اگر کمی در مورد دیجیتال مارکتینگ، سئو و تبلیغات آنلاین مطالعه کرده باشید، احتمالا با اصطلاح صفحه لندینگ یا صفحات فرود زیاد برخورد کردهاید. اما لندینگ پیج چیست؟ چه چیزی این صفحات را از سایر صفحات سایت متمایز میکند؟ چرا این صفحات اینقدر مهم هستند؟ انواع صفحات لندینگ کدام هستند؟
در این پست به شما توضیح کاملی در مورد لندینگ پیجها خواهیم داد و اهمیت استفاده از آنها در کسب و کارها را روشن خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا با این صفحات بسیار مهم سایت بیشتر آشنا شوید.
صفحه لندینگ چیست؟
اگر بخواهیم به زبان ساده صفحه لندینگ (به انگلیسی: Landing page) را توضیح دهیم، صفحه لندینگ میتواند هر صفحهای از سایت شما باشد که پس از کلیک کردن بر روی لینک مربوط به آن صفحه، واردش میشوید. تعریف گوگل آنالیتیکس نیز از صفحه لندینگ به همین شکل است. از نظر این ابزار هر کدام از صفحات سایت که از طریق آن کاربران مستقیما وارد سایت شوند یک صفحه لندینگ محسوب خواهد شد. در این تعریف اهمیت صفحات جایگاهی ندارد و فقط قابلیت جذب ترافیک مهم است.
اما طرز کار صفحات لندینگ به اندازه تعریف آن ساده نمیباشد. هنگامی که در دیجیتال مارکتینگ در مورد صفحات لندینگ صحبت میکنیم، منظورمان صفحهای است که برای موضوع خاصی در یک کمپین آنلاین ایجاد شده است و وظیفه آن دریافت ترافیک ورودی و تبدیل آن میباشد. با تعریف جدیدی که از صفحه لندینگ ارائه دادیم، اینطور میتوانیم بگوییم که تمام صفحات سایت جزء صفحات لندینگ محسوب نمیشوند، چون در کمپینهای آنلاین بازاریابی برای تبدیل ترافیک طراحی نشدهاند.
صفحات لندینگ اهداف گوناگونی را دنبال میکنند. این صفحات میتوانند بازدیدکنندگان را از طریق لینکهای قرار گرفته در آن به محصول یا خدمات مورد نظر هدایت کنند یا از طریق جمع آوری اطلاعات کاربران، کسب و کار بتواند در آینده با آنها ارتباط برقرار کند.
اهمیت صفحات لندینگ در چیست؟
صفحات فرود بر خلاف سایر صفحات سایت که یک سری اطلاعات را در اختیار کاربران قرار میدهند وظیفه دارند که بازدید کننده را مجاب به انجام کاری کنند. این کار میتواند خرید کردن، پر کردن فرم تماس، شرکت در یک وبینار و یا ثبت نام در خبرنامه سایت شما باشد.
از همین رو صفحات لندینگ از اهمیت بسیار زیادی برای وبسایتها برخوردار است. حتی توصیه میشود برای جذب و اثرگذاری بیشتر بر روی بازدیدکنندها و تبدیل آنها به مشتریان بالقوه کسب و کارتان از طراحی جذابتر و متفاوتی با طراحی کلی سایت خود در این صفحات استفاده کنید.
تفاوت صفحه لندینگ و صفحه اصلی سایت
شاید بپرسید وقتی که میتوان به راحتی مخاطبین را جذب صفحه اصلی کرد و از این صفحه آنها را به صفحات محصول و خدمات سایت راهنمایی کرد، چرا باید خودمان را با ایجاد صفحه لندینگ اذیت کنیم؟
اگرچه کسب بازدید کننده برای صفحه اصلی سایت میتواند مفید واقع شود، اما این صفحه قابلیت تبدیل کردن ترافیک به مخاطبی مشتاق را به اندازه یک صفحه لندینگ ندارد. صفحات اصلی سایت شامل اطلاعات عمومیتری میباشند و کاربران را به پیمایش به بخشهای مختلف سایت دعوت میکنند.
اگر یک بازدید کننده با هدف دستیابی به یک محصول خاص یا خدمات خاصی وارد صفحه اصلی سایت شما شود و تمامی خدمات و محصولات شما را به صورت یکجا مشاهده کند احتمال اینکه این بازدید کننده را از دست بدهید افزایش خواهد یافت. به بیان دیگر صفحه اصلی سایت کاملا عمومی بوده و سعی میکند تمامی موضوعات موجود در کسب و کار شما را به نمایش بگذارد، در حالی که صفحه لندینگ کاملا اختصاصی بوده و فقط بر روی یک موضوع متمرکز شده است.
از نظر کسب رتبه بندی نیز این صفحات شانس بیشتری برای قرار گرفتن در رتبههای برتر گوگل را دارند. دلیل آن هم در این است که هر صفحه نهایتا باید برای یک الی سه کلمه کلیدی اصلی رتبه بندی میگردد و گوگل نیز علاقهمند است تا صفحاتی تخصصی که اطلاعات کامل و مفیدی را به بازدید کننده نمایش میدهد را در رتبههای برتر خود قرار دهد. همین موضوع سئو صفحه لندینگ را نیز راحتتر میکند و با تلاش کمتری میتوانید آن را رتبه بندی کنید.
انواع صفحه فرود
به عنوان یک قاعده کلی، استفاده از صفحات لندینگ این امکان را به شما میدهد تا فضایی را ایجاد کنید که به بازدید کنندههای شما اعلام کند که در مکان مناسبی قرار گرفتهاند. صفحات اصلی یا صفحه محصول میتواند کاربر را گیج کنند، به همین دلیل در این بین از صفحات لندینگ استفاده میگردد.
داشتن صفحه فرود در سایت شما، شانستان را برای ایجاد تعامل با بازدیدکنندگان افزایش میدهد و احتمال اینکه آنها را به مشتری تبدیل کنید بالا خواهد رفت. همچنین اگر از PCC استفاده میکنید، داشتن صفحه لندینگ کمک میکند تا بازدهی تبلیغات شما افزایش پیدا کند. در ادامه انواع صفحه لندینگ را برای شما معرفی کردهایم و اهمیت هر یک را جداگانه شرح دادهایم.
صفحه لندینگ برای جذب مشتری (Lead Generation)
منظور از صفحه لندینگ جذب مشتری که به آن صفحه لندینگ Lead هم گفته میشود این است که با استفاده از یک فرم تماس یا هر فرم دیگری اطلاعات کاربران را جمع آوری میکند. این صفحات بسیار تطبیق پذیر هستند، اما به طور معمول در وسط قیف فروش از این صفحات لندینگ استفاده میشود. در این نقطه مشتریان پیشنهادهای شما را بررسی میکنند و یا به مشتری تبدیل خواهند شد یا از برند شما دور خواهند گشت. در این نوع از لندینگها باید یک درخواست و یک پاداشت را در کنار هم و به صورت متعادل به مخاطب خود ارائه دهید.
درخواست شامل اطلاعاتی است که از مخاطبهای خود دریافت میکنید و پاداشت پیشنهاد ویژهای است که به منظور دریافیت این اطلاعات به مخاطب ارائه میکنید. این پاداشت میتواند شامل دسترسی به دیدن محتوایی خاص، ارائه بن تخفیف یا هر چیز دیگری از این قبیل باشد.
صفحه لندینگ Click-Through
بر خلاف صفحه لندینگ Lead Generation که متکی به استفاده از فرم است، در صفحه لندینگ Click-Through از یک یا چند لینک برای فرستادن مخاطب به صفحه مورد نظر استفاده میگردد. در این صفحات باید از Call To Actionهایی که دارای توضیح ساده و کوتاهی در مورد آنچه مخاطب بعد از کلیک کردن بر روی دکمه یا لینک با آن روبرو خواهد شد استفاده شود.
این صفحه برای متقاعد کردن بازدید کننده جهت کلیک کردن بر روی لینک و بالا بردن نرخ تبدیل مورد استفاده قرار میگیرد. در این صفحه میتوانید اطلاعات کافی در مورد اینکه مخاطبهای شما چرا باید محصول یا خدمات شما را خریداری کنند به آنها ارائه دهید و سپس لینکی که به صفحه محصول یا خدمات شما منتهی میشود را به آنها نمایش دهید.
صفحه لندینگ Squeeze
مانند صفحه لندینگ Lead Generation این صفحات نیز اطلاعات مخاطبهای شما را جمع آوری میکند. با این تفاوت که این صفحه برای بالای قیف فروش طراحی میشود و هدف آن جمع آوری ایمیل مشتریان مشتاق به محصول یا خدمات شما است. این نوع از لندینگها صفحات کوتاهی هستند که از عنوانهای پر رنگ و بزرگ و متنی کوتاه مختصری تشکیل شدهاند. علاوه بر داشتن فرمی کوتاه این صفحات باید دو لینک مجزا داشته باشند. یکی برای هدایت خواننده به مرحله بعد و دیگری برای خروج از صفحه استفاده شود. در صورت عدم علاقه بازدیدکننده به تعامل با کسب و کار شما، در این صفحه باید یک لینک خروج قرار داده شود.
لندینگ فروش
طراحی صفحه فروش اغلب کار دشواری است. از این لندینگ باید در پایین قیف فروش خود استفاده کنید و در آن بازدید کنندهها را متقاعد کنید که محصول یا خدمات شما را خریداری کنند. ایجاد چنین صفحهای از طراحی گرفته تا متن آن، نیازمند به درک کاملی از نیازهای مشتریان و موقعیت آنها در سفر خرید است. طول این صفحه بستگی به نوع محصول شما و میزان توضیحات شما در مورد آن دارد.
لندینگ اطلاعاتی
صفحات لندینگ اطلاعاتی یا infomercial مانند تبلیغات داستان وار تلویزیونی هستند. این نوع لندینگها با لندینگهای Lead Generation و Squeeze در تضاد کامل میباشند. در حالی که دو نوع لندینگ دیگر دارای متن بسیار مختصری میباشند، صفحات لندینگ اطلاعاتی با استفاده از متنی احساسی و هیجان انگیز داستانی طولانی از محصول یا خدمات شما را برای خواننده بازگو میکند و سعی میکند کاربر را تا انتها در صفحه نگه دارد و در آخر او را مجاب به خرید کند.
لندینگ Splash
صفحات لندینگ Splash در هر نقطه از قیف فروش شما قابل استفاده هستند و احتمالاً ابتدایی ترین نوع صفحه لندینگهای موجود محسوب میشوند. این لندینگها متن بسیار کمی دارند و معمولا شامل یک اطلاعیه یا درخواست که جواب آن”بله” یا “نه” است، میباشد. در این صفحات شاید از بازدید کننده بخواهد قبل از ورود سن خودش را تایید کند یا زبان مورد استفاده خود را انتخاب کند. این صفحات برای جمع آوری اطلاعات و فروش به کار نمیرند و اطلاعات بسیار کلی از سایت را قبل از ورود بازدید کننده در اختیار او قرار میدهند.
لندینگ Viral
صفحات لندینگ Viral در درجه اول به منظور ایجاد آگاهی از نام تجاری ایجاد میگردند. در این صفحات از محتوایی بامزه و جذاب استفاده میشود تا نظر بازدید کننده را به خودش جلب کند. در این نوع از لندینگها حتما لازم نیست که از محتوای متنی استفاده کنید و میتوانید از محتواهایی مانند تصاویر و ویدیو نیز بهره ببرید. نکته دیگر در مورد این لندینگها قرار دادن دکمه اشتراک گذاری در آنها میباشد تا کاربران بتوانند محتوای صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارند. همانطور که گفتیم این نوع از لندینگها بسیار مناسب برندینگ کسب و کارها میباشند.