راهنمای کامل نوشتن محتوای پست وبلاگ
/
/
راهنمای کامل نوشتن محتوای پست وبلاگ

راهنمای کامل نوشتن محتوای پست وبلاگ

راهنمای مطالعه

از آنجا که اکنون در این صفحه قرار دارید، احتمالا می‌دانید وبلاگ نویسی تا چقدر می‌تواند در فرآیند‌های بازاریابی آنلاین شما موثر باشد. در صورت نداشتن وبلاگ در وب‌سایت‌تان، کسب و کار شما با مشکلات بسیار زیادی از جمله سئو ضعیف سایت، فقدان محتوای تبلیغاتی برای شبکه‌های اجتماعی و نبود ارتباط قوی با مشتریان روبرو خواهد شد.

در صورتی که از وبلاگ در سایت خود استفاده کنید، می‌توانید ترافیک ورودی وب‌سایت خودتان را به شکل محسوسی افزایش دهید و صفحات بیشتری برای تبدیل کردن بازدید کننده به مشتری در اختیار داشته باشید.

برخی از دیجیتال مارکترها و سئوکارها برای اینکه از زیر بار تولید محتوا شانه خالی کنند، به وبلاگ سایت توجه چندانی نمی‌کنند. اگر می‌خواهید برای کسب و کارتان وبلاگ راه اندازی کنید، یا محتواهای وبلاگ خود را افزایش و بهبود ببخشید در این پست با ما همراه باشید.

در این راهنمای کاملی که در مورد نوشتن پست وبلاگ برای شما آماده کرده‌ایم، به شما آموزش خواهیم داد که چگونه برای وبلاگ سایت خود پست‌هایی حرفه‌ای و ارزشمندی را ایجاد کنید.

 

پست وبلاگ چیست؟

پست‌های وبلاگ محتواهایی هستند که برای انتقال خبر یا انتشار آموزش در بخش وبلاگ سایت‌ها منتشر می‌شوند. یک پست وبلاگ به طور معمول بر روی یک موضوع خاص تمرکز می‌کند و عموما ماهیت آموزشی دارند. پست‌های وبلاگ معمولا چیزی در حدود 800 تا بیش از 3000 کلمه را در خود جا می‌دهند و به غیر از محتوای متنی از سایر محتواهای گرافیکی، ویدیویی، اینفوگرافیک و … نیز برخوردار می‌باشند.

 

یک پست وبلاگ خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

برخی افراد فکر می‌کنند که نوشتن یک پست وبلاگی خوب به منزله قرار دادن کلمات مناسب در محتوای خود می‌باشد، اما این یک تفکر اشتباه است. فاکتورهای زیادی وجود دارند که مشخص می‌کنند یک پست وبلاگی از کیفیت قابل قبولی برخودار می‌باشد یا خیر.

در اصل این امکان وجود دارد که شما نویسنده خوبی باشید، اما بلاگر ماهری نباشید. اما چطور چنین چیزی ممکن است؟ حالتی را فرض کنید که شما مقاله‌ای را نوشته‌اید و برای ایجاد آن تحقیقات زیادی را انجام داده و جزئیات بسیاری را دخیل کرده‌اید و هرآنچه که مخاطب‌تان نیاز دارد را در پست وبلاگ خود قرار داده‌اید.

حالا اینگونه تصور کنید که برای این پست وبلاگ تصویر یا محتوای گرافیکی تهیه نکرده باشید، از پاراگراف‌های بسیار طولانی و خسته کننده‌ای استفاده کرده‌اید و پست وبلاگ شما به خوبی سئو نشده باشد. در صورتی که خوش شانس باشید و محتوای شما رتبه کسب کند و اگر بازدید کننده‌ای به وب‌سایت شما وارد شود و این پست شما را ببیند، به احتمال زیاد دکمه بازگشت را فشار خواهد داد و به سایت دیگری خواهد رفت.

آیا به نظر شما مردم هر نوشته‌ای به عنوان یک پست درنظر خواهند گرفت؟ بنابراین جدا از کلماتی که در پست‌های خود قرار می‌دهید، باید بتوانید به سوالات زیر نیز پاسخ دهید:

آیا پست وبلاگی شما را می‌توان به راحتی خواند؟

پست شما از نظر بصری تا چه حد جذاب است؟

تا چه حد جواب سوالات خوانندگان را در خود جا داده است؟

آیا می‌تواند برای شما ترافیک بیشتری کسب کند؟

یک پست وبلاگ باید جالب و آموزنده باشد، محتوای وبلاگ باید بتواند به سوالات مخاطبین پاسخ دهد و به خوانندگان کمک کند تا مشکلات و چالش‌های موجود را حل کنند.

البته فقط پاسخ دادن به سوالات مخاطب کافی نیست، شما باید برای پست خود ساختاری را در نظر بگیرید که در ابتدا مخاطب را مجاب به خواندن پست وبلاگ کند و بعد از پایان محتوا، او را به انجام عمل مورد نظر شما دعوت کند.

در ادامه این راهنما به شما توضیح خواهیم داد تا به چه شکل برای وبلاگ خود محتوایی بنویسید که بتواند تمامی این ویژگی‌ها را در خود داشته باشد.

 

چرا نوشتن پست وبلاگ برای کسب و کارها مهم است؟

امروزه روش‌های بازاریابی آنلاین جای روش‌های بازاریابی سنتی را گرفته‌اند. یکی از تاثیرگذارترین و مقرون به صرفه‌ترین روش‌های بازاریابی آنلاین وبلاگ نویسی می‌باشد. وبلاگ نویسی نوعی از بازاریابی محتوایی به شمار می‌رود که برای موفقیت کسب و کارها در فضای آنلاین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

پست‌های وبلاگ به کسب و کار شما این اجازه را می‌دهد تا در مورد موضوعات مرتبط با برندتان آموزش‌ها، تفکرات، اخبار و بینش خودتان را منتشر کنید. پست وبلاگ می‌تواند به افزایش آگاهی از برند و کسب اعتبار برای برند شما کمک بزرگی کند. از همه مهمتر پست‌های وبلاگ اصلی‌ترین منبع کسب ترافیک ارگانیک برای هر وب‌سایتی می‌باشند. با افزایش ترافیک ورودی و داشتن استراتژی مناسب می‌توانید مشتریان زیادی را برای کسب و کارتان دست و پا کنید و به فروش مورد نظر خودتان برسید.

در ضمن وبلاگ نویسی یکی از راه‌های کمک به بهبود سئو سایت می‌باشد. پست‌های وبلاگ به سایت شما کمک می‌کنند تا لینک‌های داخلی و خارجی زیادی را بدست بیاورید. لینک سازی به عنوان یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در سئو هر وب‌سایتی در نظر گرفته می‌شود. وبلاگ نویسی مثل تیری است که با استفاده از آن می‌توانید چندین هدف را همزمان بزنید، به همین دلیل باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

 

چگونه برای وبلاگ خود محتوا بنویسیم؟

در این بخش نکاتی را برای شما آماده کرده‌ایم که با دنبال کردن آن‌ها می‌توانید یک پست وبلاگ حرفه‌ای تولید کنید.

 

1-مخاطب‌های خود را درک کنید

قبل از اینکه بخواهید نوشتن پست وبلاگ سایت خود را شروع کنید، مطمئن شوید که درک درستی از مخاطبین خود به دست آورده‌اید. قبل از شروع سعی کنید جواب چنین سوالاتی را بدست بیاورید: مخاطب‌های شما می‌خواهند در مورد چه موضوعی اطلاعات کسب کنند؟ چه چیزی مخاطبان شما را به وجد می‌آورد؟

در این مرحله باید پرسونای دقیق مخاطب‌های خود را ترسیم کنید. شما باید با شخصیت و علایق مخاطب‌های خود آشنا باشید تا بتوانید موضوعات مناسبی را برای پست‌های وبلاگی خود انتخاب کنید. با شناخت کامل از مخاطب‌های خود می‌توانید تشخیص دهید که در وبلاگ خود به چه مواردی باید اشاره کنید و از چه مواردی را چشم پوشی کنید.

 

2-انتخاب موضوع

قبل از اینکه بخواهید دست به قلم شوید و شروع به نوشتن محتوای خود کنید، در ابتدا باید موضوعی را برای نوشتن پست وبلاگ خود انتخاب نمایید. شما باید پی ببرید که مخاطبین شما به دنبال چه چیزی هستند و می‌خواهند در مورد چه موضوعی مطالعه کنند، تنها در این صورت است که پس از انتشار آن، پست وبلاگ شما می‌تواند ترافیک خوبی را برای سایت‌تان به ارمغان بیاورد.

سعی کنید پست خود را بر اساس بازخورد مخاطبین، مشکلات موجود در حوزه کاری یا تجزیه و تحلیلی که خودتان انجام داده‌اید پایه گذاری کنید.

 

3-تحقیق و بررسی کنید

بعد از اینکه موضوع پست خود را انتخاب کردید، آن را در گوگل جستجو کنید و رقبای موجود در صفحه اول نتایج گوگل را بررسی کنید. با مطالعه و آنالیز پست‌های وبلاگ رقبای خود می‌توانید پی ببرید که چگونه می‌توانید محتوای خود را بهبود ببخشید و چه نکاتی را باید به آن اضافه کنید که رقبای شما به آن‌ها اشاره نکرده‌اند. شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که نمی‌توانید پستی بهتر از پست‌های موجود رقبای خود بنویسید، اما جای نگرانی نیست.

باید تحقیقات خود را ادامه دهید و نکات اضافی که رقبا به آن اشاره نکرده‌اند را پیدا کنید. گشت و گذار در صفحات وب به زبان‌های دیگر یک راه عالی برای دست یابی به اطلاعات جدید و بکر می‌باشد.

 

4-نکاتی را که به نظرتان مهم هستند را یادداشت کنید

زمانی که در حال بررسی و جستجو در نت هستید از یک دفترچه یادداشت یا یک فایل ورد استفاده کنید و نکاتی را که به نظرتان مهم می‌باشند را یادداشت کنید.

ما در آساوب برای نوشتن تمامی پست‌ها این روش را انجام می‌دهیم. در ابتدا یک فایل ورد باز می‌کنیم و عنوان‌ها و موضوعاتی که باید به آن‌ها اشاره کنیم و در مورد آن محتوا تولید کنیم را یادداشت می‌کنیم.

 

5-با مقدمه‌ای عالی مخاطبین خود را نگه دارید

برای اینکه بتوانید بازدیدکنندگان را مجاب کنید تا محتوای شما را کامل مطالعه کنند، باید از مقدمه‌ای عالی در پست وبلاگ خود بهره ببرید. اگر مقدمه پست شما خسته کننده و جذاب نباشد، احتمال اینکه بازدیدکننده‌ میلی به خواندن ادامه پست شما پیدا نکند زیاد است و صفحه سایت شما را ترک خواهد کرد.

نوشتن مقدمه برای بسیاری از نویسندگان امری سخت و دردسرساز است. بهتر است که ابتدا کامل پست وبلاگ خود را بنویسید و سپس با توجه به مطالبی که در محتوای پست قرار داده‌اید، شروع به ایجاد مقدمه‌ای عالی کنید. یک راه عالی برای شروع مقدمه طرح سوالی است که به مشکل و دغدغه خوانندن می‌پردازد. سپس در همان مقدمه به خواننده بگویید که در مقاله خود قرار است راه حلی را برای مشکل آن‌ها ارائه دهید.

اگر در نوشتن مقدمه پست وبلاگ خود مشکل دارید، مقاله‌ای را که در مورد نحوه نوشتن مقدمه پست وبلاگ آماده کرده‌ایم را مطالعه کنید.

 

6-پیش نویس پست وبلاگ خود را ایجاد کنید

بعد از رسم طرح کلی از پست خود، نوبت به نوشتن پاراگراف‌های آن می‌رسد. سعی کنید محتوایی یونیک و کپی نشده‌ای را تولید کنید و از کپی کردن متن وب‌سایت‌های دیگر خودداری نمایید.

این بخش یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در تولید محتوای وبلاگ است. در اینجا شما کلیت محتوای خود را ایجاد خواهید کرد. در نوشتن محتوای پست خود هرگز کوتاهی نکنید و سعی کنید که اطلاعات کامل و دقیقی را در اختیار کاربران خود قرار دهید. مخاطبی که در نتایج جستجو بر روی لینک پست شما کلیک کرده است با این امید و آرزو وارد صفحه سایت شما می‌گردد که تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را بدست بیاورد و بتواند به راحتی نیاز یا مشکل خود را برطرف کند.

در صورتی که شناخت کاملی از مخاطب و نیازهای او داشته باشید می‌توانید نوشتن بدنه محتوای خود را آغاز کنید. پیشنهاد می‌کنیم که ساختار محتواهای وبلاگ و به خصوص آن‌هایی که حالت آموزشی دارند و پیرامون یک موضوع اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می‌دهند را به صورت زیر طراحی کنید:

  1. چیستی؟
  2. چرایی؟
  3. چگونگی؟

در قسمت اول (چیستی؟) تعریف دقیق و کاملی از موضوع مورد نظر خود به مخاطب‌ها ارائه دهید. اگر برای یک موضوع چندین تعریف از دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد، سعی کنید که آن‌ها را در محتوای پست وبلاگتان برای کاربران بگنجانید. این بخش می‌تواند شامل تاریخچه و معرفی انواع مختلف موضوع مورد بحث شما نیز بشود.

در قسمت دوم باید (چرایی؟) موضوع خود را تعریف کنید. این بخش را می‌توانید از انواع زیر عنوان‌هایی با متن (اهمیت …)، (چرا … مهم است)، (چرا باید از … استفاده کنیم) یا متن‌هایی از این قبیل، بنویسید.

قسمت سوم (چگونگی؟) مهم‌ترین و طولانی‌ترین بخش محتوای شما خواهد بود. در این بخش باید اطلاعات کامل، دقیق و کاربردی در مورد راه حل‌تان در اختیار کاربران قرار دهید. بسته به موضوع پست وبلاگ در این بخش از پست وبلاگ اصولا به نحوه پیاده سازی یک روش خاص، استفاده از یک ابزار، مقایسه دو یا چند موضوع یا ابزار با یکدیگر، توضیح دستور العمل‌ها، نوشتن راهنمای انجام کار مورد نظر و یا حتی نوشتن چک لیست نکات مورد نظر شما، اشاره خواهد شد.

برای مثال همین پست را در نظر بگیرید. ما در ابتدا برای شما پست وبلاگ را معرفی کردیم، سپس اهمیت نوشتن پست وبلاگ برای کسب و کارها را توضیح دادیم و در انتها نحوه وبلاگ نویسی را برای شما شرح داده‌ایم.

 

7-استفاده از لحنی صمیمی

سبک و لحن نوشتن خود را نادیده نگیرید. این عناصر در پست وبلاگ شما بسیار اثر گذار هستند و می‌توانند بر روی خواننده تاثیر زیادی بگذارند. سعی کنید به شکلی متن پست وبلاگی خود را بنویسید که این حس در مخاطب القاء شود که شخصی در حال گفت و گو با او است.

بگذارید خواننده فرض کند که شما با آن‌ها به صورت یک به یک در حال صحبت کردن هستید. در چنین شرایطی خواننده با شما و برندتان ارتباط برقرار می‌کند که این خود می‌تواند راهی عالی برای ایجاد یک خواننده وفادار باشد.

 

8-پست‌های شما باید قابل درک و اسکن کردن باشند

بازدید کننده‌ها معمولا وبلاگ‌ها را کلمه به کلمه نمی‌خوانند. در عوض بازدید کننده‌ها برای دریافت اطلاعات مدنظر خود، محتوای سایت را اسکن می‌کنند. پست‌های خود را به صورتی پاراگراف‌بندی کنید که به راحتی قابل اسکن کردن باشند.

این کار به خواننده این اجازه را می‌دهد تا اطلاعات مورد نیاز خود را به سرعت کسب کند. در صورتی که تجربه کاربری مثبتی را برای خواننده‌های خود رقم بزنید، تمایل آن‌ها برای سر زدن به وبلاگ شما در آینده بیشتر خواهد شد. در ادامه نکاتی را برای شما گردآوری کرده‌ایم که با رعایت آن‌ها می‌توانید قابلیت خواندن پست‌های وبلاگ خود را افزایش دهید:

از زیر عنوان‌ها استفاده کنید: عنوان‌های فرعی به خوانندگان کمک می‌کند تا موضوعات اصلی پست شما را مشاهده کنند و در سازماندهی کردن محتوا به شما کمک خواهند کرد.

از جملات کوتاه استفاده کنید: خواندن جملات کوتاه و درک آن‌ها بسیار آسان است. استفاده از جملات طولانی باعث سردرگمی خواننده خواهد شد.

پاراگراف‌های محتوای خود را کوتاه نگه دارید: زمانی که پاراگراف‌های خود را کوتاه نگه می‌دارید دنبال کردن جملات و اسکن آن برای خواننده راحت‌تر خواهد شد. به شما توصیه می‌کنیم که در پاراگراف‌های خود از 2 الی 4 جمله استفاده کنید و جملات بسیار مهم خود را به صورت پاراگراف تک جمله‌ای درآورید.

استفاده از بولت پوینت‌ها: بخش‌هایی از پست وبلاگ‌تان که به صورت لیست درست شده‌اند را به همراه بولت پوینت در محتوای خود قرار دهید.

اگر از نکاتی که در بالا گفته شده در پست وبلاگ خود رعایت کنید، جذابیت بصری محتوای‌تان را افزایش خواهید داد و مخاطب‌ها برای خواندن کل پست‌های موجود وبلاگ شما از خود علاقه نشان خواهند داد.

 

9-در محتوای خود از تصاویر استفاده کنید

تنها استفاده از یک تصویر می‌تواند یک پست وبلاگی کسل کننده را بسیار سرگرم کننده نمایش دهد. گفتن برخی از موضوعات با استفاده از کلمات بسیار سخت است، اما می‌توان تنها با یک تصویر آن را شرح داد. استفاده از تصاویر یکنواختی محتوای شما را از بین می‌برد و می‌تواند مخاطب را با محتوای شما بیشتر درگیر کند.

 

10-استفاده از دعوت به اقدام در پست وبلاگ

پستی را می‌توان به عنوان پست وبلاگی موفق در نظر گرفت که کاربران را متقاعد کند تا با توجه به اهداف بازاریابی دیجیتالی شما کاری را انجام دهند. دکمه‌های CTA می‌توانند از خواننده موارد مختلفی را درخواست کنند:

  • درخواست ثبت نام در خبرنامه ایمیلی سایت
  • درخواست اشتراک گذاری پست در شبکه‌های اجتماعی
  • تبلیغ محصول یا خدمات
  • معرفی پست‌های مرتبط دیگر

بهتر است که از یک دعوت به اقدام در پست خود استفاده کنید و بهترین مکان برای این CTAها انتهای محتوا و بخش نتیجه گیری پست وبلاگ می‌باشد.

 

11-اضافه کردن تصویر شاخص

خوانندگان تنها کمتر از 2 ثانیه تصمیم می‌گیرند که بر روی پست شما کلیک کنند یا به سراغ پست دیگری بروند. اضافه کردن تصویر شاخص به پست شما جذبه و جذابیت بصری اضافه خواهد کرد. یکی از وب‌سایت‌هایی که می‌توانید در آن تصاویر با کیفیتی را برای قرار دادن در پست‌های وبلاگ خود پیدا کنید، وب‌سایت freepik می‌باشد.

این وب‌سایت انواع فایل‌های گرافیکی لایه باز و عکس‌های با کیفیت بسیار بالا را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. کافیست وارد وب‌سایت شوید و موضوع تصویر مورد نظر خود را جستجو کنید تا انبوهی از تصاویر پیش روی شما قرار بگیرد.

 

12-سئو محتوای وبلاگ

اگر پست‌های وبلاگی خوبی می‌نویسید اما هیچ ترافیکی دریافت نمی‌کنید به این دلیل است که یک مرحله بسیار مهم را جا انداخته‌اید.

برای اینکه ترافیک ارگانیک و خوانندگان زیادی را به پست خود جذب کنید، ابتدا باید بتوانید پست خود را در رتبه‌های برتر موتور جستجو نمایش دهید. یک سری نکته برای سئو پست‌های وبلاگ وجود دارد که با رعایت آن‌ها به راحتی می‌توانید پست‌های سایت خود را بهینه سازی کنید.

شما باید کلمات کلیدی اصلی پست خود را مشخص کنید و حداقل یک بار آن‌ها را در تگ‌های هدینگ خود به کار ببرید و همچنین عنوان سئو و توضیح متای بهینه شده‌ای را به پست خود اضافه کنید.

در ضمن سعی کنید که تعداد کلمات پست وبلاگ شما حداقل 1200 کلمه باشد و کلمه کلیدی‌های خود را به صورت یکنواخت در تمامی محتوای خود و به خصوص 100 کلمه ابتدایی محتوا قرار دهید. در کنار بهینه سازی متن پست باید تصاویر موجود در پست‌های خود را نیز بهینه سازی کنید. قبل از بارگذاری تصاویر، ابعاد و حجم آن‌ها را بهینه سازی کنید و پس از قرار دادن آن‌ها در پست خود برای هر کدام از آن‌ها تگ alt بنویسید.

در صورتی که تعداد پست‌های وبلاگ شما بسیار زیاد می‌باشد و دانش و توانایی بهینه سازی پست‌های وبلاگی خود را ندارید، می‌توانید از خدمات سئو محتوای آساوب استفاده کنید. ما در آساوب برای هر کدام از پست‌های شما تحقیق کلمه کلیدی انجام خواهیم داد و سپس محتوای پست‌های وبلاگ شما را با توجه به کلمات کلیدی به دست آمده بهینه سازی خواهیم کرد.

 

13-مرور و ویرایش پست

زمانی که پست خود را کامل کردید یک بار به صورت کامل و دقیق آن را مطالعه کنید. در این مرحله باید غلط‌های املایی، خطاهای نگارشی و حتی کمبود‌هایی را که در محتوای خود احساس می‌کنید را بر طرف کنید. بعد از رفع تمامی نواقص موجود می‌توانید با خیال راحت پست خود را منتشر کنید.

نکته: اگر تا به حال برای وب‌سایت خود وبلاگ نداشته‌اید و تازه می‌خواهید وبلاگ خود را راه‌اندازی کنید، در ابتدا بر روی موضوعاتی تمرکز کنید که از رقابت بسیار کمی برخوردار می‌باشند. رفته رفته و با زیاد شدن تعداد پست‌های خود می‌توانید به سراغ موضوعاتی بروید که از رقابت بالایی برخوردار هستند.

 

نتیجه گیری

یکی از بهترین و پربازده‌ترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوایی می‌باشد. برای اینکه بتوانید اهداف بازاریابی محتوایی خود را محقق کنید نیاز به ایجاد یک وبلاگ در کنار سایت خود دارید.

در این پست سعی کردیم تا تمامی نکات مهم و کاربردی برای ایجاد یک پست وبلاگ تاثیرگذار را به شما آموزش دهیم. با توجه به این نکات می‌توانید پست‌های ارزشمندی برای وبلاگ خود ایجاد کنید و ترافیک ورودی بالایی را به سایت خود جذب کنید.

وبلاگ نویسی می‌تواند به شما در ایجاد آگاهی از برند، بهبود سئو سایت، جذب مشتری‌های بالقوه و بهبود نرخ تبدیل سایت‌تان کمک بسیار بزرگی کند. وبلاگ نویسی در ابتدا شاید کار سختی به نظر برسد، اما با کمی تمرین و پشت کار می‌توانید پست‌های وبلاگی با کیفیتی را تولید کنید.

اگر زمان کافی برای نوشتن پست وبلاگ ندارید می‌توانید از سایت آساوب سفارش تولید محتوای متنی بدهید. ما به شما کمک خواهیم کرد تا محتواهای متنی بهینه سازی شده‌ای را برای سایت‌تان ایجاد کنید و با انتشار آن‌ها از مزیت داشتن وبلاگ بهره‌مند شوید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: