امروزه حضور کسب و کارها در فضای آنلاین بسیار مهم شده است. نکته اینجاست که داشتن یک وبسایت به تنهایی کافی نیست و شما باید به صورت دائم وبسایت خود را گسترش دهید.
امروزه دنیای تکنولوژی، روشهای بازاریابی و حتی نیازهای مردم به سرعت در حال تغییر است، به همین دلیل محتوای وبسایت شما باید به صورت منظم آپدیت شود تا بتوانید با این تغییرات همگام شوید.
در صورتی که دارای سایتی آپدیت شده و بهینه شده باشید، تجربه کاربری صفحات سایت شما افزایش پیدا میکند و با این کار کاربران خود را تشویق خواهید کرد تا زمان بیشتری را بر روی صفحات سایت شما سپری کنند. آپدیت محتوای وبسایت میتواند بر روی سئو سایت نیز تاثیر مثبتی بگذارد، به دلیل اینکه موتورهای جستجو مانند گوگل علاقه خاصی به وبسایتهایی که داری تجربه کاربری عالی هستند، دارند.
اگر کاربران زمان زیادی را بر روی صفحات سایت شما سپری کنند، گوگل آن را به عنوان یک سیگنال مثبت در نظر میگیرد و به احتمال زیاد آن را بر روی رتبه بندی صفحات سایت شما تاثیر میدهد.
در ادامه این پست به شما از اهمیت آپدیت کردن محتوای صفحات سایت خواهیم گفت و نکاتی کاربردی برای آپدیت محتوای صفحات در اختیار شما قرار خواهیم گذاشت.
آپدیت محتوا چه اهمتی دارد؟
به روزرسانی محتوای صفحات سایت میتواند تاثیرات زیادی بر روی سئو و برندینگ سایت و کسب و کار شما بگذارد. در ادامه توضیح کاملی در مورد اهمیت این آپدیتها برای شما گردآوری کردهایم.
1-تاثیرگذاری بر روی سئو سایت
موتورهای جستجو به صورت مداوم صفحات سایت را برای محتواها و تصاویر قرار گرفته در آن اسکن میکنند. در صورت نبود مشکل و پس از ایندکس شدن، این صفحات در جستجوهای گوگل به نمایش در خواهند آمد.
از نظر کمی که بررسی کنید متوجه خواهید شد که هر چه صفحات بیشتری از سایت شما ایندکس شوند، از شانس بیشتری برای اینکه خریداران احتمالی سایت شما را پیدا کنند، برخوردار خواهید بود. اما برای اینکه بتوانید تمامی صفحات سایت خود را ایندکس نمایید باید به گوگل نشان دهید که شما یک منبع ارزشمند از اطلاعات مفید در حوزه کاری خود هستید.
برای اینکار باید به صورت مستمر محتوا تولید کنید. در کنار تولید محتوای مستمر باید صفحات سایت خود را به صورت منظم به روزرسانی کنید. تنها در این صورت است که گوگل شما را به عنوان یک سایت معتبر در نظر خواهد گرفت و رتبه بندی شما را بهبود خواهد بخشید.
2-ارائه ارزش
نوشتن محتوا با توجه به قوانین موتور جستجو بسیار مهم است، اما فراموش نکنید که هدف شما باید تولید محتوا برای کاربران و جذب مشتری بالقوه باشد. اگر محتوای صفحه شما قدیمی است و در صفحه اول نتایج جستجو ظاهر شود، بر روی مخاطبهای شما تاثیرگذار نخواهد بود.
در صورتی که محتوای خود را صرفا برای مخاطبهای خود بنویسید، به خودی خود تا حدودی محتوای شما بهینه خواهد شد. در ضمن با به روزرسانی محتوای صفحات خود و در اختیار گذاشتن اطلاعات جدید و به روزشده برای کاربران خود، ارزشی را که مشتریان قبل از خرید به دنبال آن هستند را برایشان فراهم خواهید کرد.
3-هویت بخشیدن به برند خود
محتوای انتشار داده شده در وبسایت شما باید چیزی فراتر از یک سری اطلاعات باشد. محتوای شما باید به شکلی تولید شده باشد که در تمامی آنها لحن کسب و کار شما رعایت شده و به برند شما یک شخصیت خاص و به خصوص داده باشد.
وبسایت شما نباید همانند یک تکه سنگ باشد و باید دارای شخصیت باشد تا مخاطبها بتوانند راحتتر با آن درگیر شوند و ارتباط برقرار کنند. در صورتی که صفحات سایت به صورت مرتب به روز شوند و اطلاعات، تکنیکها، روشها و مقایسههای جدیدی در وبسایتتان بارگذاری شود، مخاطبها شخیصیت و زنده بودن را در وبسایت شما احساس خواهند کرد.
چگونه محتوای سایت خود را به روزرسانی کنیم؟
در این بخش نکات کاربردی در مورد نحوه به روزرسانی محتوا سایت را به شما آموزش خواهیم داد. اگر قصد آپدیت محتوای صفحات سایت خود را دارید، این نکات در انجام هرچه بهتر به روزرسانی محتوا به شما کمک خواهند کرد.
ابتدا سئو صفحات را بررسی کنید
قبل از اینکه محتوای صفحات سایت خود را آپدیت کنید، سئو سایت را بررسی نمایید. مطمئنا زمان زیادی را صرف تولید محتوا کردهاید، اما اگر مردم نتوانند محتوای شما را در موتور جستجو پیدا کنند، وقت و هزینه خود را تلف خواهید کرد.
عوامل زیادی بر روی سئو و رتبهای که صفحه سایتتان کسب میکند تاثیرگذار هستند. ابتدا وضعیت سئو سایت خود را کاملا تجزیه و تحلیل و آنالیز کنید. نقاط ضعف و قوت سئو سایت خود را شناسایی کنید و سعی کنید نواقص موجود را رفع کنید.
عواملی که در حین تجزیه و تحلیل صفحات خود باید به آنها توجه داشته باشید شامل:
کلمات کلیدی: آیا کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار خود را در عنوان، هدینگ، توضیحات متا و محتوای صفحات خود استفاده کردهاید؟
سرعت بارگذاری صفحه: آیا سایت شما از سرعت بارگذاری خوبی در دستگاههای موبایل و دسکتاپ برخوردار میباشد؟
رسپانسیو سازی صفحات: آیا محتوای صفحات سایت به راحتی بر روی انواع دستگاهها شامل دسکتاپ، تبلت و گوشی نمایش داده میشود؟
امنیت سایت: آیا برای سایت خود از گواهی نامه SSL استفاده میکنید؟ گوگل اعلام کرده است که این مورد یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در رتبه بندی صفحات سایت میباشد.
موارد تاثیرگذار بر روی سئو سایت بسیار بیشتر از این موارد میباشد و متاسفانه در این پست نمیتوان به تمامی آنها پرداخت. با به روزرسانی فنی محتوای سایت خود، علاوه بر آپدیت محتوا رتبه بندی آن را برای کلمه کلیدی مورد نظر خود بهبود خواهید بخشید. اگر نمیتوانید سئو سایت خود را به صورت کامل و حرفهای بررسی کنید، به شما پیشنهاد میکنم که از خدمات آنالیز سئو سایت آساوب استفاده نمایید.
رقبای خود را زیر نظر داشته باشید
بهتر است قبل از اینکه دست به سایت خود بزنید، رقبای موجود خود را تجزیه و تحلیل کنید.
برای انجام این کار کلمات کلیدی مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید و به وبسایتهای موجود در رتبهبندیهای برتر نگاه کنید. این صفحات را به خوبی بررسی کنید، چگونه عنوان خود را نوشتهاند؟ چه موضوعاتی را پوشش دادهاند؟ از چه کلمات کلیدی در عنوان و هدینگهای خود استفاده کردهاند؟
کل محتوای صفحات آنها را بررسی کنید. آیا میتوانید کاری را که رقبای شما انجام دادهاند را بهتر انجام دهید؟ آیا میتوانید محتوایی کاملتر از آنچه رقیب شما انتشار داده است را تولید و انتشار دهید؟
سپس به محتوای سایت خود برگردید و نکاتی را که رقبای شما در مطالب خود پوشش دادهاند را در محتوای خود قرار دهید. البته توجه داشته باشید که منظور از این حرف کپی کردن محتوای رقبای خود نیست، بلکه باید آنها را با لحن برندتان در صفحات سایت قرار دهید.
انواع محتواها را به صفحات خود اضافه کنید
استفاده از عناصر چند رسانهای مانند عکس، گرافیک، پادکست و ویدیوها در صفحات وبسایت یک استراتژی عالی برای درگیر کردن مخاطبها است. محتواهای متنی بلند مخاطبها را کسل میکند و استفاده از محتواهای تصویری و ویدیویی در کنار متنها، مخاطب را به خواندن ادامه محتوا تشویق میکند.
معمولا صفحات با محتوای طولانیتر در موتورهای جستجو از عملکرد بهتری برخوردار هستند، اما مخاطب علاقهای به خواندن یک بلوک متن 1200 کلمهای ندارد. صفحات سایت خود را بررسی کنید و محتواهایی که درون آنها متن خالی وجود دارد را پیدا کنید. سپس تصاویر مرتبط یا اینفوگرافیک، پادکست و ویدیوهای خود را به این محتواها اضافه نمایید.
توجه داشته باشید که قبل از بارگذاری تصاویر در سایت ابتدا حجم آنها را کاهش دهید و آنها را به ابعاد مناسبی در آورید. در این صورت تصاویر مدنظر شما بر روی سرعت صفحات سایت تاثیری نخواهد گذاشت و سرعت آنها را پایین نمیآورد.
تغییرات مختلفی در سایت خود پیاده سازی کنید
اگر میخواهید محتوای سایت خود را به روزرسانی کنید، لازم نیست که کورکورانه این تغییرات را انجام دهید. میتوانید تغییرات مختلفی را در وبسایت خود پیاده سازی کنید و مشاهده کنید که کدام یک از این تغییرات بیشترین بازدهی را برای شما خواهد داشت.
ابزارهای آنلاینی مانند Google Optimize و Optimizely امکاناتی را برای شما فراهم کردهاند که با استفاده از آنها میتوانید عناصر مختلف وبسایت خود را تغییر دهید و آزمایش کنید. این تغییرات میتوانند بسیار کوچک باشند، اما از تاثیرگذاری زیادی برخوردار هستند. برای مثال میتوانید کپی رایتینگ صفحه اصلی خود را تغییر دهید یا یک CTA در جدول قیمت گذاری خود اضافه نمایید.
مطالب و طراحیهای قدیمی را در سایت خود به روزرسانی کنید
اگر سایت شما دارای محتواهای زیادی است، زمانی را به آن اختصاص دهید و نسخههای قدیمی را با متنهایی جدید جایگزین کنید. فرض کنید که پستی در مورد یک نرم افزار به خصوص تولید کرده باشید و با گذشت زمان تغییراتی در این نرم افزار به وجود آمده باشد. به جای اینکه یک پست جدید برای آن تهیه کنید، میتوانید با صرف وقت کمتری بخشهایی از محتوای قدیمی خود را که منقضی شده است را با مطالب جدید جایگزین کنید.
علاوه بر مطالب قرار گرفته در سایت، طراحی سایت نیز باید با ترند موجود پیش برود. طراحی وبسایت در دهه گذشته به شکل چشمگیری تغییر کرده است و این موضوع بسیار مهم است که وبسایت شما مانند وبسایتها اولیه به نظر نرسد.
اگر برای طراحی یا بازطراحی سایت نیاز به یک متخصص دارید، ما در آساوب آمادهایم تا صفحات سایت شما را با توجه به بروزترین ترندها و تکنیکهای طراحی سایت، طراحی کنیم. شما میتوانید از صفحه خدمات طراحی سایت آساوب خدمات مورد نیاز خود را سفارش دهید تا متخصصین ما ظاهر وبسایت شما را دگرگون کنند.
نکته: در صورت امکان بهتر است که پس از به روزرسانی محتوای خود، تاریخ انتشار آن را نیز به روزرسانی کنید. این کار بر روی مخاطبهای شما تاثیر مثبتی خواهد گذاشت و آنها را مجاب میکند تا محتوای صفحات شما را به صورت کامل مطالعه کنند.
به عنوان یک راهکار به شما پیشنهاد میکنیم که محتواهای خود را (به خصوص محتواهای طولانی) به صورت یکجا در سایت بارگذاری نکنید و آن را در دو یا سه مرحله و با یک یا دو ماه فاصله در سایت بارگذاری کنید تا سایت شما همیشه در حال آپدیت باشد.
به عنوان نکته آخر این را نیز به شما بگوییم که نیازی به آپدیت کامل تمامی محتواهای سایت نمیباشد. بهتر است اولویت خود را بر روی زامبی پیجها یا همان صفحاتی که هیچ گونه بازدیدی ندارند بگذارید. با آپدیت محتوای چنین صفحاتی عملکرد آنها را بهبود خواهید بخشید و شانس خود را برای دریافت بازدید کننده افزایش خواهید داد.
نتیجهگیری
امیدواریم که با مطالعه این پست به خوبی با مفهوم به روزرسانی محتوای صفحات سایت آشنا شده باشید. آپدیت محتوا میتواند به بهبود عملکرد صفحات سایت شما بسیار کمک کند و از آن جهت که شما را برندی فعال و به روز نشان میدهد، اعتبارتان را نزد مخاطبها افزایش خواهد داد.
اکنون زمان آن رسیده است که به سایت خودتان بروید و صفحاتی را که به آپدیت نیاز دارند را شناسایی کرده و با استفاده از نکات گفته شده در این پست، آنها را آپدیت نمایید.