نحوه نوشتن مقدمه برای محتوای پست وبلاگ
/
/
نحوه نوشتن مقدمه جذاب و تاثیرگذار محتوای سایت

نحوه نوشتن مقدمه جذاب و تاثیرگذار محتوای سایت

راهنمای مطالعه

تا حالا به این موضوع فکر کرده‌اید که چه چیزی مخاطبین را به محتوای وبلاگ شما جذب می‌کند؟

خب مشخص است، عنوان محتوا این کار را انجام می‌دهد. عنوان صفحه اولین چیزی است که هر خواننده با آن برخورد می‌کند و یک دیدگاه کلی از موضوع محتوا در اختیار او قرار می‌دهد. Copyblogger تخمین زده است که در حدود 80 درصد افراد عنوان‌ها را مطالعه می‌کنند. با این حال، عنوان صفحات چیزی نیست که خواننده را مجاب به خواندن تمام محتوای شما کند.

این وظیفه بر عهده مقدمه محتوا شما است و اگر مقدمه محتوا ضعیف باشد، حتی اگر از عنوان حرفه‌ای و جذابی استفاده کرده باشید، این احتمال وجود دارد که خواننده از خواندن ادامه محتوای شما منصرف شود. اگر در پست‌های وبلاگ خود از محتوای با ارزش و با کیفیتی استفاده کرده باشید، در صورتی که محتوای شما از مقدمه خوبی برخوردار نباشد احتمال اینکه بازدید کنندگان محتوای شما را کامل مطالعه کنند کاهش خواهد یافت.

اگر تجربه کار به عنوان یک محتوا نویس، ویراستار یا متخصص بازاریابی محتوایی را داشته باشید، مطمئنا با اصول نوشتن عنوان محتوا آشنا هستید و مقالات بیشماری را نیز در این زمینه مطالعه کرده‌اید، در نوشتن عنوان محتوای سایت به تسلط کافی دست یافته‌اید. اما سوالی که پیش می‌آید این است که تا کنون چند مقاله در مورد نحوه نوشتن مقدمه محتوا مطالعه کرده‌اید و آیا در این زمینه نیز به تسلط کافی رسیده‌اید؟

شکی وجود ندارد که نوشتن پست‌های وبلاگ حرفه‌ای می‌تواند به جذب مخاطبین جدید و رشد کسب و کار آنلاین شما کمک بزرگی کند. طبق آمار بازاریاب‌های دیجیتالی که برای کسب و کار خودشان وبلاگ حرفه‌ای ایجاد کرده‌اند، نسبت به وب‌سایت‌هایی که وبلاگ ندارند، در ماه 67 درصد مشتری بیشتری را جذب می‌کنند. اگر در کنار مقالات با کیفیت خود از مقدمه حرفه‌ای نیز استفاده کنید، شما را در رسیدن به اهداف‌تان کمک خواهد کرد.

در ادامه این راهنما می‌خواهیم به شما نحوه نوشتن مقدمه تاثیرگذار را توضیح دهیم.

 

مقدمه چیست؟

در روزنامه نگاری از مقدمه به عنوان لید (lead) یا خلاصه خبر نام برده می‌شود که همانطور از نامش پیدا است، پاراگراف آغازین یک خبر یا مقاله است. برای وبلاگ نویسان نیز این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است. مقدمه اساسا اولین پاراگرافی است که دقیقا در زیر عنوان پست وبلاگ ظاهر می‌گردد. بسته به طراحی که برای پست‌های وبلاگ درنظر گرفته می‌شود، مقدمه در بالای صفحه نمایش داده می‌شود و کاربر بدون اسکرول کردن صفحه به آن دسترسی دارد.

 

عناصر تشکیل دهنده مقدمه محتوا

در هر مقدمه پست وبلاگ 3 عنصر مهم باید قرار داده شود. هر مقدمه‌ای باید شامل بخش‌های زیر باشد. در ادامه به صورت مختصر هر یک از این بخش‌ها را برای شما توضیح خواهیم داد:

1-بخش قلاب: سعی کنید مقدمه محتوای خود را مختصر، خلاصه و جذاب بیان کنید. شروع مقدمه می‌توانید با یک جمله، پاراگراف و حتی یک کلمه شکل بگیرد. این بخش می‌توانید با طرح یک سوال آغاز شود. در این بخش باید بتوانید مخاطب را ترغیب به خواندن ادامه محتوا کنید.

2-بخش گذار: قلاب توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند و سپس خواننده را به سمت مرحله گذار هدایت می‌کند. این بخش معمولا شامل یک جمله است که قلاب را به بدنه پست وصل می‌کند. افراد با استفاده از این بخش وارد محتوای شما می‌شوند.

3-بخش ایده: آخرین عنصر مقدمه بخش ایده می‌باشد. در این بخش موضوع بحث خود را به صورت خلاصه در دسترس بازدیدکننده قرار می‌دهید. برای بخش ایده می‌توانید همان عنوان سایت را دوباره در قالب یک جمله بنویسید.

در ادامه نکات کاربردی برای نوشتن یک مقدمه عالی و تاثیرگذار را به شما یاد خواهیم داد.

 

1-با یک جمله بحث برانگیز کار را شروع کنید

یکی از اهداف مهم در ایجاد وبلاگ در سایت‌های بزرگ، به دست آوردن مخاطب‌هایی است که به شما اعتماد کنند، حرف شما را باور داشته باشند و در آخر از شما خرید کنند.

بازاریابان آنلاین، تولید محتوا را به دلیل نتایجی که به وجود می‌آورد دوست دارند. در واقع بسیاری از وبلاگ نویسان معتقد هستند که پست‌های وبلاگ با کیفیت با ارزش‌ترین نوع بازاریابی محتوایی به شمار می‌آید.

با این حال برای دست یابی به موفقیت به جای تمرکز کردن بر روی تعداد پست‌هایی که منتشر می‌کنید، باید به کیفیت پست‌های خود اهمیت دهید. عنوان پست‌های شما باید افراد را به خود جذب کند و مقدمه آن باید به شکلی باشد که مخاطب را به خواندن ادامه محتوا مجاب کند. یکی از بهترین راه‌ها برای جذب خوانندگان پس از وارد شدن به صفحه پست وبلاگ شما، استفاده از یک موضوع بحث برانگیز در مقدمه پست وبلاگ می‌باشد.

نکته‌ای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که وقتی از یک موضوع یا نوشته بحث برانگیز در عنوان، مقدمه یا بدنه نوشته خود استفاده می‌کنید، باید جوانب آن را نیز در نظر بگیرید تا به مخاطب‌های وفادار خود لطمه‌ای وارد نکنید و به برند خود نیز وفادار باقی بمانید. هدف از بازکردن مقدمه با عبارت یا ادعایی بحث برانگیز این است که به سرعت با خوانندگان خود ارتباط برقرار کنید و آن‌ها را جذب کنید. اما اگر خوانندگان از ادعای شما نارحت شوند چه می‌شود؟

در ادامه محتوای خود و در تجزیه و تحلیل نهایی، شما باید بتوانید توضیحات، جواب‌ها و شفاف‌سازی‌های منطقی را برای اثبات ادعای بحث برانگیز خود ارائه دهید. بدون استدلال‌های منطقی یا علمی هیچ موضوع عجیب غریب و بحث برانگیزی را در مقدمه خود آغاز نکنید.

 

2-مشخص کنید که چرا باید محتوای شما را بخوانند

در یک سخنرانی در مورد بحث بازاریابی و فروش، سخنران یک جمله بسیار جالب گفت: مشتریان محصول شما را نمی‌خرند، آنها “چرا” و دلیلی را که شما برای آن مطرح کرده‌اید را خریداری می‌کنند.

برای مثال اگر شما محصولی را تولید کرده‌اید که بوی بد دهان را از بین می‌برد، دلیل قانع کننده‌ای در پشت محصول وجود دارد تا مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و آن را خریداری کنند. مردم به دنبال خرید چنین تجربه‌ای هستند.

پست‌های وبلاگ نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شما می‌توانید با ذکر اینکه خوانندگان چرا باید محتوای شما را مطالعه کنند، آن‌ها را با پست خود درگیر کنید. “چرا” هر محتوا بیان کننده مزایای موجود در آن است. دلایل زیادی وجود دارد که مردم یک محصول خاص را خریداری می‌کنند، اما قانع کننده‌ترین آن‌ها مزایای محصول است.

مزایا پیام شما را انتقال می‌دهد و محصول شما را به فروش می‌رساند، در حالی که ویژگی‌ها ظاهر محصول را برجسته می‌کنند.

به عنوان یک وبلاگ نویس به راحتی می‌توانید با ارائه “چرا” باید محتوای شما را بخوانند، مقدمه خود را بنویسید. فرض کنید شما در حال نوشتن یک پست در مورد لینک سازی هستید. شما می‌توانید پست خود را به این شکل شروع کنید:

“همانطور که می‌دانید گوگل از بک‌لینک‌ها برای سنجش آتوریتی یک صفحه یا محتوا استفاده می‌کند. در اصل دلایل زیادی وجود دارد که مردم با توجه به آن‌ها برای به دست آوردن بک‌لینک‌های معتبر و قدرتمند تلاش می‌کنند.
حتی اگر در لینک سازی مبتدی باشید، در این پست شما را با یک روش 5 مرحله‌ای جهت ایجاد بک‌لینک مناسب آشنا خواهم کرد تا بتوانید لینک‌های با کیفیت بالایی برای خود به دست بیاورید. اگر وب‌سایت شما ترافیک ارگانیک کسب نمی‌کند در این پست به شما کمک خواهم کرد که بر این مشکل غلبه کنید. با من در ادامه پست همراه باشید …”

 

3-شروع محتوا با یک داستان جذاب

شروع محتوا با یک داستان به یادماندنی راهی عالی جهت جذب خوانندگان است. با توجه به انجمن بازاریابی لینکدین، 57 درصد از جذابیت یک محتوا مربوط به قصه گویی آن است. فضای وب تحت تسلط محتوا است. در اصل دلیل هر جستجویی رسیدن به محتوا می‌باشد. اینکه آموزش ببینید که چگونه نسبت به رقبای خود محتوای بهتری ایجاد کنید، مزیت قابل توجهی را نسبت به رقبای خود بدست خواهید آورد. به همین دلیل است که پست‌های وبلاگ با کیفیت باعث ایجاد یک کسب و کار موفق می‌شود.

فرقی نمی‌کند که داستان در مورد شما، محیط شما یا شخص و برند دیگری باشد. داستان‌ها احساسات را برمی‌انگیزند و بحث و افکار را متوجه خود می‌کنند و در طول زمان تاثیر ماندگاری از خود به جای می‌گذارند. مشتریان سال به سال بیشتر برای تحقیق و تصمیم‌گیری در مورد خرید به محتوا متکی می‌شوند. یک محتوای داستانی به مشتریان کمک می‌کند تا تصمیمات درستی را اتخاذ کنند.

 

4-از جملات کوتاه استفاده کنید

وبلاگ نویسی به سمتی در حرکت است که برای نوشتن محتوا از جملات کوتاه و حتی پاراگراف‌های تک جمله‌ای در آن استفاده می‌گردد. مردم به راحتی می‌توانند این چنین محتواهایی را درک کنند و برای خواندن آن‌ها و رفتن به خطوط بعدی نیز دچار مشکل کمتری خواهند شد.

برخی از نویسندگان آن‌چنان گرفتار استرس نحوه شروع محتوای خود می‌شوند که از پاراگراف‌های طولانی و پیچیده برای بیان موضوع پست وبلاگ خود استفاده می‌کنند. استفاده از متن‌های طولانی در شروع مقدمه باعث خستگی خواننده و عدم علاقه آن به خواندن ادامه محتوا خواهد شد.

 

5-به چالش‌ها و مشکلاتی که خوانندگان شما به آن دچار هستند اشاره کنید

برای اینکه بتوانید با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید چه راهی بهتر از اینکه در ابتدای محتوا به مشکل اصلی آن‌ها اشاره کنید و به نوعی خود را با آن‌ها همدرد نشان دهید. هر حوزه کاری در هر زمینه‌ای مشکلات خاص خود را دارا است. شما باید با استفاده از پرسونای مشتری از این‌گونه مشکلات آگاهی داشته باشید.

با نشان دادن آگاهی خود از این‌گونه مشکلات و بیان اینکه برای رفع آن‌ها راه‌حل‌هایی دارید می‌توانید به راحتی توجه هر بازدیدکننده‌ای را به خواندن ادامه پست خود جلب کنید.

 

6-از آمار و حقایق برای انتقال اهمیت محتوای خود بهره ببرید

یکی دیگر از راه‌های نوشتن مقدمه‌ای تاثیر گذار استفاده از آمار و ارقام جالب توجه است. روزنامه نگاران از این نوع مقدمه‌های زیاد استفاده می‌کنند و اغلب به خوانندگان خود آمار یا حقایق جالبی درباره آنچه در حال اتفاق افتادن است، ارائه می‌کنند.

به عنوان یک وبلاگ نویس گنجاندن آمار و واقعیت‌های جالب توجه، می‌تواند خواننده را به محتوای شما جذب کند و به او نشان دهد که چرا محتوا و موضوع مورد بحث شما ارزش مطالعه کردن را دارد.

 

نتیجه‌گیری

در حال حاضر تعداد زیادی وبلاگ نویس در ایران وجود دارند که نحوه ایجاد محتوای مناسب را به درستی درک نکرده‌اند و برخی از این نویسنده‌ها در وبلاگ‌هایی فعالیت می‌کنند که دارای پتانسیل بالایی در جذب بازدید کننده می‌باشند.

اگر وبلاگ نویسان بتوانند محتواهایی ایجاد کنند که از عناوین قدرتمند و مقدمه‌ای حرفه‌ای برخوردار باشند به راحتی می‌توانند بازدید سایت خود را به چند برابر افزایش دهند. صرف زمان برای تحقیق، نوشتن و تجدید نظر در محتوا بسیار مهم است. در نوشتن مقدمه پست‌های خود عجله نکنید. گاهی وقت‌ها بهتر است که بدنه محتوا را بنویسید و با توجه به آن برای پست خود یک مقدمه ایجاد کنید.

امیدواریم با خواندن این پست دید وسیع‌تری نسبت به نوشتن مقدمه تاثیرگذار برای پست‌های وبلاگ خود بدست آورده باشید. اگر نکته‌ای را جا انداخته‌ایم یا از استراتژی دیگری برای نوشتن مقدمه پست‌های خود استفاده می‌کنید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: