بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟
/
/
بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟

بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟

راهنمای مطالعه

با گذشت زمان کسب و کارها سعی در بهبود شیوه‌های بازاریابی و استفاده از روش‌های جدیدتری برای جذب مشتریان و معرفی محصولات و خدمات خود داشته‌اند. کسب و کارها همواره به دنبال برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان خود بوده‌اند و از هر روشی که آن‌ها را در رسیدن به این هدف یاری کند استفاده کرده‌اند.

مشتریان نیز همواره به دنبال دستیابی به محتوایی ارزشمندی بوده‌اند که اطلاعات مورد نیازشان را در اختیارشان قرار دهد و پاسخ مناسبی برای سوالات آن‌ها ارائه کند. بازاریابی محتوایی تمامی این ویژگی‌ها را در خود داشته است و هم به کسب و کارها در تبلیغ برند، خدمات و محصولات‌شان کمک کرده و هم راه ارتباطی میان آنها و مشتریان ایجاد کرده است. از طرفی مشتریان نیز با استفاده از محتواهای انتشار داده شده توسط کسب و کارها به اطلاعات ارزشمندی که به دنبالشان بوده‌اند دست پیدا می‌کنند.

استفاده از بازاریابی محتوایی تاثیرگذار می‌تواند تمامی این شرایط را ایجاد کند و در صورتی که کسب و کارها از این فرآیند استفاده کنند به نتیجه‌های مطلوب و مورد نظر خود از جمله آگاهی از برند، افزایش درآمد، معرفی برند خود به عنوان رهبر حوزه کاری که در آن فعالیت می‌کنند و سایر موارد، دست پیدا کنند.

فرقی نمی‌کند که به تازگی استراتژی محتوایی خود را ایجاد کرده‌اید یا اینکه در حال به روز رسانی استراتژی‌های قدیمی خود هستید، ارزیابی مجدد روش‌هایی که استفاده می‌کنید و استفاده از تکنیک‌های نوین برای ایجاد و اشتراک گذاری محتوا ضرری به شما نخواهد رساند. در این راهنما می‌خواهیم نگاهی عمیق به بازاریابی محتوایی، انواع آن و نحوه اجرای استراتژی محتوایی بپردازیم.

 

بازاریابی محتوایی چیست؟

امروزه استراتژی‌های بازاریابی برونگرا (یا هر روشی که باعث قطع ارتباط کسب و کار شما با مخاطب‌هایتان شود) همانند گذشته در جذب مشتریان تاثیرگذار نخواهد بود. بازاریابی امروزی به شکلی درآمده است که با تولید محتوا نیاز مخاطب خود برآورده کنید و سوالات او را پاسخ دهید. امروزه کسب و کارها با در اختیار گذاشتن اطلاعات مفید به شکل یک محتوای داستان‌وار به دنبال جذب مخاطبین هستند.

به مجموع این کارها بازاریابی محتوایی می‌گویند. اگر بخواهیم بازاریابی محتوایی را تعریف کنیم باید بگوییم که:

بازاریابی محتوایی به فرآیندی اطلاق می‌گردد که برنامه ریزی، تولید، توزیع، اشتراک گذاری و انتشار محتواها را از طریق کانال‌های مختلفی از جمله وبلاگ، رسانه‌های اجتماعی، پادکست‌ها، برنامه‌ها، انتشارات مطبوعاتی و غیره بر عهده داشته باشد. هدف از انجام بازاریابی محتوایی این است که به مخاطب‌های هدف دست پیدا کنیم، آگاهی از برند خود را افزایش دهیم، فروش کسب و کارمان را بهبود ببخشیم و تعامل و وفاداری را در مشتریان افزایش دهیم.

بازاریابی محتوایی نوعی بازاریابی درونگرا به حساب می‌آید، به این معنی که با داشتن استراتژی، تولید محتوای هدف‌مند و انتشار آن در کانال‌های مناسب، مشتریان می‌توانند با جستجو کردن برند، محصولات و خدمات شما را پیدا کنند.

 

چرا بازاریابی محتوایی اهمیت دارد؟

استفاده از بازاریابی محتوایی می‌تواند مزیت‌های زیر را برای شما به همراه داشته باشد:

مشتریان فعلی و مشتریان خود را در مورد محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید آموزش دهید.

نرخ تبدیل صفحات سایت خود را افزایش دهید.

بین کسب و کار خود و مشتریان یک رابطه دوستانه ایجاد کنید که منجر به افزایش وفاداری در مشتریان‌تان شود.

به مخاطب‌های خود نشان دهید که چگونه محصولات و خدمات برند شما چالش‌ها و مشکلات آن‌ها را حل می‌کند.

همانطور که مشاهده کردید استفاده از بازاریابی محتوایی مزایای زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. بازاریابی محتوایی حتی بر روی سئو سایت شما نیز تاثیرگذار خواهد بود و ترافیک ارگانیک وب‌سایت‌تان را بالا خواهد برد. حالا که با اهمیت بازاریابی محتوایی آشنا شدید وقت آن رسیده است که با انواع آن نیز آشنا شوید.

 

انواع بازاریابی محتوایی

انواع مختلفی از بازاریابی محتوایی وجود دارد که می‌توانید در استراتژی‌های خود از آن‌ها استفاده کنید. در اینجا برخی از رایج‌ترین آن‌ها ذکر شده است:

 

1-بازاریابی محتوایی در شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی در سراسر دنیا بیش از 3/6 میلیارد نفر کاربر دارند، به همین دلیل است که اکثر کسب و کارها بر روی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری می‌کنند. پلتفرم‌های اجتماعی بسیاری مانند اینستاگرام، پینترست، لینکدین و … وجود دارد که راه‌های مختلفی برای ایجاد و انتشار محتوا در آن‌ها مانند عکس گرفتن، گرفتن فیلم زنده و … در دسترس می‌باشد.

 

2-بازاریابی محتوایی به وسیله اینفوگرافیک

اینفوگرافیک‌ها محتوا و اطلاعات را در قالبی گرافیکی و قابل درک برای مخاطب‌ها به نمایش درمی‌آورند. اینفوگرافیک‌ها با ترکیبی از عبارات ساده، جملات کوتاه و تصاویر واضح به عنوان یک راه عالی برای برقراری ارتباط موثر با مخاطب‌ها درنظر گرفته می‌شود.

 

3-بازاریابی محتوایی در وبلاگ

وبلاگ‌ها یک نوع از محتوای درونگرا قدرتمند به حساب می‌آیند. با استفاده از وبلاگ می‌توان کارهای مختلفی را انجام داد، از تبلیغ سایر محتواهای داخلی و خارجی و سایر مقالات قرار گرفته در وبلاگ با استفاده از لینک‌ها گرفته تا، افزودن دکمه‌های اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی و افزودن اطلاعات اضافی در مورد محصول را انجام دهید.

 

4-بازاریابی محتوایی با استفاده از پادکست

یک نظر سنجی در سال 2020 نشان داد که 49 درصد از افراد 12 تا 32 ساله در ایالات متحده در یک ماه گذشته به حداقل 6 ساعت پادکست گوش داده‌اند. آمار‌های دقیقی از میزان مصرف محتوا به شکل پادکست در بین مخاطب‌های ایرانی در دسترس نیست، ولی چیزی که مشخص است این نوع محتوا توانسته مخاطب‌های زیادی را برای خودش جفت و جور کند.

شما می‌توانید در پادکست‌های خود در رابطه با هر موضوعی بحث کنید و در تولید آن‌ها خلاقیت به خرج دهید.

 

5-بازاریابی محتوایی ویدئویی

طبق تحقیقات 69 درصد از مصرف کنندگان ترجیح می‌دهند که در مورد محصول، خدمات و برند مورد نظر خود، از طریق ویدیو اطلاعات کسب کنند. محتوای ویدیویی یکی از بهترین انواع محتوا برای آموزش دادن است.

بازاریابی محتوایی می‌تواند نرخ تبدیل را افزایش دهد، ROI را بهبود بخشد و به ایجاد ارتباط با مخاطبان به شما کمک کند. شما می‌توانید محتواهای ویدیویی را در بسترهای رسانه‌های اجتماعی، لندینگ پیج‌ها، یا پلتفرم‌های اشتراتک ویدیو به اشتراک بگذارید.

 

6-بازاریابی محتوایی در تبلیغاتی پولی

تبلیغات پولی یا همان PPC می‌تواند به شما در دسترسی به مخاطبان بیشتر کمک کند و به شما این امکان را می‌دهد که در تمام مکان‌هایی که می‌خواهید دیده شوید، برند شما به نمایش درآید. شما می‌توانید برند، خدمات و محصولات خود را در شبکه‌های اجتماعی، لندینگ پیج‌ها و بنرها به اشتراک بگذارید.

 

استراتژی بازاریابی محتوایی

برای اینکه بازاریابی خود را به شکلی موثر انجام دهید باید استراتژی بازاریابی محتوایی دقیقی را تدوین کنید تا مسیر راه کسب و کارتان را در این فرآیند به خوبی نشان دهد.

در ادامه مراحلی را برای شما گردآوری کرده‌ایم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید استراتژی بازاریابی محتوایی موثری را برای خودتان خلق کنید.

 

1-هدف گذاری SMART

اولین گام در تدوین استراتژی محتوایی، تعیین اهداف SMART می‌باشد. این اهداف باید مختص کسب و کار شما باشند و به عنوان مکمل اهداف بازاریابی و سازمانی شما انتخاب شوند.

با توجه به نوع کسب و کار و پلتفرمی که در آن فعالیت می‌کنید اهداف SMART می‌توانند شامل مواردی از قبیل:

  • افزایش آگاهی از برند
  • افزایش درآمد
  • بهبود نرخ تبدیل
  • ایجاد مشتری وفادار
  • افزایش تعامل با مشتری
  • ایجاد ارتباط و اعتماد بین مشتریان بالقوه و مشتریان فعلی
  • جذب شرکای استراتژیک

 

2-تعیین شاخص‌های کلیدی عملکرد

پس از هدفگذاری باید شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) را برای اهداف SMART خود تنظیم کنید. KPI داده‌های قابل اندازه گیری هستند که می‌توانید از آن‌ها برای اندازه‌گیری عملکرد واقعی خود برای رسیدن به اهداف‌تان استفاده کنید.

 

3-نوع محتوای خود را انتخاب کنید

در گام بعدی نوع محتوایی که قرار است تولید کنید را انتخاب خواهید کرد. برای اینکار پرسونای مخاطب هدف و شخصیت مشتریان را در نظر داشته باشید. برای اینکه بهترین نوع محتوا را انتخاب کنید باید در مورد مخاطبان خود به سوالات زیر پاسخ دهید و بر اساس آن‌ها دست به انتخاب نوع محتوای مناسب بزنید:

آن‌ها از شما چه می‌خواهند و شما کدام نیاز از آن‌ها را برطرف خواهید کرد؟

آ‌ن‌ها به دنبال راه حل برای کدام یک از چالش‌های خود می‌باشند؟

چرا آنها به محصول یا خدمات شما نیاز دارند؟

چگونه می‌توانید در کسب موفقیت به مخاطب‌های خود کمک کنید؟

مخاطب‌های شما وقت خود را کجا می‌گذرانند؟

بعد از جواب به این سوالات نگاهی به انواع محتوایی که برای شما معرفی کرده‌ایم بیاندازید تا بهترین نوع محتوا را انتخاب کنید.

 

4-کانال انتشار محتوا را انتخاب کنید

زمانی که نوع محتوای خود را انتخاب کردید باید کانال مناسب برای انتشار آن را نیز در نظر بگیرید. محتوای خود را در کدام پلتفرم انتشار دهیم؟ مخاطبان ما بیشتر زمان خود را در چه پلتفرمی سپری می‌کنند؟

 

5-تولید محتوا

پس از مشخص شدن نوع محتوا و پلتفرمی که قرار است محتوا را در آن انتشار دهید، باید دست به تولید محتوای خود بزنید. احتمالا سخت‌ترین قسمت همین بخش می‌باشد و باید تمامی تلاش خود را برای تولید محتوایی که برای مخاطب شما ارزشمند باشد و تمامی اطلاعاتی که لازم دارد را در خود جا داده باشد، بگذارید.

در صورتی که برای تولید محتوای مورد نیاز خود نیروی ماهر و حرفه‌ای ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تولید محتوای خود را برونسپاری کنید. برای اینکار می‌توانید از خدمات تولید محتوای آساوب استفاده کنید. متخصص‌های ما آماده هستند تا هر نوع محتوای مدنظر شما را با توجه به استانداردهای به روز تولید و در اختیار شما قرار دهند.

 

6-انتشار و ترفیع محتوا

شما باید محتوای خود را انتشار دهید تا مخاطب بتواند از آن استفاده کند. کار شما پس از انتشار محتوا به پایان نخواهد رسید و باید با ترفیع محتوای خود و بازنشر آن در کانال‌ها و پلتفرم‌های مورد استفاده کاربرانتان، محتوایتان را در معرض دید مخاطب‌های بیشتری قرار دهید.

 

7-آنالیز و اندازه گیری نتایج

در انتها باید محتوای خود را تجزیه و تحلیل کنید تا بتوانید تغییرات لازم را برای بهبود بازاریابی محتوایی خود و دستیابی به اهداف SMART که در ابتدا تعریف کرده بودید، اعمال کنید.

برای اینکار باید از KPI استفاده نمایید و با بررسی آن مشاهده کنید که آیا به هدف خود نزدیک هستید یا اینکه از مسیر از پیش تعیین شده خود خارج شده‌اید.

 

نتیجه‌گیری

امیدواریم که این پست برای شما مثمر ثمر واقع شده و با مفهوم بازاریابی محتوایی به خوبی آشنا شده باشید. همانطور که گفتیم بازاریابی محتوایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به کسب و کارها کمک می‌کند تا مخاطب‌های خود را آموزش دهند، رابطه‌ای مستحکم با مخاطب‌ها برقرار کند، مشتریان وفاداری را برای خود ایجاد کنند، ترافیک ارگانیک وب‌سایت‌شان را بالا ببرند و همچنین این فرآیند می‌تواند بر روی سئو وب‌سایت تاثیرات مثبتی بگذارد.

برای اینکه این بازاریابی محتوایی را به بهترین شکل ممکن برای کسب و کار خود پیاده سازی کنید باید با استراتژی پیش بروید. در این پست، مراحل ایجاد استراتژی بازاریابی محتوایی را به شما آموزش دادیم که با انجام این مراحل می‌توانید استراتژی شخصی سازی شده مخصوص کسب و کار خود را ایجاد کنید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: