سئو و بهینه سازی صفحات ساخته شده با المنتور
/
/
/
راهنمای سئو سایت المنتوری | چگونه سایت طراحی شده با المنتور را سئو کنیم

راهنمای سئو سایت المنتوری | چگونه سایت طراحی شده با المنتور را سئو کنیم

راهنمای مطالعه

در این پست راهنمای کاملی از نکات کاربردی سئو برای صفحات وب‌سایت المنتوری را برای شما آماده کرده‌ایم. امروزه بسیاری از طراحان سایت وردپرسی در حال استفاده از صفحه ساز المنتور برای ساخت صفحات وب‌سایت خود هستند. با المنتور به راحتی می‌توانید صفحات زیبا و چشم نوازی درست کنید و بازدید کننده را در سایت خود نگه دارید، از طرفی در صورت رعایت نکردن نکات سئو این امکان وجود دارد که سایت شما از نظر ظاهری زیبا باشد ولی هرگز رتبه نگیرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مورد نظر برای سئو سایت المنتوری را به شما آموزش دهیم.

منظور از سئو چیست؟

سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، فرآیندی است که ما برای بهینه سازی صفحات وب‌سایت خود (اعم از صفحات اصلی، لندینگ، وبلاگ و هر صفحه‌ای که در سایت وجود دارد) انجام می‌دهیم تا با استفاده از آن رتبه بندی صفحات در نتایج موتورهای جستجو را بهبود ببخشیم.

سئو داخلی به نکاتی در مورد انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای صفحات، چیدمان صفحات لندینگ و ساختار لینک‌های هر صفحه مربوط می‌باشد. سئو تکنیکال نیز نکات فنی در رابطه با ساختار کدنویسی سایت، بهبود سرعت لود سایت، رسپانسیو بودن صفحات برای بارگذاری در تمامی دستگاه‌ها است. در ادامه می‌خواهیم چک لیست کاملی از نکات سئو که برای رعایت و پیاده سازی در صفحات ساخته شده توسط المنتور نیاز است را به شما آموزش دهیم.

المنتور چیست؟

المنتور صفحه ساز رایگان برای وردپرس است که در سال 2016 کار خود را آغاز کرد. المنتور با اینکه جزء اولین صفحه سازها نبوده است ولی به سرعت توانست جای خود را در بین طراحان سایت باز کند و با بیش از 5 میلیون نصب فعال در سایت‌های وردپرسی به محبوب‌ترین صفحه ساز تبدیل شود. برای اینکه بیشتر با این افزونه آشنا شوید مقاله (افزونه المنتور چیست؟) را مطالعه کنید.

چرا سئو کارها باید از المنتور در سایت‌های خود استفاده کنند؟

در این بخش توضیح می‌دهیم که چرا استفاده نکردن از صفحه سازها و خصوصا المنتور در طراحی سایت یک اشتباه است. همچنین به شما می‌گویم که چگونه با استفاده درست از صفحه سازها عملکرد سایت خود را بهبود ببخشید.

1- با استفاده از المنتور دیگر لازم نیست بر طراحان و توسعه دهندگان متکی باشید. خیلی وقت‌ها سئوکارها برای پیاده سازی ساختارهای مدنظر خود و تغییراتی که لازم است در سایت انجام دهند باید زمان زیادی را منتظر طراحان یا توسعه دهندگان سایت صرف کنند. این به معنای گذشت زمان طولانی و حاصل نشدن پیشرفت در کار است.

استفاده از صفحه سازها این امکان را به شما می‌دهند که تغییرات مدنظر خود را بدون استفاده از کدنویسی پیاده سازی کنید. استفاده از ابزارهایی مانند المنتور باعث می‌شوند که متخصصین سئو نیز بتوانند مستقیما بدون نیاز به کدنویسی وظایف خود را با سرعت بیشتری انجام دهند.

2- ساخت صفحات با ویژگی‌های بصری جذاب. روزهایی که صفحات دارای متن ساده در رتبه‌های برتر نتایج موتورهای جستجو قرار می‌گرفتند گذشته است. امروزه برای نگه‌داشتن کاربر در صفحه و مشغول نگه داشتن آن باید از المان‌های بصری مانند تصاویر یا ویدیو در صفحات خود استفاده کنید. بهترین روش برای پیاده سازی المان‌های جذاب در فرانت-اند صفحات خود استفاده از صفحه سازهایی مانند المنتور است.

3- صفحات پویاتری ایجاد کنید. فرم‌های تماس، عناصر متحرک، کاروسل‌ها و … به شما کمک می‌کنند تا بازدیدکننده را هرچه بیشتر در صفحه نگه دارید و با او تعامل داشته باشد. با طولانی‌تر شدن زمان حضور کاربر در سایت احتمال افزایش نرخ تبدیل و افزایش تجربه کاربری بازدید کننده نیز بیشتر است. با استفاده از قابلیت درگ اند دراپ المنتور به راحتی می‌توانید صفحات پویایی خلق کنید.

4- بهینه سازی نرخ تبدیل. گاهی اوقات عوامل ساده‌ای باعث بهبود نرخ تبدیل صفحات شما خواهند شد. عواملی مانند مکان قرارگیری CTA ها و رنگ دکمه‌ها تاثیر زیادی در این مورد دارند. با استفاده از المنتور به راحتی می‌توانید مکان و رنگ دکمه‌های خود را تغییر دهید.

5- اجازه کنترل وب‌سایت را به مشتری خود بدهید. در اکثر موارد سئوکاران باید مسئولیت وبمستری سایت مشتریان را نیز به عهده بگیرند. این کار زمان و انرژی بسیار زیادی را از متخصص سئو می‌گیرد و باعث از بین رفتن تمرکز او می‌گردد. کار با صفحه‌سازها بسیار آسان است و حتی غیر فنی‌ترین مشتریان نیز به راحتی می‌توانند کار با آن را یاد بگیرند و در موارد اضطراری از آن استفاده کنند.

6- به قالب‌ها اعتماد نکنید. مد و سلیقه‌ها همیشه در حال تغییر هستند. به شکل ظاهری سایت‌ها در 10 سال پیش فکر کنید، آیا آن‌ها امروزه جایی در میان سایت‌های برتر دارند؟ با استفاده از صفحه سازهایی مانند المنتور به راحتی می‌توانید ظاهر محتوای خود را هر موقع که خواستید تغییر دهید و شکل و شمایل جدیدی به آن دهید.

7- استفاده کمتر از پلاگین‌ها. هرچه افزونه‌های بیشتری در سایت داشته باشید، سایت شما سنگیرتر خواهد شد و در نتیجه سرعت سایت کاهش می‌یابد که این خود باعث تاثیر منفی در سئو سایت می‌گردد. المنتور قابلیت‌های زیادی مانند Google Map، اسلایدر، ساخت دکمه و کلی ویژگی شگفت انگیز دیگر را در خود جا داده است که نیاز شما به افزونه‌های دیگر را برطرف کرده است و همچنین سرعت بسیار بالایی در پیاده سازی آن‌ها دارد.

8- استفاده از افزونه‌های سئو. المنتور سازگاری کاملی با افزونه‌های سئو محبوب مانند افزونه سئو Yoast و RankMath دارد. با استفاده از این افزونه‌ها به راحتی می‌توانید صفحات و نوشته‌های خود را در المنتور سئو کنید.

بعد از آشنایی با اهمیت کار با المنتور نوبت به نحوه سئو وب‌سایت ساخته شده با المنتور می‌رسد. بهینه سازی وب‌سایت‌های طراحی شده با المنتور پیچیدگی خاصی ندارد و با استفاده از این راهنما و کمی تجربه به راحتی می‌توانید سایت خود را بهبود ببخشید. در زیر نکات سئو داخلی و سئو تکنیکال مهم برای پیاده سازی در وب‌سایت‌های خود را به شما معرفی کرده‌ایم.

چک لیست سئو داخلی برای المنتور

همانطور که در بالا گفتیم سئو داخلی به مجموعه فرآیندهای لازم برای بهینه‌سازی آدرس صفحات سایت، چیدمان لندینگ‌ها، تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی تگ‌های سئو و … گفته می‌شود. در زیر مهم‌ترین نکات برای سئو On-Page صفحات ساخته شده با المنتور را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

کلمه کلیدی خود را در URL صفحات قرار دهید

URL شما به گوگل می‌فهماند که صفحه شما درباره چه موضوعی است. برای همین استفاده از کلمه کلیدی در URL به درک گوگل از صفحه کمک بزرگی می‌کند و باعث افزایش ارگانیک CTR شما خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود از کلمه کلیدی در URL استفاده کنید.

URLهای خود را کوتاه نگه دارید

طبق مطالعات انجام شده و آنالیز بیش از 11 میلیون صفحه نتایج جستجو گوگل به این نتیجه رسیدند که URLهای کوتاه رتبه بهتری در گوگل کسب کرده‌اند.

استفاده از کلمه کلیدی در تگ عنوان (Title)

خب جزء اصول اولیه در سئو استفاده از کلمه کلیدی در تگ عنوان است. اما توجه کنید که کلمه کلیدی را تا حد امکان در ابتدای عنوان خود قرار دهید. این کار به سئو صفحات ساخته شده با المنتور کمک می‌کند و رتبه بندی شما را بهبود می‌بخشد.

استفاده از کلمه کلیدی در تگ H1، H2 یا H3

در هنگام استفاده از المنتور به این نکته توجه کنید که بعد از ساخت صفحه جدید، خصوصا در حالت Canvas باید یک تگ H1 برای صفحه خود تعریف کنید و کلمه کلیدی مدنظر خود را در آن استفاده کنید. به این نکته نیز توجه کنید که هر صفحه باید یک تگ H1 داشته باشد.

همچنین در زیر عنوان‌های H2 و H3 خود از کلمه کلیدی استفاده کنید. این کار باعث درک بهتر گوگل از موضوع صفحات شما می‌گردد.

بهینه سازی تصاویر برای سئو در المنتور

تصاویری که در صفحات خود استفاده می‌کنید بازگو کننده موضوع محتوای صفحه شما هستند. گاهی اوقات با یک نگاه چند ثانیه‌ای به تصویر یک صفحه می‌شود موضوع آن را سریعا فهمید.

متاسفانه گوگل نمی‌تواند مانند انسان‌ها تصاویر را درک کند و برای درک تصاویر به کمک ما نیاز دارد.

به یاد داشته باشید که اسم فایل تصاویر و تگ alt آن‌ها را به درستی بهینه سازی کنید، تا موتورهای جستجو بتوانند موضوع تصاویر شما را تشخیص دهند.

(نکته: بهینه سازی تصاویر به شما کمک خواهد کرد تا در قسمت جستجوی تصاویر گوگل نیز رتبه کسب کنید)

از لینک‌های خارجی استفاده کنید

سعی کنید به تعدادی دامین معتبر لینک خارجی دهید. حتما سعی کنید که به سایت‌های مطمئن لینک دهید و به هر دامنه‌ای لینک خارجی ندهید چون بر روی سئو شما نیز می‌‌تواند تاثیر بگذارد. هرگز از کلمات کلیدی در انکر تکست لینک‌های خارجی خود استفاده نکنید.

در هنگام طراحی صفحات با المنتور، این اجازه را به شما می‌دهد تا (rel:nofollow) را به لینک‌های خود اضافه کنید و مشخص کنید که در تب جدیدی باز شوند.

از لینک‌های داخلی برای سئو صفحات المنتوری استفاده کنید

این کار خیلی ساده است. کافیست در هنگام انتشار به چنتا برگه لینک بزنید. در لینک‌های داخلی می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید، ولی به یاد داشته باشید که اگر از صفحه a به صفحه b لینک می‌زنید در انکر خود هرگز از کلمات کلیدی برگه a استفاده نکنید.

چک لیست سئو تکنیکال برای سایت المنتوری

سئو تکنیکال به بررسی سرعت لود صفحات سایت، بهینه سازی نقشه سایت، فایل robots.txt و عوامل دیگر می‌پردازد. سئو تکنیکال می‌تواند به صورت مستقیم بر روی رتبه بندی شما اثر بگذارد. در ادامه نکات سئو تکنیکال مهم در المنتور را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

شناسایی مشکلات کراول

به وجود آمدن مشکلات کراول به معنی این است که گوگل در دیدن صفحات سایت شما به مشکل برخورد کرده است. اگر گوگل نتواند صفحه شما را ببیند در نهایت خبری هم از گرفتن رتبه نیست.

شما با ثبت سایت خود در Search console گوگل به راحتی می‌توانید از مشکلات ایجاد شده کراول گوگل با خبر شوید.

یکی از عوامل تاثیرگذار در کنترل خزنده‌های موتورهای جستجو، فایل robots.txt است. حتما اگر سایت شما توسط المنتور ساخته شده است از مسدود کردن فولدر Plugin بپرهیزید و فایل‌های CSS و JS را در ربات سایت خود Allow کنید.

در غیر این صورت گوگل از حالت واکنشگرا سایت شما را تشخیص نخواهد داد و بر روی رتبه بندی سایت شما تاثیر خواهد گذاشت.

طراحی رسپانسیو

با استفاده از المنتور به راحتی می‌توانید وب‌سایتی واکنشگرا داشته باشید. کافیست بعد از طراحی صفحه برای دسکتاپ و قرار دادن المان‌های دلخواه در آن از پایین صفحه دستگاه‌های دیگر (تبلت و موبایل) را انتخاب کنید و نحوه نمایش در هر کدام از دستگا‌ه‌ها را تنظیم کنید.

استفاده از SSL

با استفاده از Https به گوگل این سیگنال را می‌دهید که وبسایت شما از رمزنگاری امنیتی استفاده کرده است و همین کار باعث افزایش رتبه سایت شما خواهد شد. در المنتور این قابلیت وجود دارد تا بعد از پیاده سازی SSL، URl قدیمی خود را به Https ریدایرکت کنید.

بررسی سرعت سایت المنتوری خود

آیا وب‌سایتی که با صفحه ساز المنتور ساخته‌اید سرعت لود بالایی دارد؟

اگر ندارد پس نباید دنبال گرفتن رتبه بالا در نتایج موتور جستجو باشید. با استفاده از دو ابزار PageSpeed Insights و GTmetrix می‌توانید سرعت بارگذاری سایت خود را بررسی کنید و در صورت نیاز به بهبود آن بپردازید.

نتیجه‌گیری

محبوبیت صفحه ساز المنتور روز به روز در بین وب‌مستران و طراحان سایت در حال افزایش است. با این افزونه به راحتی می‌توانید صفحات خود را طراحی کنید و سایت خود را زیبا سازید. اما زیبایی سایت برای گرفتن رتبه کافی نیست و باید بتوانید که صفحات آن را نیز به درستی سئو کنید.

در این پست تمام نکات مربوط به سئو صفحات سایت المنتوری را به شما آموزش دادیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. اگر با المنتور کار کرده‌اید و در زمینه سئو آن تجربه‌ای دارید لطفا آن را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: