راهنمای کامل سئو محتوا
/
/
راهنمای کامل سئو محتوا – آموزش بهینه سازی محتوای سایت

راهنمای کامل سئو محتوا – آموزش بهینه سازی محتوای سایت

راهنمای مطالعه

آیا با تخصص و حرفه محتوا نویسی آشنا هستید؟ آیا محتوا نویسی تنها به معنی نوشتن یک متن برای صفحات سایت است؟

قطعا اینطور نیست. اگر آشنایی نسبی با تولید محتوا داشته باشید، متخصص تولید محتوا علاوه بر تولید محتوای کاربر پسند و ارائه تمامی اطلاعات مورد نیاز مخاطب، باید با نکات سئو محتوا نیز به خوبی آشنا باشد. در این راهنما می‌خواهیم نکاتی را به شما آموزش دهیم تا همانند یک متخصص سئو به محتوا نگاه کنید و با بهینه سازی اصولی آن، بهترین عملکرد را از محتوای بدست بیاورید. اگر بدون در نظر گرفتن نکات سئو دست به تولید محتوا می‌زنید، مطمئنا فرصت‌های زیادی را از دست خواهید داد و بخش بزرگی از مخاطب‌های کسب و کارتان هرگز محتواهایتان را در موتور جستجو پیدا نخواهند کرد.

محتوای سئو شده می‌تواند ترافیک قابل قبولی را برای سایت شما به ارمغان بیاورد، و هر چه ترافیک سایت شما افزایش پیدا کند احتمال فروش و افزایش درآمدتان نیز بیشتر خواهد شد.

در این راهنمای کامل سئو محتوا به شما آموزش خواهیم داد تا چگونه یک تحقیق کلمه کلیدی کامل برای محتواهای خود انجام دهید، چگونه از این کلمات و عبارات در محتوا استفاده نمایید، تگ عنوان و هدینگ صفحات را بهینه سازی کنید و چگونه با قرار دادن تصاویر و مدیا صفحات تجربه کاربری محتوای سایت خود را افزایش دهید.

 

سئوی محتوا چیست؟

سئو محتوا به فرآیندی گفته می‌شود که با پیاده سازی آن بر روی محتواهای سایت به محتوا‌های خود کمک خواهید کرد تا در صفحه نتایج موتور جستجو رتبه بندی بالاتری را کسب کنند. در ادامه نکات و تکنیک‌هایی را برای شما گردآوری کرده‌ایم که به شما کمک می‌کنند تا محتوای سایت خود را هر چه بهتر بهینه سازی کنید.

 

چرا سئو محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است؟

بهینه سازی محتوای سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در صورتی که محتوای سایت به درستی بهینه سازی نشود کاربران شما نمی‌توانند آن‌ها را در موتور جستجو پیدا کنند و ترافیک ارگانیک سایت‌تان رشدی نخواهد داشت.

در صورتی که محتوای بهینه نشده‌ای را بر روی سایت خود بارگذاری کنید، ممکن است که سئو کلی سایت شما نیز ضعیف شود و سایت شما با مشکلاتی از قبیل ایندکس نشدن صفحات، افت رتبه بندی و کاهش ترافیک ورودی دچار کند. در ادامه توضیح کامل‌تری در مورد این مشکلات داده‌ایم:

 

عدم کسب رتبه بندی مناسب

هرچقدر هم محتوای شما از نظر نگارشی به درستی نوشته شده باشد و تمامی اطلاعات مورد نیاز کاربر در آن قرار گرفته باشد اما برای سئو آن زمانی را صرف نکرده باشید، محتوای شما نمی‌تواند که در صفحه نتایج موتور جستجو رتبه بندی شود. علاوه بر شیوایی محتوا و نگارش اصولی باید یک سری نکات فنی، مانند بهینه سازی عنوان صفحات، تگ‌های هدینگ، بهینه سازی آدرس صفحات و نکاتی از این قبیل را در محتوا رعایت نمایید.

 

رتبه بندی برای کلمات کلیدی اشتباه

در صورتی که مراحل بهینه سازی محتوا به درستی انجام نشود، این احتمال پیش خواهد آمد که محوای صفحات سایت شما برای کلمات کلیدی اشتباه رتبه بندی شوند. برای مثال فرض کنید که شما یک وب‌سایت در زمینه فروش آنلاین کفش را اداره می‌کنید. اگر بخواهید پست وبلاگی در مورد “راهنمای خرید کفش زمستانی زنانه” بنویسید و به اشتباه مقاله شما برای کلمه کلیدی “خرید کفش زنانه” رتبه بندی شود، می‌تواند نتایج منفی را بر روی کسب و کار شما بگذارد.

کاربری که به دنبال خرید کفش زنانه است صفحه شما را در نتایج موتور جستجو مشاهده می‌کند و آن را باز خواهد کرد و به جای مشاهده محصولات با یک محتوای وبلاگی برخورد خواهد کرد. در این صورت فورا صفحه سایت شما را ترک می‌کند و وارد سایر نتایج موجود در صفحه SERP خواهد شد. در چنین شرایطی شما مشتریان خود را از دست خواهید داد و در کنار آن بروز چنین رفتارهایی از بازدیدکننده‌های شما، سیگنال‌های منفی را به موتور جستجو ارسال می‌کند که می‌تواند بر روی سئو سایت‌تان تاثیر منفی بگذارد.

 

کنیبالیزیشن

یکی از مشکلات سئو رایجی که در صورت عدم بهینه سازی محتوای صفحات به وجود می‌آید، کنیبالیزیشن است. به این شکل که شما در دو مقاله متفاوت یک کلمه کلیدی را هدف قرار خواهید داد و گوگل نیز پس از مشاهده این دو محتوا سردرگم خواهد شد و نمی‌داند که کدام محتوا را در نتایج موتور جستجو خود به نمایش بگذارد.

 

نحوه سئو محتوا سایت

در این بخش تمامی نکاتی را که در هنگام بهینه سازی محتوای وبسایت خود باید رعایت کنید را به شما آموزش خواهیم داد.

 

تحقیق کلمه کلیدی

تحقیق کلمه کلیدی اولین و مهم‌ترین گام در سئو محتوا است. هر استراتژی بهینه سازی محتوای سایت باید با تحقیق کلمه کلیدی شروع شود. اگر به دنبال کسب ترافیک ارگانیک می‌باشید، باید بدانید که مخاطب‌های شما به دنبال چه چیزی هستند. این مرحله به شما کمک می‌کند تا اصطلاحات و عباراتی را بدست بیاورید که باید محتوای خود را برای آن‌ها رتبه بندی کنید.

پیدا کردن کلمات کلیدی که کاربران شما جستجو می‌کنند بسیار مهم است. اینکه بدانید کاربران دقیقا چه کلماتی را جستجو می‌کنند به شما کمک می‌کند تا با هدف قرار دادن آن‌ها در محتوای‌تان رتبه بندی و ترافیک ارگانیک بیشتری را بدست بیاورد.

اگر محتوای خود را برای کلمات کلیدی بهینه سازی کنید که هیچ کسی آن‌ها را جستجو نمی‌کند، محتوای شما در زیر حجم زیادی از محتواها و صفحات سایت‌های دیگر دفن خواهد شد و ترافیکی را برای شما به ارمغان نخواهد آورد.

برای پیدا کردن چنین کلماتی می‌توانید از گوگل کمک بگیرید. کلمه یا عبارات مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید و از بخش related search در پایین صفحه نتایج، کلمات و عبارات مرتبطی که کاربران سرچ کرده‌اند را پیدا کنید. همچنین تمامی صفحات رقیب قرار گرفته در صفحه اول نتایج موتور جستجو را بررسی نمایید و ببینید که از چه کلمات یا عباراتی در عنوان و هدینگ‌های خود استفاده کرده‌اند.

برای شروع ابتدا بر روی کلمات کلیدی دنباله دار (LSI) که از رقابت کمتری برخوردار می‌باشند سرمایه گذاری کنید تا صفحه شما بتواند راحت‌تر رتبه بندی و ترافیک کسب کند. رفته رفته با قوی‌تر شدن دامنه سایت‌تان به سمت کلمات کلیدی که از جستجوی بیشتر و رقابت بالاتری برخوردار می‌باشند حرکت کنید.

 

تولید محتوا

زمانی که کلمات کلیدی مناسبی برای وب‌سایت خود پیدا کردید، می‌بایست با توجه به آن‌ها دست به انتخاب موضوع محتوای وبلاگ بزنید و تولید محتوای خود را شروع کنید. از نوشتن و انتشار محتواهای کوتاه در سایت‌تان خودداری نمایید. محتوای پست‌های وبلاگ شما باید حداقل 1200 کلمه باشد و محتوای صفحات لندینگ باید حداقل دارای 800 کلمه باشند.

برای داشتن محتوای سئو شده علاوه بر اینکه می‌بایست نکات فنی و الزامات موتور جستجو را در آن رعایت کنید، باید تمامی نیازهای کاربران‌تان را نیز پوشش دهید. در نوشتن و اشتراک گذاری تجربیات و دانش خود خساست به خرج ندهید و هر اطلاعاتی که لازم است را در اختیار کاربران‌تان قرار دهید. در ضمن سعی کنید تا حد امکان راه حل‌ها و اطلاعات را به شکل بسیار ساده یا به اصطلاح زیر دیپلم به مخاطب‌های خود انتقال دهید. استفاده از جملاتی با ساختاربندی پیچیده و کلمات تخصصی می‌تواند خواننده را از خواندن ادامه محتوای شما بازدارد.

در هنگام تولید محتوا به هیچ وجه محتواهای سایر وب‌سایت‌ها را کپی نکنید، در غیر این صورت دچار پنالتی‌های گوگل خواهید شد.

در صورتی که زمان کافی یا متخصص تولید محتوا ندارید، می‌توانید از خدمات تولید محتوای متنی آساوب، محتواهای مورد نیاز خود را سفارش دهید تا متخصصین ما محتوای سئو شده‌ای آماده و در اختیار شما قرار دهند.

 

توزیع کلمه کلیدی در محتوا

بعد از پیدا کردن کلمات و عبارات کلیدی مدنظرتان، باید آن‌ها را در محتوای خود هدف قرار دهید. اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تمامی کلمات کلیدی خود را در یک محتوا هدف قرار ندهید. هر محتوا توانایی کسب رتبه بندی برای برای یک تا نهایتا سه کلمه کلیدی را دارد.

کلمات کلیدی خود را به صورت یکنواخت در تمامی محتوا پخش کنید. چگالی کلمات کلیدی شما در محتوا باید کمتر از 1 درصد باشد. یعنی اگر شما یک محتوای 1000 کلمه‌ای نوشته‌اید، نهایتا 10 بار از کلمات کلیدی خود در آن استفاده کنید. در ضمن حتما از کلمه کلیدی خود در 100 کلمه ابتدایی محتوا و در انتهای آن استفاده نمایید.

در ضمن از کلمات کلیدی هم معنی و مترادف هم در محتوای سایت خود استفاده نمایید تا موتور جستجو به خوبی بتواند معنی و مفهوم محتوای شما را درک کند.

 

بهینه سازی تگ عنوان

تگ عنوان همان لینک‌های آبی رنگی هستند که در صفحه نتایج موتور جستجو به صورت لیست شده به کاربران نمایش داده می‌شوند. موتورهای جستجو به تگ‌ عنوان توجه ویژه‌ای دارند. از همین رو باید از کلمه کلیدی اصلی خود در این بخش استفاده نمایید تا شانس محتوای خود را برای رتبه بندی گرفتن در جستجوهای آن کلمه به حداکثر برسانید. هرچه کلمه کلیدی به ابتدای عنوان شما نزدیک‌تر باشد، تاثیرگذاری آن افزایش پیدا خواهد کرد.

تگ‌های عنوان خود را کاملا توصیفی و جذاب بنویسید تا موضوع محتوای شما را به خوبی بازگو کند و کاربران را مجاب سازد بر روی لینک محتوای شما کلیک نمایند. اما از قرار دادن جواب و راه حل مورد نیاز مخاطب‌ها در تگ عنوان خودداری فرمایید. در صورتی که کاربر جواب سوال خودش را در عنوان صفحه شما پیدا کند، دیگر بر روی آن کلیک نخواهد کرد و ترافیکی بدست نخواهید آورد.

در هنگام نوشتن تگ عنوان به طول آن توجه داشته باشید. تگ عنوان شما نباید بیش از 60 حرف داشته باشد، در غیر این صورت گوگل ادامه آن را نشان نخواهد داد.

 

بهینه سازی تگ هدینگ

برچسب‌های هدینگ شاید به اندازه تگ عنوان بر روی سئو محتوا تاثیرگذار نباشند، اما از اهمیت بالایی برخوردار هستند. این برچسب‌ها شامل تگ‌های H1، H2، … ، H6 می‌باشند. تگ H1 از بیشترین تاثیرگذاری برخوردار است و تاثیرگذاری بقیه تگ‌ها به صورت تصاعدی کاهش پیدا می‌کند تا به تگ H6 با کمترین تاثیرگذاری برسد.

تگ H1 بیان کننده موضوع کلی محتوا است و یک مکان عالی برای هدف قرار دادن کلمه کلیدی اصلی می‌باشد. شما می‌توانید از همان متنی که در تگ عنوان خود قرار داده‌اید در تگ H1 نیز استفاده نمایید، یا اینکه با نوشتن یک متن جدید کلمات کلیدی متفاوتی را هدف قرار دهید. از آنجایی که موتورهای جستجو به محتواهای تخصصی علاقه‌مند هستند و محتواهایی که در مورد یک موضوع تمرکز کرده‌اند از شانس بیشتری برای رتبه بندی گرفتن برخوردار می‌باشند، پس سعی کنید که در محتوای خود تنها از یک تگ H1 استفاده نمایید.

تگ‌های H2 برای مشخص کردن عنوان‌های اصلی محتوا به کار می‌روند و با استفاده از آن‌ها می‌توانید محتواهای خود را از نظر موضوعی به بخش‌های مختلفی تقسیم بندی کنید.

در صورتی که می‌خواهید در مورد تگ‌های هدینگ، کاربرد آن‌ها و نحوه سئو این برچسب‌ها بیشتر بدانید، مقاله‌ای که در مورد برچسب هدینگ آماده کرده‌ایم را مطالعه فرمایید.

 

قرار دادن فایل‌های چند رسانه‌ای در محتوا

برای اینکه محتوای صفحات سایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه سازی کنید، باید تجربه کاربری آن را نیز بهبود ببخشید. یک راه برای افزایش تجربه کاربری محتواهای خود قرار دادن فایل‌های چند رسانه‌ای مانند تصاویر، اینفوگرافیک‌، ویدیو و پادکست‌ها می‌باشد.

کاربران علاقه‌ای به صفحاتی که تنها دارای محتوای متنی هستند، ندارند. خواندن چنین محتواهایی خسته کننده و کسل کننده می‌باشد. برای همین در میان محتواهای متنی خود از یک یا چند تصویر، اینفوگرافیک یا ویدیو استفاده نمایید. شما می‌توانید اطلاعاتی را که برای انتقال آن به چند صد کلمه نیازمند هستید را تنها با یک تصویر در اختیار مخاطب خود بگذارید.

در ضمن تصاویر ماندگاری بالاتری در ذهن بازدیدکنندگان دارد و در صورت استفاده از تصاویر منحصر به فرد و زیبا، محتوا و سایت شما در ذهن بازدیدکنندگان بهتر ثبت خواهد شد.

 

بهینه سازی تصاویر

قرار دادن تصاویر و ویدیو در صفحات سایت بدون بهینه سازی آن‌ها می‌تواند بر روی سئو کلی صفحه شما تاثیرات منفی بگذارد. برای بهینه سازی تصاویر خود قبل از بارگذاری آن‌ها در سایت‌تان حجم و ابعاد آن‌ها را بهینه نمایید. اگر در وب‌سایت‌تان فضای 700 در 500 پیکسلی را برای تصویر در نظر گرفته‌اید ابعاد تصویر خود را نیز به همین اندازه تغییر دهید. استفاده از ابعاد بزرگ‌تر می‌تواند بر روی سرعت صفحات تاثیرگذار باشد.

پس از تصحیح ابعاد نوبت به بهینه سازی حجم تصاویر می‌رسد. قرار دادن یک تصویری HD که در حدود چند مگابایت حجم دارد به شدت بر روی سرعت سایت و سئو شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. استفاده از تصاویر با رزولوشن بسیار بالا در وب‌سایت‌ها توصیه نمی‌شود.

به جای آن حجم تصویر خود را با ابزارهای آنلاینی مانند tinypng.com یا نرم افزار فوتوشاپ بهینه سازی کنید. کافیست که در فوتوشاپ دکمه‌های L ctrl را به همراه shift، دکمه alt و دکمه S را همزمان فشار دهید و با انتخاب گزینه optimized تصاویر خود را به صورت بهینه شده ذخیره نمایید.

 

بهینه سازی حجم تصاویر درون محتوا با نرم افزار فوتوشاپ

 

در هنگام ذخیره سازی تصاویر نام آن‌ها را به انگلیسی و به شکل توصیفی وارد کنید تا موتورهای جستجو بتوانند موضوع تصویر را حدس بزنند.

پس از بارگذاری تصاویر در سایت‌تان متن جایگزین یا همان تگ alt را برای تصاویر خود بنویسید. متن alt باید کاملا توصیفی باشد و موضوع عکس را به موتورهای جستجو بیان کند. این کار به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا درک درست و کاملی از موضوع تصویر شما بدست بیاورند. همچنین با قرار دادن کلمه کلیدی اصلی خود در متن alt شانس تصاویر سایت‌تان را برای قرار گیری در رتبه بندی تصاویر موتور جستجو افزایش خواهید داد که این امر می‌تواند از سرچ تصاویر گوگل برای سایت شما ترافیک ارگانیک ایجاد کند.

 

استفاده از دسته بندی مناسب

قبل از انتشار محتوای خود، آن را در دسته بندی‌های مرتبط با نوشته‌تان قرار دهید. دسته‌بندی‌ها موضوعات رده بالا و کلی سایت شما می‌باشند که از نظر موضوعی محتواهای سایت به همدیگر مرتبط می‌کند.

استفاده از دسته بندی‌ها باعث سازماندهی محتوای سایت شما خواهد شد و با ایجاد ساختاری منظم در وب‌سایت‌تان، به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا درک بهتری از موضوع و ارتباط صفحات و محتواهای وب‌سایت شما بدست بیاورد.

استفاده از دسته بندی‌ها به کاربران‌تان کمک می‌کند تا راحت‌تر به محتوای مدنظر خود دست پیدا کنند. علاوه بر این ایجاد دسته بندیی محتوایی و استفاده از آن در وب‌سایت‌تان به سئو کلی سایت شما بسیار کمک می‌کند.

 

استفاده از خدمات سئو محتوا

به عنوان آخرین توصیه به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای هرچه بهتر بهینه شدن محتوای وب‌سایت خود از یک متخصص برای انجام این کار کمک بگیرید. ما در آساوب با ارائه خدمات سئو محتوا به کسب و کارها کمک می‌کنیم تا محتوای خود را هرچه بهتر سئو کنند.

با استفاده از خدمات بهینه سازی و سئو محتوای آساوب عملکرد محتواهای خود را بهبود خواهید بخشید و با قرار گرفتن آن‌ها در رتبه‌های برتر موتور جستجو، ترافیک ارگانیک مورد نظر خود را بدست خواهید آورد.

 

نتیجه گیری

در این پست سعی کردیم آموزش کاملی در مورد سئو محتوا، اهمیت آن و نحوه پیاده سازی آن به شما ارائه دهیم. همانطور که در این پست اشاره شد نکات زیادی بر روی بهینه سازی محتوای صفحات سایت تاثیرگذار می‌باشند. مهم نیست که محتوای شما چه مقدار به کاربران‌تان کمک می‌کند و چه اطلاعاتی مفید و ارزشمندی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، در صورتی که آن را بهینه سازی نکنید مخاطبان شما هرگز آن را پیدا نخواهند کرد.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. حالا نوبت به آن رسیده که به وب‌سایت خود بروید و نکات آموزش داده شده در این پست را بر روی تک تک محتواهای سایت خود پیاده سازی نمایید.

اگر نکته اضافی یا روش خاصی برای بهینه سازی محتوای سایت می‌دانید، آن را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: