نحوه انتخاب موضوع برای متحوای وبلاگ
/
/
چگونه برای پست‌های وبلاگ موضوع انتخاب کنیم؟

چگونه برای پست‌های وبلاگ موضوع انتخاب کنیم؟

راهنمای مطالعه

یکی از دردسرهای بزرگ هر متخصص تولید محتوا، انتخاب موضوعات مناسب برای پست وبلاگ سایت می‌باشد. این قضیه زمانی سخت‌تر می‌شود که شما پروژه‌ای را قبول کنید که در زمینه آن اطلاعات چندانی نداشته باشید و همچنین مجبور شوید که هر ماه تعداد مقالات مشخصی را نیز برای آن‌ها تولید نمایید.

انتخاب موضوع مناسب برای تولید محتوا کار نسبتا سختی است، با این وجود موضوع محتوای سایت شما در استراتژی بازاریابی محتوایی شما از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. اما روش‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید موضوعات متنوعی را برای نوشتن پست‌های وبلاگی مخاطب پسند انتخاب کنید.

من هم در ابتدای شروع کارم به عنوان یک محتوا نویس با چنین مشکلی برخورد می‌کردم و با دردسرهای زیادی برای انتخاب موضوع مناسب برای نوشتن پست‌های وبلاگ روبرو می‌شدم. اما با گذشت زمان و نوشتن محتواهای بیشتر و تحقیق و مطالعه در این زمنیه، روش‌ها و نکات ارزشمندی را برای پیدا کردن موضوعات جدید بدست آوردم. در این پست می‌خواهم تجربیات چندین ساله خود را در مورد نحوه انتخاب تاپیک و موضوع وبلاگ با شما درمیان بگذارم.

 

اهمیت انتخاب موضوع مناسب برای تولید محتوا

نوشتن محتوای با کیفیت و منحصر به فرد بسیار مهم است و می‌تواند بر روی سئو سایت و مخاطب‌های شما تاثیرگذار باشد. اما اگر موضوع درستی را برای تولید محتوا نکنید، هرچقدر هم محتوای شما با کیفیت باشد، نمی‌تواند برای شما آنچنان مفید واقع شود.

مخاطب‌ها برای رسیدن به سوالات خود در موتور جستجو به کاوش می‌پردازند و انتظار دارند که بهترین جواب ممکن را بدست بیاورند. به جز جستجوگران آماتور باقی جستجوگران علاقه دارند که محتواهایی تخصصی و کاربردی را پیدا کنند که نکات و اطلاعاتی جدید که از آن بی خبر بوده‌اند را در اختیارشان قرار دهد.

موتورهای جستجو نیز از این قضیه با خبر هستند و همیشه در سعی کرده‌اند که محتواهای مفید و وب‌سایت‌های تخصصی را در نتایج جستجوی خود قرار دهند. از همین رو اگر می‌خواهید که موتورهای جستجو شما را در صفحه اول نتایج جستجو خود به نمایش دربیاروند، می‌بایست بر روی موضوعات مرتبط با حوزه کاری خود تمرکز داشته باشید.

به همین دلیل انتخاب موضوع مناسب بسیار مناسب و حیاطی می‌باشد. شما باید به نحوی محتوای سایت خود را انتخاب نمایید که به موتورهای جستجو نشان دهید که به صورت تخصصی در حال تولید محتوا پیرامون یک حوزه بخصوص هستید.

اگر ده سال پیش در مورد موضوعات مختلفی جستجو می‌کردید همیشه چند سایت خاص در صفحه اول نتایج موتور جستجو دیده می‌شدند. با گذشت زمان و روی کار آمدن سایت‌های تخصصی‌تری که محتوای خود را به موضوعات خاصی محدود کردند، کم کم این سایت‌ها رتبه بندی خود را از دست دادند و دیگر خبری از آن‌ها در نتایج موتور جستجو نیست.

شما با انتخاب موضوع درست و مرتبط و تولید محتوا پیرامون این موضوعات می‌توانید اعتماد موتورهای جستجو را بدست بیاورید تا سایت شما را به عنوان یک مرجع از اطلاعات مفید در زمینه کاری‌تان شناسایی کند.

 

نحوه انتخاب موضوع مناسب جهت تولید محتوا

در این بخش نکاتی کاربردی برای انتخاب موضوعات مورد نیاز جهت وبلاگ نویسی را برای شما گردآوری کرده‌ام:

 

1-حوزه‌ای که می‌خواهید در مورد آن وبلاگ نویسی کنید را مشخص کنید

مشخص کردن Niche اولین گام در تعیین موضوع وبلاگ شما به شمار می‌آید. برای اینکه بتوانید وبلاگی موفقی را پایه ریزی کنید که در آینده برای شما ترافیک ورودی و درآمد قابل قبولی را ایجاد کند، می‌بایست که بر روی یک موضوع مشخص تمرکز کنید.

وبلاگ‌هایی که بر روی دو یا چند حوزه تمرکز دارند، از شانس موفقیت بسیار پایینی را دارا می‌باشند. فرض کنید که شما صاحب یک وبلاگ هستید و در آن به چند موضوع مختلف مانند دیجیتال مارکتینگ، مد و فشن و اتومبیل و خودرو می‌پردازید. شانس موفقیت چنین وبلاگی بسیار کم است. اما چرا؟

همانطور که در بالا به آن اشاره کردم، گوگل علاقه دارد که در نتایج خود محتواهای کاملا تخصصی را نمایش دهد که کاربر با مطالعه آن‌ها به جواب تمامی سوالات خود دست پیدا کند. اگر وبلاگ شما Niche های مختلفی را پوشش دهد، موتور جستجو فرض می‌کند که وبلاگ شما به صورت تخصصی عمل نمی‌کند و اعتبار کمتری را برای آن در نظر خواهد گرفت.

اما چگونه حوزه و نیچ مورد نظر را انتخاب کنیم؟ این نکته نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما باید حوزه‌ای را انتخاب کنید که با تولید محتوا و وبلاگ نویسی در آن به ترافیک بالا و درآمد قابل قبولی دست پیدا کنید. اگر حوزه کاری شما جستجویی نداشته باشد پرداختن به آن بی فایده است و اگر نتوانید از ترافیک ورودی آن به هر نحوی درآمد کسب کنید، وقت و سرمایه خود را تلف خواهید کرد.

برای آشنا شدن با تمامی نکات مربوط به وبلاگ نویسی، مقاله نحوه نوشتن محتوای پست وبلاگ را مطالعه فرمایید.

 

2-مخاطب‌های هدف خود را بشناسید

در مرحله بعد باید درک درستی از مخاطب‌های خود داشته باشید و بدانید که به دنبال چه محتوایی هستند تا بهترین موضوع برای نوشتن محتوای پست‌های وبلاگ خود را پیدا کنید. پست وبلاگی که شما می‌نویسید قرار است به دست مخاطب‌های شما خوانده شود، پس برای موفقیت در سایت و وبلاگ‌تان هیچ چیزی مهم‌تر و ضروری‌تر از شناخت دقیق مخاطب‌های‌تان نیست.

برای درک بهتر و شناخت مخاطب‌های خود باید خودتان را جای آن‌ها بگذارید و ببینید که مخاطب چه چیزی نیاز دارد و برای دریافت چه اطلاعاتی وارد سایت شما می‌شود. سعی کنید که با مخاطب‌های خود تعامل داشته باشید، نظرات آن‌ها را در پایان محتوای خود بخوانید و به آن‌ها پاسخ دهید تا با چالش‌ها و مشکلات آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

یکی از راه‌های عالی برای برقراری ارتباط با مخاطب‌ها، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی است. شبکه‌های اجتماعی فرصت استثنایی را در اختیار شما قرار خواهد داد تا بتوانید به صورت مستقیم با مخاطب‌های خود تعامل داشته باشید. شما باید به درک درست و کاملی از مخاطب‌های خود برسید و بدانید که نیاز بعدی آن‌ها چه می‌باشد و در آینده محتوای وبلاگ شما باید به کدام سمت و سو حرکت کند.

 

3-محتوای خود را مرتبط نگه دارید

در هنگام انتخاب موضوع مناسب برای محتوای وب‌سایت‌تان، همیشه به مفهوم ارتباط توجه داشته باشید. تولید محتوای مرتبط یک بحث مهم در بازاریابی محتوایی به شما می‌رود. در این بخش می‌خواهم پنج نکته در مورد مرتبط بودن محتوا به شما توضیح دهم:

اگر برای نوشتن محتوای مورد نیاز سایت‌تان زمان یا نیروی متخصص کافی ندارید، می‌توانید سفارش تولید محتوا خود را به وبسایت ما ارسال کنید تا متخصص‌های تولید محتوا آساوب در کمترین زمان محتوای مورد نیاز شما را با بهترین کیفیت آماده کنند.

 

انتخاب موضوع مرتبط با مخاطب شما

اینکه چه موضوعی برای پست‌های وبلاگ خود انتخاب کنید به مخاطب‌های شما برمی‌گردد. به چه چیزی علاقه دارند؟ با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند؟ سعی دارند که بر چه چالش‌هایی غلبه کنند؟

اگر بخواهید موضوعات مرتبطی را بدون شناخت مخاطب خود انتخاب کنید، مثل این می‌ماند که بخواهید بدون داشتن تخته موج سواری و یک ساحل پر از موج دست به موج سواری بزنید.

 

مرتبط بودن با نیچ کاری خود

دلیل اینکه زیاد به این نکته اشاره می‌کنم در این است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. اگر در مورد حیوانات خانگی تولید محتوا انجام می‌دهید، حتما محتواهای خود را در همان حوزه کاری نگه دارید و در مورد غذای گربه، نگه داری سگ و … پست ایجاد کنید. شما در چنین وبلاگی نباید مقاله‌ای با محوریت موضوع ارز دیجیتال یا آموزش کسب فالوور در اینستاگرام انتشار دهید.

 

انتخاب موضوع مرتبط با اهداف خود

یکی دیگر از نکات مهم در رابطه با انتخاب موضوع برای وبلاگ، انتخاب موضوع مناسب و مرتبط با اهداف بازاریابی و تجاری است که در نظر گرفته‌اید. هر وبلاگی علاوه بر دریافت ترافیک ورودی اهداف دیگری مانند افزایش نرخ تبدیل، فروش بیشتر محصولات، بهبود سئو سایت و این چنین اهدافی را دنبال می‌کند. سعی کنید موضوعاتی را که انتخاب می‌کنید با توجه به این اهداف باشد.

 

با رویداد‌های امروزی در ارتباط باشید

یکی دیگر از نکاتی که در هنگام انتخاب موضوع محتوای وب‌سایت خود باید به آن توجه داشته باشید، مربتط بودن آن با تکینک‌ها و علم روز می‌باشد. هیچ کاربری علاقه ندارد که یک پست در مورد موضوعی که دیگر کارایی ندارد را مطالعه کند. گوگل هم به محتواهایی که ترند روز هستند علاقه‌مند می‌باشد.

 

با مشکلات و راه‌حل‌ها مرتبط باشد

موضوع شما باید مرتبط با مشکلات مخاطب‌های شما باشد و یک راه حل کاربردی برای حل مشکل و دغدغه‌های آن‌ها در خود داشته باشد.

 

4-یک وبلاگ با کیفیت برای الهام گرفتن پیدا کنید

یک هنرمند خوب کپی می‌کند ولی یک هنرمند بزرگ می‌دزدد.

منظور من از این نکته کپی و دزدی محتوای سایر وبلاگ‌ها نیست، بلکه به شما توصیه می‌کنم که قوی‌ترین وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌های حاضر در حوزه کاری خود را شناسایی کنید و از موضوعات آن‌ها الهام بگیرید.

من به شدت با سرقت محتوا یا نقض مالکیت معنوی آن مخالف هستم. در ضمن گوگل نیز علاقه‌ای به وبلاگ‌هایی که سایر محتواها را در سایت خود کپی می‌کند ندارد و به شدت با آن‌ها مقابله می‌کند و حتی در برخی از موارد جریمه‌های سنگینی برای آن‌ها در نظر می‌گیرد.

برای اینکه این مرحله را به شکلی اصولی انجام دهید طبق این مراحل پیش بروید:

  1. فهرستی از مثلا 5 وبلاگ برتری که آن‌ها را می‌شناسید و از کیفیت محتواهای آن‌ها راضی هستید ایجاد کنید. این وبلاگ‌ها می‌تواند در نیچ شما باشند یا اینکه کلا خارج از حوزه کاری شما قرار گرفته باشند.
  2. عنوان‌ محتواهای آن‌ها را یادداشت کنید و با توجه حوزه کاری و مخاطب‌های خود آن‌ها را تغییر دهید.

شاید بگویید که چگونه این کار را انجام دهیم؟

حالت اول به وبلاگ‌های قوی بروید که با شما در یک حوزه مشغول فعالیت می‌باشند. مقالات قوی و محبوب آن‌ها را شناسایی کنید و سعی کنید که ورژن کاملتر و دقیق‌تری از آن موضوع را بنویسید.

درمورد وبلاگ‌هایی که در نیچ متفاوتی نسبت به شما عمل می‌کنند می‌توانید به شکل دیگری عمل کنید. برای مثال وب‌سایت زومیت یکی از وب‌سایت‌های قوی در زمینه تولید محتوا و انتشار محتواهای جذاب و کاربردی است. از بین مقالات موجود در این سایت مقاله‌ای را که بازدید کننده زیادی دارد و از محبوبیت بالایی برخوردار می‌باشد، مانند “مقایسه گوشی گلکسی A22 سامسونگ با ردمی نوت 10 شیائومی” را در نظر می‌گیریم. حالا نوبت به منی که در زمینه دیجیتال مارکیتنگ فعالیت می‌کنم می‌رسد و می‌توانید با الهام گرفتن از این عنوان، یک عنوان برای محتوای وبلاگم با توجه به حوزه کاری و مخاطب‌هایم در نظر بگیرم.

این عنوان‌ها را می‌توانم به این صورت انتخاب کنم:

  • مقایسه سئو داخلی و سئو خارجی سایت
  • مقایسه لینک‌های Follow و Nofollow و تاثیر هر یک از آن‌ها
  • مقایسه پلاگین سئو Yoast و پلاگین سئو Rankmath

با کمی فکر کردن می‌توان ایده‌های عالی دیگری را برای تولید محتوا به دست آورید. اما آیا چنین کاری اغلب اوقات نتیجه می‌دهد؟

بله چنین موضوعاتی می‌تواند برای شما بسیار مثمر ثمر باشند. موضوعات عالی بر پایه رخداد‌هایی ساخته می‌شوند که عموما برای مردم جذاب باشند. وبلاگ‌های بزرگ با داشتن طیف وسیعی از نویسندگان و بازاریاب‌های محتوا حرفه‌ای توانسته‌اند که فرمولی برای موضوعات وبلاگ خود پیدا کنند.

برای خودتان فهرستی از وبلاگ‌های محبوب‌تان ایجاد کنید و از آن‌ها بازدید کنید تا از ایده‌ها، تکنیک‌ها و سبک‌های آن‌ها الهام بگیرید.

 

5-از ابزارهای موجود استفاده کنید

بازاریاب‌های محتوای بزرگی همچون نیل پتل ابزارهای مختلفی را برای شناسایی موضوعات پرطرفدار معرفی کرده‌اند. از جمله ابزارهایی که می‌توانند به شما در پیدا کردن موضوعات مختلف کمک کنند که شامل BuzzSumo، Google Keyword Planner، Keyword.io، ابزار SEMRUSH یا ابزارهایی از این قبیل می‌باشند.

یکی از ابزارهای رایگان و بسیار کاربردی برای بدست آوردن موضوع مقاله وبلاگ، سرچ کنسول گوگل است. شما می‌توانید از بخش Queries، جستجوهای مرتبط با وب‌سایت‌تان را که توسط جستجوگران انجام شده است را مشاهده کنید. از این بخش می‌توانید دید مناسبی نسبت به نیاز کاربران خود بدست بیاورید و با توجه به آن‌ها موضوعات جدیدی برای محتوای وبلاگ خود انتخاب کنید.

 

نتیجه‌گیری

اگر به دنبال دست‌یابی به موضوعات عالی برای وبلاگ خود هستید باید کمی جستجو کنید. پیدا کردن موضوع عالی برای پست‌های وبلاگ کار آنچنان سختی نیست و تنها به کمی زمان و تمرین نیاز خواهد داشت.

امیدوارم این پست شما را در یافتن تاپیک‌های عالی برای محتوای وبلاگ‌تان کمک کرده باشد. اگر شما برای پیدا کردن موضوع از روش و تکینک‌های متفاوتی استفاده می‌کنید، خوشحال می‌شویم که تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: