خود در نتیجه گیری استفاده کنید، نهایتا یکی دو بار آن را تکرار کنید تا گوگل این کار شما را به منزله keyword stuffing در نظر نگیرد.

نکته: برای کسب امتیاز بیشتر سئو می‌توانید کلمات کلیدی خود را به صورت ایتالیک، بولد یا هایلایت شده در این بخش قرار دهید.

 

3-از دکمه‌های اقدام برای عمل (CTA) استفاده کنید

بخش نتیجه‌گیری پست خود را به عنوان یک صفحه لندینگ تصور کنید. استفاده از CTAهای متعدد در طول محتوا می‌تواند بازدیدکنندگان شما را گیج کند. به جای آن می‌توانید تمرکز خود را بر روی یک CTA بگذارید و با تاکید کردن بر آن، مخاطب‌ها را مجاب کنید که بر روی آن کلیک کنند.

پس از خواندن پست وبلاگ کاربران اغلب کمی سردرگم می‌شوند و به این موضوع فکر می‌کنند: “حالا چی؟”. به همین دلیل است که نتیجه گیری محتوا به عنوان یک مکان عالی برای ارائه راه حل‌هایی عالی در قالب CTA می‌باشد. این دکمه می‌تواند پیشنهاد خواندن یک محتوای دیگر باشد، محصول یا خدمات شما را تبلیغ کند یا از کاربران درخواست کند که در خبرنامه ایمیل شما ثبت نام کنند.

در هر حال، هر بار که خواننده‌ای به انتهای محتوای شما می‌رسد باید او را تشویق کنید تا به مصرف محتواهای سایت شما ادامه دهد.

 

4-کمی از چاشنی احساسات استفاده کنید

هر پستی نگارش می‌گردد و در هر وب‌سایتی منتشر می‌شود یک هدف را دنبال می‌کند، توسط چندین انسان خوانده شود. سعی کنید به جای نگارش متنی خشک و سرد، از احساسات و عواطف استفاده کنید تا محتوایی تاثیرگذارتری را آماده سازی کنید.

حتی شما می‌توانید نتیجه گیری خود را کمی شخص‌تر کنید و در بخش انتهایی پست‌های خود راهی برای ارتباط با نویسنده محتوا قرار دهید. می‌توانید از خوانندگان درخواست کنید که برای بهبود سطح پست‌ها و یا درخواست پست جدید در رابطه با موضوعی خاص با نویسنده در ارتباط باشند.

 

5-استفاده از باکسی مشابه

اگر توانایی در نوشتن نتیجه گیری حرفه‌ای برای پست‌های وبلاگ خود ندارید، یک باکس طراحی کنید و با قرار دادن متن و یک CTA مشخص، آن را در پایان تمامی محتواهای پست وبلاگ خود اضافه کنید. فرقی ندارد که موضوع پست شما چه بوده است، مهم این است که استراتژی شما چه هدفی را دنبال می‌کند. از چنین باکس‌هایی می‌توانید برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید.

 

6-از مخاطب‌های خود سوال بپرسید

زمانی که نویسنده یک پست می‌شوید نباید همانند یک دیکتاتور با مخاطبین خود برخورد کنید، بلکه باید دقیقا برعکس عمل کنید. پست‌های وبلاگ مکان مناسبی برای ایجاد ارتباط با مخاطبین شما است و باید پست‌های شما حالت محاوره‌ای داشته باشند. سعی کنید پست‌های وبلاگ خود را به صورتی نگارش کنید که مخاطب را وادار به تعامل کند.

بهترین کار برای ایجاد تعامل در پست وبلاگ این است که از مخاطب خود سوال بپرسید. می‌توانید نظر مخاطب‌های خود را جویا شوید و به آن‌ها بگویید که نظر خود را برای شما بنویسند. توجه داشته باشید در تنها در شرایطی از این تکنیک استفاده کنید که نظر دهی و بخش کامنت‌ها در وبلاگ شما فعال باشد، در غیر این صورت تاثیر منفی بر روی کاربران خواهید گذاشت.

 

7-الهام بخش مخاطبین خود باشید

بعضی اوقات یک پست وبلاگ ساده می‌تواند به قدری تاثیرگذار باشد که خواننده پس از خواندن آن یک عادت را کنار بگذارد یا یک فعالیت جدید را شروع کند. اما چطور می‌توان در قسمت نتیجه گیری پست الهام بخش شد؟

در پایان پست‌های وبلاگ خود می‌توانید مخاطبین را به انجام کاری دعوت کنید. به عنوان مثال در صورتی که وبلاگی با موضوع فیتنس و تناسب اندام را اداره می‌کنید، در انتها می‌توانید مخاطبین خود را به چالش بازنویسی لیست مواد غذایی مصرفی‌شان دعوت کنید.

 

8-خوانندگان را به انجام دادن کاری هدایت کنید

چه نتیجه گیری محتوای خود را به صورت خلاصه بنویسید، یا اینکه در آن از مخاطب‌های خود سوالاتی را بپرسید، در انتهای پست وبلاگ باید خوانندگان را راهنمایی کنید که بعد از اتمام مقاله چه کاری انجام دهند. گاهی اوقات به سادگی می توانید از آنها بخواهید پست شما را به اشتراک بگذارند یا اینکه نظر خود را برای شما بنویسند. اگر بدانید که اکثر مردم تنها به این دلیل که از آن‌ها درخواست انجام کاری را داده‌اید، به آن عمل می‌کنند بسیار تعجب خواهید کرد.

به عنوان مثال فرض کنید که شما پست وبلاگی با مضمون آموزش تولید محتوا نوشته‌اید و در آن نکات عملی برای ایجاد محتوایی تاثیرگذار به مخاطب‌های خود آموزش داده‌اید. در آخر می‌توانید از خوانندگان دعوت کنید که به سراغ محتواهای سایت خودشان بروند و این نکات را بر روی آن‌ها پیاده سازی کنند.

گاهی اوقات به سادگی می‌توانید از مخاطبین خود بخواهید که پست شما را در شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. بعضی وقت‌ها چنین درخواست‌هایی مورد قبول کاربران واقع می‌شوند و به همین سادگی می‌توانید محتوای خود را در شبکه‌های اجتماعی انتشار دهید.

 

9-قرار دادن لینک‌هایی به سایر پست‌های وبلاگ

آیا تا به حال در YouTube به تماشای ویدیو پرداخته‌اید؟ این پلتفرم در انتهای هر ویدیو یک یا چند ویدیو دیگر را برای دیدن به شما پیشنهاد خواهد کرد. گاهی اوقات به خاطر همین پیشنهادات چندین ساعت زمان را در YouTube سپری خواهیم کرد.
زمانی که خواننده پست وبلاگ را به پایان می‌رساند، می‌خواهیم که چنین شرایطی را برای او به وجود بیاوریم. برای انجام این کار می‌توانید به محتواهای مرتبط موجود وبلاگ خود لینک بزنید و یا گلچینی از محتواهای خود را برای مطالعه به کاربر پیشنهاد کنید.

 

10-از چندین حربه استفاده کنید

هنگام نوشتن یک نتیجه گیری، استفاده از ساختار کلاسیک آن راحت‌ترین راه برای پایان دادن به محتوای سایت به شمار می‌آید:

  • از کلمات استفاده شده در عنوان به همراه کلمات کلیدی دیگر در نتیجه گیری استفاده کنید.
  • از دعوت به اقدام CTA در نتیجه گیری خود بهره ببرید.
  • از مخاطب‌های خود سوال کنید و با تغذیه افکار آن‌ها، مخاطب‌های خود را به اظهار نظر یا اشتراک گذاری پست‌های خود ترغیب کنید.

می‌توان گفت که این روش ترکیبی از نکاتی است که در بالا به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. در این روش می‌توانید خلاصه‌ای از محتوای خود را در بخش نتیجه گیری قرار دهید، از دکمه CTA برای هدایت مخاطبین به صفحات لندینگ خود بهره ببرید و با پرسیدن سوالات مختلف نرخ تعامل محتوا را افزایش دهید. همچنین می‌توانید از المان‌های بصری ساده‌ای نیز در این بخش استفاده کنید تا نظر بازدید کننده‌ها را به پایان محتوای پست خود جلب کنید.

 

نتیجه گیری

اگر نتیجه گیری شما قوی نباشد می‌تواند زحمات شما را به باد دهد. با کمی تمرین و انجام نکاتی که در این پست برای شما گردآوری کرده‌ایم می‌توانید محتوای خود را به بهترین شکل ممکن به پایان برسانید. می‌توانید این پست را در مرورگر خود BookMark کنید و دفعه بعدی که خواستید برای مقاله خود نتیجه گیری بنویسید یک نگاهی به این نکات بیاندازید.

شما از کدام یک از این روش‌های گفته برای پایان دادن متن پست‌های خود استفاده کنید؟ اگر از روش دیگری برای جمع بندی محتوای خود استفاده می‌کنید، آن را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: