راهنمای کامل لینک سازی داخلی سایت
/
/
راهنمای کامل لینک سازی داخلی سایت 2021

راهنمای کامل لینک سازی داخلی سایت 2021

راهنمای مطالعه

فرآیند لینک سازی داخلی سایت برای موفقیت سئو بسیار حیاتی می‌باشد، از طرفی این تاکتیک مهم اکثرا نادیده گرفته می‌شود.

شاید در نگاه اول لینک سازی داخلی سایت ساده به نظر برسد، اما از ریزه‌کاری‌ها و پیچیدگی‌های مخصوص به خودش برخوردار است. لینک‌های داخلی سایت کاربران به سایر محتواهای دیجتالی شما هدایت می‌کنند و به کراولرهای موتور جستجو کمک می‌کنند تا اطلاعاتی در مورد محتوای سایت شما، ارتباط صفحات با یکدیگر و ساختار سایت‌تان را بدست بیاورند.

لینک‌های داخلی تقریبا در هر صفحه‌ای در اینترنت یافت می‌شوند و کمتر صفحه‌ای است که در آن از لینک داخلی استفاده نشده باشد. اگر می‌خواهید که محتوای صفحات سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید باید بدانید که طرز کار لینک‌های داخلی به چه شکل می‌باشد.

در این راهنما قرار است در مورد لینک‌های داخلی و نحوه پیاده سازی آن‌ها بر روی سایت صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است در مورد لینک سازی داخلی سایت بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.

 

لینک داخلی چیست؟

لینک داخلی به آن دسته از لینک‌ها گفته می‌شود که از یک صفحه از سایت به صفحه دیگری از همان سایت اشاره می‌کنند. در مقابل لینک‌های خارجی وجود دارند که به صفحات قرار گرفته در سایر وب‌سایت‌ها اشاره دارند. هر وب‌سایتی که بیش از یک صفحه داشته باشد باید با استفاده از لینک‌های داخلی صفحات سایت خود را به هم متصل کند.

برای مثال فرض کنید که ما از این صفحه بخواهیم به صفحه خدمات سئو وب‌سایت‌مان لینک بدهیم، به این شکل: خدمات سئو آساوب. این لینک یک لینک داخلی است زیرا از صفحه پست وبلاگ آساوب به صفحه خدمات سئو آساوب اشاره شده است.

برخی از سئوکاران به قدری بر روی دریافت بکلینک‌های با کیفیت تمرکز می‌کنند که دیگر توجه‌ای به لینک سازی داخلی وب‌سایت خود نمی‌کنند. همین موضوع می‌‌تواند سئو کلی وب‌سایت را تحت شعاع خود قرار دهد و آن را ضعیف نماید.

 

اهمیت لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی یکی از مهم‌ترین روش‌ها در بهبود سئو وبسایت می‌باشد. از زمان پیدایش موتورهای جستجو تا به امروز، توانسته‌اند که پیشرفت تکنولوژیکی چشمگیری داشته باشند و الگوریتم‌های یادگیری ماشینی مختلفی برای بررسی و رتبه بندی وب‌سایت‌ها ابداع کنند. امروزه گول زدن این سیستم به نوعی غیر ممکن است.

با اینکه این الگوریتم‌ها روز به روز در حال پیشرفته‌تر شدن می‌باشند، اما راه حل‌های ساده‌ای وجود دارد که بدون اینکه با الگوریتم‌های گوگل درگیر شویم، بتوانیم سئو سایت‌مان را تقویت کنیم. ایجاد لینک‌های داخلی یکی از این روش‌ها می‌باشد. در این بخش می‌خواهیم به این نکته بپردازیم که لینک سازی داخلی برای وب‌سایت‌ها چه اهمیتی دارد.

 

1-به گوگل کمک می‌کنند تا صفحات سایت را ایندکس نماید

کراولرهای گوگل در سرتاسر وب مسیر لینک‌ها را دنبال می‌کنند تا صفحات جدیدی را پیدا کنند. اگر سایت شما از ساختار لینک سازی قوی برخوردار باشد، گوگل به راحتی می‌تواند محتواهای موجود در آن را پیدا کرده و آن‌ها را ایندکس نماید. در صورتی که به ربات‌های گوگل کمک کنید تا راحت‌تر بتوانند صفحات سایت شما را کراول و ایندکس نمایند، سئو سایت شما تقویت خواهد شد.

 

2-به محتواهای عمیق سایت‌تان کمک می‌کند تا بک‌لینک دریافت کنند

بک‌لینک‌های سایت خود را آنالیز کنید و ببینید که بیشتر بک‌لینک‌های وب‌سایت شما از کجا بدست آمده‌اند. احتمالا مشاهده خواهید کرد که بیشتر این بک‌لینک‌ها به صفحه اصلی سایت شما اشاره کرده‌اند.

اگر حجم زیادی از بکلینک‌های شما به صفحه اصلی اشاره کرده باشند، می‌تواند بر روی سئو سایت شما تاثیر منفی بگذارد. به این کار بهینه سازی بیش از حد (over optimizing) گفته می‌شود که باید از آن دوری نمایید.

وب‌سایتی موفق خواهد شد که اکثر بک‌لینک‌های دریافتی‌اش به صفحات عمیق آن اشاره کرده باشند، نه اینکه بر روی یک صفحه خاص (به خصوص صفحه اصلی سایت) متمرکز شده باشند. دلیل آن هم در این است که صفحه اصلی شامل اطلاعات دقیقی که کاربران به دنبال آن هستند، نمی‌باشد.

 

3-لینک‌های داخلی قدرت سایت را در صفحات داخلی پخش می‌کنند

زمانی که یکی از صفحات سایت شما بک‌لینک قدرتمندی دریافت می‌کند، مقداری از ارزش آن بکلینک توسط لینک‌های داخلی به سایر صفحات سایت انتقال پیدا می‌کند. این ارزش و قدرتی که توسط لینک‌ها پخش می‌شود به اصطلاح link juice نام دارد.

اگر صفحه a به صفحه b لینک داده شود، link juice از صفحه a به صفحه b انتقال داده می‌شود. هرچه link juice بیشتری به صفحه مورد نظر انتقال داده شود، در صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه بندی بیشتری برخوردار خواهد شد.

هرچه یک سایت از نظر ساختار لینک سازی داخلی دقیق‌تر و کامل‌تر باشد، عملکرد کلی سایت در نتایج موتور جستجو بهتر خواهد بود.

 

4-استفاده از انکر تکست سئو سایت شما را بهبود می‌بخشد

لینک‌های داخلی یک سری کد HTML ساده هستند که صفحات وب را به هم پیوند می‌زنند. این لینک‌ها به صورت زیر نوشته می‌شوند:

<a href=”https://asaweb.net”>آژانس دیجیتال مارکتینگ آساوب</a>

با این وجود زمانی که در لینک شما یک انکر تکست (anchor text) بهینه شده قرار گرفته باشد، ارزش لینک داخلی شما را افزایش می‌دهد.

انکر تکست‌ها با اضافه کردن محتوا و کلمات کلیدی مورد نظر به فرآیند لینک دهی، ارزش لینک‌ها را بهبود می‌بخشند. گوگل تنها به تگ <a> و آدرسی که به آن اشاره شده است نگاه نمی‌کند، بلکه نگاه ویژه‌ای به انکر تکست‌ها نیز دارند.

شما باید از انکر تکستی در لینک‌های خود استفاده نمایید که متناسب با جریان محتوا باشد و بیش از حد بهینه سازی نشده باشد.

 

5-به بهبود تجربه کاربری بازدیدکننده کمک می‌کند

شاید بیشترین اهمیت لینک سازی داخلی همین مورد باشد. شاید لینک سازی داخلی به عنوان یک تکینک سئو داخلی در نظر گرفته شود، اما تاثیر بسیار زیادی بر روی کاربران شما دارد. لینک‌های داخلی می‌تواند برای کاربران بسیار مفید واقع شوند.

خودتان را جای کاربری بگذارید که وارد سایت می‌شود و در حال تحقیق در مورد یک موضوع به خصوص می‌باشد. مطمئنا به خواندن محتواهای فرعی مرتبطی که به درک شما از موضوع اصلی کمک می‌کند، علاقه‌مند می‌باشید.

شاید به سبک نوشتن یک نویسنده یا برند علاقه داشته باشید و بخواهید محتواهای بیشتری را که توسط آن‌ها نوشته شده است را مطالعه کنید. لینک‌های داخلی با پشتیبانی کردن از ادعاهای موجود در محتوا و هدایت کاربران به اطلاعات مرتبط، ارزش مطالب سایت شما را افزایش خواهند داد.

در ضمن با لینک سازی داخلی اصولی می‌توانید خوانندگان خود را مجاب کنید تا مدت زمان بیشتری را در سایت شما بمانند و اعتماد آن‌ها را نسبت به برند خود افزایش دهید. باید فرآیند سئو را در جهت بهبود تجربه کاربری و بهینه سازی سایت برای کاربران خود پیاده سازی کنید، نه اینکه تنها بر روی چند ترفند فنی تمرکز نمایید.

 

بهترین استراتژی برای پیاده سازی لینک‌های داخلی

در این بخش می‌خواهیم بهترین روش‌های موجود برای پیاده کردن و بهینه سازی لینک‌های داخلی را به شما معرفی کنیم. قبل از لینک سازی داخلی برای وب‌سایت‌تان، به دو چیز بسیار مهم نیاز خواهید داشت:

  1. وجود محتوا
    در صورتی که بر روی وب‌سایت‌تان محتوایی وجود نداشته باشد، نمی‌توانید لینک داخلی بسازید. داشتن وبلاگ به شما کمک می‌کند تا محتواهایی حول موضوع سایت و کسب و کارتان تولید و انتشار دهید.
    در صورتی که در مورد وبلاگ نویسی اطلاعات کاملی ندارید، راهنمای تولید محتوا برای وبلاگ آساوب را مطالعه فرمایید تا با صفر تا صد نوشتن یک محتوای مناسب برای صفحات پست وبلاگ آشنا شوید.
  2. به صورت مداوم محتوا بنویسید
    داشتن یک برنامه مشخص برای تولید و انتشار مداوم محتوا بسیار مهم می‌باشد. تولید محتوای مداوم نه تنها به لینک سازی سایت شما کمک می‌کند، بکله بر روی سئو سایت شما نیز تاثیرگذار می‌باشد.

خب حالا نوبت به توضیح نکاتی می‌رسد که در هنگام لینک سازی داخلی باید آن‌ها را مدنظر داشته باشید.

 

برای صفحات مهم سایت خود لینک سازی کنید

بهترین لینک‌های داخلی سایت آن‌هایی هستند که مقالات سایت را به هم متصل می‌کند. این کار باعث به وجود آمدن یک ساختار داخلی قوی در عمق سایت شما خواهد شد. اگر معماری و ساختار مناسبی برای سایت خودتان در نظر گرفته باشید و منو سایت بهینه شده‌ای داشته باشید، لینک‌های کافی به صفحات اصلی سایت‌تان مانند صفحه اصلی، صفحه درباره ما، صفحه تماس و … خواهید داشت.

به همین دلیل نیاز به لینک سازی داخلی برای این صفحات نخواهید داشت. شاید بپرسید که برای کدام یک از صفحات سایت باید لینک سازی انجام دهیم؟

در بیشتر موارد توصیه می‌کنیم که از محتواهای طولانی خود به سایر صفحات لینک دهید چون در این صورت طبیعی‌تر به نظر خواهد آمد. استفاده از چنین تکنیکی به طور خودکار لینک سازی داخلی شما را گسترش می‌دهد. همچنین سعی کنید که صفحات مهم سایت خود مانند دسته بندی محصول، لندینگ پیج‌ها، صفحات خدمات و … را بیشتر هدف قرار دهید.

 

با استفاده از انکر تکست لینک‌های متنی ایجاد کنید

شاید بپرسید که از بین انواع لینک موجود در لینک سازی، کدام یک در لینک‌های داخلی سایت بیشتر کاربرد دارد؟

جواب ساده است، لینک‌هایی که از انکر تکست‌های توصیفی استفاده می‌کنند. اما منظور از انکر تکست توصیفی چیست؟

احتمالا بدانید که انکر تکست (Anchor Text) چیست. انکر تکست به کلمات قابل کلیک کردنی گفته می‌شود که به سایر صفحات سایت اشاره دارند. انکر تکست‌ها معمولا به صورت متن آبی رنگی برای خوانندگان ظاهر خواهند شد.

لینک‌های داخلی سایت باید از انکر تسکت بهره ببرند، اما نه هر انکر تکستی. از عباراتی استفاده کنید که به خوبی صفحه‌ای را که به آن اشاره کرده‌اید را برای مخاطب توصیف کند.

سه نکته مهم نیز وجود دارد که در هنگام پیاده سازی لینک‌های داخلی خود، باید از آن‌ها دوری کنید:

  1. توجه داشته باشید که از متنی که مطابقت دقیقی با کلمه کلیدی هدف شما در صفحه‌ای که به آن لینک می‌دهید، به طور بیش از حد استفاده نکنید. به این نوع از انکرها «انکر با مطابقت دقیق» گفته می‌شود که استفاده بیش از حد آن باعث ایجاد جریمه‌های سئو از طرف بروزرسانی پنگوئن گوگل خواهد شد. امروزه موتورهای جستجو به استفاده از این انکر تکست‌ها بسیار حساس شده‌اند، دلیل آن هم در این است که در محتواهای معمولی چنین اتفاقی به ندرت می‌افتد و وجود چنین کلمات کلیدی غیر طبیعی به نظر خواهد رسید.
  2. در لینک سازی داخلی خود از انکرهای عمومی استفاده نکنید. منظور از انکر عمومی عباراتی مانند “اینجا”، “کلیک کنید” و از این قبیل است. چنین عباراتی هیچ ارزشی را به سئو سایت شما اضافه نخواهند کرد. انکر تکست باید به نحوی با موضوع صفحه‌ای که به آن اشاره شده است مرتبط باشد.
  3. بیش از 5 6 کلمه را به صفحه دیگری لینک ندهید. لینک دادن کل یک پاراگراف به سایر صفحات سایت تجربه کاربری ضعیفی را به وجود می‌آورد.

 

در هر کدام از صفحات تعداد مناسبی لینک اضافه نمایید

زمانی که یک صفحه جدید در سایت خود اضافه می‌کنید، باید در حدود پنج یا چند لینک به مقالات قدیمی خود اضافه نمایید. این کار برای لینک سازی داخلی سایت و رتبه بندی محتوای شما توسط موتورهای جستجو بسیار مهم است.

با این وجود مراقب باشید که محتوای صفحات سایت خود را بیش از حد با لینک‌ها پر نکنید. به گفته سایت Moz کراولرهای موتور جستجو دارای محدودیت 150 لینک در هر صفحه هستند. بعد از این تعداد، کراولرها متوقف خواهند شد. پر کردن صفحات با تعداد بسیار زیادی لینک می‌تواند بر روی سئو سایت شما تاثیر منفی بگذارد.

 

مقالات قدیمی سایت را با لینک‌های داخلی جدید به روزرسانی کیند

اگر لینک سازی داخلی سایت را با تکنیک به روزرسانی محتواهای قدیمی ترکیب کنید، تاثیرات شگفت انگیزی را برای شما به همراه خواهد داشت. برای بهبود سئو سایت خود باید همواره محتوای صفحات سایت خود را به روزرسانی نمایید. برای این کار طبق مراحلی که در پایین اعلام کریده‌ایم پیش بروید:

  1. سعی کنید حداقل یک یا چند پاراگراف جدید به محتواهای قدیمی خود اضافه کنید.
  2. آمار و اطلاعات قدیمی موجود در وب‌سایت خود را با اطلاعات جدید جایگزین کنید.
  3. به مطالب جدیدی که بعد از محتوای مدنظر شما در سایت ارسال شده‌اند، لینک داخلی بدهید.

 

لینک‌های داخلی به صورت Dofollow اضافه کنید

به لینک‌های داخلی خود Dofollow اضافه کنید. هیچگاه برای لینک‌های داخلی خود از Nofollow استفاده نکنید، زیرا تاثیری بر روی سئو سایت شما نخواهد گذاشت و رتبه بندی صفحات شما را بهبود نمی‌دهد.

 

به صفحاتی لینک دهید که از تبدیل بالایی برخوردار هستند

آیا در وب‌سایت خود صفحاتی دارید که نرخ تبدیل بالایی دارند و مشتریان زیادی را برای شما به همراه می‌آورند؟ اگر اینچنین است، به این صفحات لینک دهید.

برخی از مقالات در وبلاگ‌ها وجود دارند که از نرخ تبدیل بالایی برخوردار می‌باشند. محتوای موجود در آن‌ها قانع کننده است و CTAهای قرار گرفته در آن‌ها به قدری قدرتمند هستند که کاربران زیادی را به مشتری تبدیل می‌کنند. این صفحات باید هدف شما در لینک‌سازی داخلی باشند.

اینجاست که می‌توان گفت ارزش لینک سازی داخلی چیزی بیش از تاثیرگذاری آن‌ها بر روی سئو سایت است. در این شرایط لینک‌های داخلی می‌توانند برای شما درآمد به وجود بیاورند. هرچه بازدیدکننده بیشتری به صفحات دارای نرخ تبدیل بالا ارسال کنید، شانس اینکه درآمد شما افزایش پیدا کند بیشتر خواهد شد.

 

نتیجه‌گیری

لینک سازی داخلی بخش اصلی از یک استراتژی سئو محسوب می‌شود. اگر بتوانید برای صفحات سایت خود به درستی لینک سازی داخلی را انجام دهید، می‌توانید صفحات سایت خود را به رتبه‌های بالاتری هدایت کنید.

در این راهنما سعی کردیم که شما را با لینک سازی داخلی سایت آشنا کنیم و نکاتی را در مورد نحوه انجام هر چه بهتر این فرآیند به شما آموزش دهیم. حالا زمان آن رسیده است که به سایت خودتان برگردید و با توجه به نکات گفته شده در این راهنما، لینک‌های داخلی سایت خود را بهینه سازی کنید.

در ضمن اگر ساختار صفحات و لینک سازی داخلی سایت شما دچار مشکل شده است و رتبه بندی صفحات سایت‌تان را تحت تاثیر قرار داده است، می‌توانید با ارسال درخواست خدمات سئو داخلی سایت برای ما، از کارشناسان آساوب بخواهید تا لینک سازی داخلی سایت شما را آنالیز کنند و آن‌ها را بهینه سازی نمایند.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: