لینک سازی یا لینک بیلدینگ (link building) چیست
/
/
لینک سازی چیست و چه اهمیتی برای سئو سایت دارد

لینک سازی چیست و چه اهمیتی برای سئو سایت دارد

راهنمای مطالعه

لینک بیلدینگ یکی از ستون‌های هر استراتژی سئو می‌باشد. لینک سازی مبتنی بر ایجاد شبکه‌ای از لینک‌ها در صفحات سایت شما است که به گوگل نشان می‌دهد وب‌سایت شما در یک زمینه بخصوص و مرتبط دارای آتوریتی می‌باشد.

اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که موتورهای جستجو تا چه مقدار به لینک‌ها اهمیت می‌دهند؟ کراولرها از طریق لینک‌ها محتوای جدید را ایندکس کرده و ارتباط صفحات با یکدیگر را کشف می‌کنند.
طراحی وب‌سایتی با صفحات رسپانویس، قرار دادن محتوای با کیفیت و ارزشمند در آن و بهبود سرعت بارگذاری صفحات آن برای کسب رتبه بندی لازم می‌باشند اما کافی نیستند. شما با ایجاد ساختار لینک‌سازی هدفمند می‌توانید به رتبه بندی صفحات سایت خود کمک کنید.

در این پست برای شما در مورد لینک سازی و ایجاد ساختاری قدرتمند از لینک‌ها در وب‌سایت آموزش مفصلی آماده کرده‌ایم. با ما همراه باشید تا در ادامه با هر آنچه در مورد لینک بیلدینگ لازم است بدانید، آشنا شوید.

 

لینک بیلدینگ چیست؟

لینک سازی یا لینک بیلدینگ (Link building) مجموعه‌ای از استراتژی‌های سئو است که هدف آن ایجاد شبکه‌ای از لینک‌ها به یک صفحه سایت برای بهبود رتبه بندی، افزایش ترافیک و تقویت آتوریتی آن در موتورهای جستجو می‌باشد.

 

لینک سازی خارجی

لینک سازی می‌تواند هم خارجی و هم داخلی باشد. از نظر لینک سازی، لینک‌های خارجی از سایر وب‌سایت‌ها بدست می‌آیند که به آن‌ها لینک‌های پشتیبان یا بک‌لینک نیز گفته می‌شود. این نوع از لینک‌ها محبوبیت و اعتبار یک وب‌سایت را نزد گوگل افزایش خواهند داد. موتور جستجو بک‌لینک‌ها را به دقت زیر نظر می‌گیرد تا ببیند که چند بک‌لینک به یک صفحه از سایت اشاره کرده‌اند و از چه کیفتی برخوردار می‌باشند.

هرچه وب‌سایت بک‌لینک‌های بیشتری از سایت‌های معتبر و مرتبط دیگری کسب کند، گوگل آن سایت را به عنوان یک مرجع تخصصی در آن موضوع در نظر خواهد گرفت. الگوریتم‌های موتور جستجو برای بررسی کیفیت یک لینک عوامل مختلفی از جمله انکر تکست موجود در آن، محتوای پیرامون لینک، موقعیت آن در صفحه و پارامترهای دیگری را در نظر خواهند گرفت که در ادامه در مورد آن‌ها بیشتر صحبت خواهیم کرد. تمامی این پارامترها بر ایندکس شدن صفحات و کسب رتبه بندی آن‌ها تاثیر گذار خواهند بود.

 

لینک سازی داخلی

اما لینک سازی تنها شامل کسب بک لینک نیست و لینک سازی داخلی سایت را نیز در بر می‌گیرد. این نوع از لینک‌ها ممکن است که صفحات داخلی یا خارج از سایت را هدف قرار دهند.

گوگل این نوع از لینک‌ها را نیز برای درک کیفیت و ارتباط محتوای موجود در سایت بررسی می‌کند و در صورت لزوم رتبه بندی صفحات را ارتقاء خواهد داد. اما این نکته را فراموش نکنید که لینک‌ سازی نیز مانند هر استراتژی سئو، در وهله اول باید برای کاربران سایت پیاده سازی شود و سپس برای موتورهای جستجو بهینه سازی گردد. به لینک‌ها به دید ابزاری نگاه کنید که در درجه اول سعی در بهبود تجربه کاربر دارد و به آن‌ها در کشف صفحات و محتواهای مرتبط و اضافی در هنگام مرور صفحات کمک می‌کند.

 

فرق لینک سازی و سئو خارجی چیست

با اینکه اصطلاح سئو خارجی (Off Page SEO) اغلب به جای لینک سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مفاهیم این دو کاملا متفاوت می‌باشد:

اول از همه ببینیم که سئو خارجی چیست؟ سئو خارجی یا سئو خارج از صفحه به تمام استراتژی‌های بهینه سازی اطلاق می‌گردد که فراتر از صفحات سایت پیاده سازی شوند.

در عوض لینک‌سازی شامل ایجاد شبکه‌ای از لینک‌ها برای تقویت آتوریتی صفحات سایت است.

سئو خارجی علاوه بر دربرگرفتن بک‌لینک‌های دریافت شده از سایت‌های دیگر، برند منشن‌ها را که از لینک استفاده نمی‌کنند در خود جای می‌دهد.

در واقع می‌توان گفت که لینک سازی یک بخشی از سئو خارجی سایت می‌باشد. همچنین در استراتژی لینک سازی شما نباید تنها به بک‌لینک‌ها توجه داشته باشید. برای اینکه نزد گوگل آتورتی و اعتبار لازم را بدست بیاورید باید شبکه‌ای از لینک‌ها شامل بک‌لینک‌های با کیفیت و همچنین لینک سازی داخلی در سایت خود، ایجاد کنید.

پس زمانی که می‌خواهید برای لینک سازی سایت خود برنامه ریزی کنید، باید به سئو داخلی و خارجی سایت خودتان توجه داشته باشید. این نکته را نیز به خاطر بسپارید که یکی از ویژگی‌های سئو داخلی این است که شما کنترل کاملی بر روی آن خواهید داشت و می‌توانید صفحات سایت خود را ویرایش کرده و لینک‌های داخلی خود را مطابق با اهداف خود بهینه سازی کنید. در مورد سئو خارج از سایت هم باید بگوییم که شاید بتوانید بر روی آن تاثیر بگذارید، اما تصمیم گیری برای لینک سازی و ذکر نام سایت خود در سایر وب‌سایت‌ها در کنترل شما نخواهد بود.

 

چرا لینک‌ها مهم هستند؟

برای درک بهتر اهمیت لینک‌ها باید یک مروری بر داستان وب و موتورهای جستجو از ابتدا تا به امروز بیاندازیم. لینک‌ها از همان ابتدای راه اندازی وب تا به امروز مهم بوده‌اند. شبکه جهانی وب را می‌توان به عنوان مجموعه‌ای از اسناد به هم پیوسته که کل وب را تشکیل می‌دهند، تعریف کرد. لینک‌ها مسئول این ارتباط‌ها هستند و به کاربران اجازه می‌دهند تا بین صفحات، سایت، تصاویر، فیلم‌ها و تمامی فایل‌های موجود در وب گشت و گذار کنند.

موتورهای جستجو نیز برای کراول کردن و رتبه‌بندی صفحات سایت به ساختار لینک‌های موجود در سطح وب متکی هستند. در ابتدای کار موتورهای جستجو محدود به فهرست بندی برای سازماندهی سایت‌ها بر اساس حروف الفبا یا حوزه خاصی (هنر، ورزش، اخبار و …) بودند. سایت‌ها برای به نمایش درآمدن در این فهرست‌ها باید ثبت نام می‌کردند.

برای زمانی که تعداد بسیار کمی وب‌سایت در سطح وب وجود داشت، این ساز و کار روند خوبی را از خود به نمایش می‌گذاشت. اما با افزایش چشمگیر حجم کاربران، وب‌سایت‌ها و محتواها، موتورهای جستجو نیاز به بهبود الگوریتم‌های خود برای ارائه نتایج بهتر جستجو داشتند.

اولین گام با حذف کردن مرحله ثبت نام سایت‌ها در موتورهای جستجو آغاز شد. موتورهای جستجو شروع به گشت و گذار برای پیدا کردن صفحات سایت و ایندکس سازی آن‌ها کردند. برای انجام این کار موتورهای جستجو از ساختار به هم پیوسته وب‌ که توسط لینک‌ها به وجود آمده بود استفاده کردند. امروزه موتورهای جستجو این روش را ادامه می‌دهند و لینک‌ها همانند مسیرهایی عمل می‌کنند که صفحات وب را به هم متصل می‌کنند و به موتورهای جستجو اجازه می‌دهند تا به صفحات جدید دسترسی پیدا کنند.

در این مرحله بود که دیگر نشان دادن وب‌سایت‌ها بر اساس حروف الفبا بی‌فایده بود. از این پس لازم بود تا تمامی صفحات وب تحت تجزیه و تحلیل قرار بگیرند تا مشاهده شود که آیا اطلاعاتی را که جستجوگران به دنبال آن هستند را به آن‌ها ارائه می‌دهند یا خیر.

در این مرحله بود که گوگل با معرفی الگوریتم PageRank خود به عنوان محبوب‌ترین موتور جستجو در بین تمامی کاربران اینترنت شناخته شد. این الگوریتم پارامترهای مختلفی را برای رتبه بندی سایت‌ها در نظر می‌گرفت و محتوای صفحات سایت را بر اساس کلمات کلیدی و تعداد لینک‌های وارد شده به آن تجزیه و تحلیل می‌کرد.

در اصل این الگوریتم ارتباط سایت با موضوع مورد نظر را بر اساس تعداد بک‌لینک‌هایی که از وبسایت‌های دیگر دریافت کرده بود، اندازه گیری می‌کرد. در نتیجه لینک‌ها قدرت و محبوبیت یک وب‌سایت را نشان می‌دهند و به همین دلیل است که در بین متخصص‌های سئو از اهمیت بالایی برخوردار شده‌اند.

گوگل به سرعت متوجه شد که تعداد بک‌لینک‌هایی که به یک صفحه اشاره می‌کنند، معیار مناسبی برای سنجش آن نمی‌باشند، چون به راحتی می‌توان صدها بک‌لینک را برای یک صفحه ایجاد کرد.

به همین دلیل گوگل پارامترهای دیگری را نیز مانند تنوع و کیفیت صفحاتی که از آن‌ها بک‌لینک دریافت شده است را نیز در نظر گرفت. الگوریتم جدید گوگل اینچنین تعریف شده است که زمانی صفحات یک وب‌سایت معتبر به شما بک‌لینک می‌دهند، بخشی از آتوریتی خود را نیز به وب‌سایت شما منتقل خواهند کرد که به اصطلاح به آن Link Juice می‌گویند.

در ادامه برای شما توضیح داده‌ایم که گوگل چگونه ارزش یک لینک را تعیین می‌کند و چه پارامترهایی در تعیین ارزش یک لینک دخیل هستند.

 

گوگل از چه روش‌هایی لینک‌ها را ارزیابی می‌کند؟

همانطور که متوجه شدید گوگل تنها به تعداد بک‌لینک‌ها نگاه نمی‌کند و برای ارزیابی خود پارامترهایی فراتر از کمیت را در نظر خواهد گرفت. الگوریتم گوگل از عوامل مختلفی برای ارزیابی رتبه بندی صفحات سایت استفاده می‌کند در ادامه آن‌ها را برای شما بررسی خواهیم کرد. با دانستن این پارامترها می‌توانید استراتژی لینک بیلدینگ خود را سازماندهی کنید تا نتایج بهتری کسب کنید.

 

تعداد لینک‌ها

اولین پارامتری که گوگل برای ارزیابی پروفایل بک‌لینک‌ها استفاده کرد، تعداد آن‌ها بوده است. تعداد لینک‌ها پایه و اساس الگوریتم PageRank را تشکیل می‌دهند. هرچه یک صفحه بک‌لینک‌های بیشتری را کسب کند این نتیجه بدست خواهد آمد که بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و محبوبیت آن در وب بالا می‌باشد.

امروزه این معیار نقش مهمی در ارزیابی لینک‌ها توسط گوگل دارد، اما نمی‌توان این پارامتر را به صورت مجزا در نظر گرفت. اگر فقط از سایت‌های غیر مرتبط و غیر قابل اعتماد بک‌لینک دریافت کنید، فایده‌ای برای شما نخواهد داشت.

 

تنوع لینک‌ها

به نظر شما کدام یک ارزش بیشتری خواهد داشت: فردی که همیشه از شما تعریف کند یا اینکه افراد مختلف و زیادی از شما یک بار تعریف و تمجید به عمل بیاورند؟

هرچه تعداد افراد بیشتری در مورد شما صحبت کنند، شما شناخته شده‌تر خواهید شد. به همین دلیل گوگل یا سایر موتورهای جستجو زمانی که وب‌سایت شما چندین لینک را از دامنه‌های مختلف دریافت کند، ارزش بیشتری را برای آن قائل خواهند شد. پس سعی کنید که در سایت‌هایی که از آن‌ها بک‌لینک دریافت می‌کنید تنوع ایجاد کنید.

 

متن پیرامون لینک

گوگل به راحتی می‌تواند متن پیرامون لینک‌ها (Link context) را درک کند. گوگل پی برده است که بک‌لینک‌های دریافت شده از وب‌سایت‌هایی که دارای متن مرتبط با وب‌سایت هدف هستند از ارزش بیشتری برخوردار خواهند بود. این دسته از لینک‌ها مخاطبین را به سمت یک متن مرتبط هدایت خواهند کرد و اطلاعات مرتبط و مفیدی را در اختیار آن‌ها قرار خواهند داد.

گوگل نگاه دقیقی به کلماتی که در اطراف لینک ظاهر می‌شوند خواهد انداخت. گوگل با استفاده از این کلمات موضوع صفحات را بیشتر درک خواهد کرد و ارزیابی می‌کند که آیا حضور لینک در این متن منطقی است یا خیر.

علاوه بر متن‌های اطراف لینک، سایر لینک‌های موجود در صفحه نیز تاثیرگذار خواهند بود. اگر سایر لینک‌ها به سایت‌های با کیفیت اشاره کرده باشند، صفحه‌ای که بک‌لینک شما در آن قرار دارد از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد شد و این به معنای Link Juice بیشتر برای شما خواهد بود.

اما اگر تعداد بالایی لینک در آن صفحه وجود داشته باشند، بک‌لینکی که به صفحه شما اشاره کرده است، تمایل کمتری برای انتقال Link Juice خواهد داشت. در ضمن موقعیت قرار گیری لینک‌ها نیز بسیار مهم می‌باشند و هرچه به بالای صفحه نزدیک‌تر باشند از اعتبار بیشتری برخوردار خواهند شد.

 

انکر تکست

انکر تکست‌ها متن قابل کلیک موجود در لینک‌ها هستند که تاثیرات بسیار زیادی را بر روی کیفیت لینک‌ها خواهند گذاشت. انکر تکست‌ها معمولا از کلمات کلیدی یا عبارت توصیفی در مورد صفحه هدف تشکیل شده‌اند. انکر تکست‌ها یکی از پارامترهای تاثیرگذار در رتبه بندی صفحات می‌باشند.

استفاده از انکر تکست‌های مطابقت دقیق یکی از راه‌های تقویت سئو و آتوریتی صفحات سایت می‌باشند. با این وجود اگر در تمامی لینک‌هایی که به یک صفحه خاص اشاره شده‌اند از چنین انکر تکست‌هایی استفاده کنید، گوگل آن را به عنوان یک تکنیک کلاه سیاه در نظر خواهد گرفت که نتیجه آن اتخاذ جریمه و تنبیه از سمت گوگل برای سایت شما خواهد بود.

برای اینکه با مفهوم انکر تسکت بیشتر آشنا شوید و انواع انکر تکست را بشناسید، مقاله‌ای را که در مورد انکر تکست و انواع آن برای شما نوشته‌ایم را مطالعه بفرمایید.

 

قابلیت اطمینان

TrustRank انقلابی در الگوریتم‌های گوگل به شمار می‌آید. زمانی که این پارامتر به الگوریتم گوگل اضافه شد، موتورهای جستجو شروع به محاسبه قابلیت اطمینان سایت‌ها کردند. بنابراین هرچه با سایت‌های قابل اطمینانی در ارتباط باشید شانس دیده شدن شما در رتبه‌های برتر گوگل بیشتر خواهد شد.

منظور از سایت‌های متعبر و قابل اطمینان، آن دسته از وب‌سایت‌هایی هستند که به ایجاد فضای وب امن‌تر و مرتبط‌تر کمک می‌کنند. برای ارزیابی قابلیت اطمینان وب‌سایت‌ها، الگوریتم‌های جستجو عواملی همچون سن دامنه، استفاده از گواهی نامه‌های امنیتی مانند SSL، کیفیت محتواها و چندین پارامتر دیگر را در نظر می‌گیرند.

 

بک‌لینک از صفحات دیگر به وب‌سایت شما

در لینک سازی می‌توانید بر روی ایجاد هر دو نوع لینک داخلی و بک‌لینک سرمایه گذاری کنید. اما این نکته مهم است که بدانید کدام یک از این لینک‌ها اهمیت بیشتری را برای رتبه بندی کردن صفحات سایت شما دارا هستند؟

برای درک بهتر این موضوع دو سناریو زیر را در نظر بگیرید:
اول، وب‌سایتی که همیشه در مورد خودش تعریف می‌کند (لینک داخلی ایجاد می‌کند) و دوم، وب‌سایتی که سایت‌های دیگر در مورد آن صحبت می‌کنند (لینک خارجی یا بک‌لینک)، به نظر شما کدام یک از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود؟

مسلما آنچه دیگران می‌گویند ارزشمندتر است، بنابراین بک‌لینک‌های دریافت شده از صفحات دیگر در ارزیابی صفحات از وزن و ارزش بیشتری برخوردار خواهند بود.

 

لینک‌های داخلی سایت

لینک‌های داخلی که در داخل سایت خود قرار می‌دهید به اندازه بک‌لینک‌های معتبر ارزشمند نیستند، اما به نشان دادن سلسله مراتب صفحات سایت شما به گوگل کمک خواهند کرد.
فرض کنید که شما صاحب یک شرکت تبلیغاتی هستید و یک پست کامل و با جزئیاتی را در مورد بازاریابی تبلیغاتی ایجاد و انتشار داده‌اید. از آنجا که این پست برای کسب و کار شما مهم است، شما باید پست‌های کوتاه‌تری به وب‌سایت خود اضافه کنید و از آن‌ها لینک‌هایی را اشاره دهید به پست مهم خود. به این شکل گوگل متوجه خواهد شد که این پست اصلی باید در بالای سلسله مراتب وبلاگ شما قرار بگیرد.

 

لینک دادن سایت شما به سایت‌های دیگر

علاوه بر لینک‌های داخلی و بک‌لینک‌ها، لینک‌هایی که از درون صفحات سایت شما به سایر وب‌سایت‌ها اشاره دارد نیز بر روی رتبه بندی صفحات شما تاثیرگذار خواهد بود. گوگل لینک‌های شما را بررسی می‌کند تا ببیند که آیا به وب‌سایت‌های معتبر لینک می‌دهید یا خیر.

 

سرعت لینک سازی

از همان روزهای ابتدایی پیدایش سئو، بک لینک‌ها ابزار اصلی تکنیک‌های کلاه سیاه بودند. بسیاری از وب‌سایت‌ها مزرعه لینک ایجاد کرده یا از طرح‌های خرید و فروش لینک استفاده می‌کردند تا موتورهای جستجو را فریب دهند و رتبه بندی بالاتری کسب کنند. این سایت‌ها با انجام چنین تکنیک‌هایی با سرعت بسیار بالایی شروع به کسب بک‌لینک می‌کردند.

برای مقابله با چنین تکنیک‌هایی، گوگل الگوریتم خود را برای شناسایی و مجازات چنین سایت‌هایی به روزرسانی کرد. یکی از فاکتورهایی که گوگل در نظر می‌گیرد، سرعت لینک سازی است. بدست آوردن تعداد بسیار زیادی لینک در یک دوره کوتاه مدت نشان دهنده تکنیک‌های کلاه سیاه است، زیرا لینک‌های طبیعی به تدریج به دست می‌آیند.

 

لینک‌های Dofollow و Nofollow

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت یک لینک هنگام تجزیه و تحلیل آن توسط گوگل، وجود ویژگی Nofollow است. وقتی که این ویژگی در ساختار لینک‌ها قرار داده می‌شود، ربات موتور جستجو می‌داند که این لینک تاثیر بسیار کم یا حتی کلا تاثیری در سئو سایت هدف نخواهد داشت.

به طور کلی لینک‌های Nofollow هیچ Link Juice را منتقل نمی‌کنند. به طور پیشفرض تمامی لینک‌های ایجاد شده دارای ویژگی Dofollow هستند. زمانی که نمی‌خواهید Link Juice را از طریق لینک‌های خود انتقال دهید، از این نوع ویژگی در لینک‌های خود باید استفاده کنید. همچنین زمانی که می‌خواهید به یک سایت مشکوک لینک دهید بهتر است از ویژگی Nofollow در لینک‌های خود بهره ببرید.

ویژگی Nofollow معمولا در لینک‌های شبکه‌های اجتماعی و یا بخش کامنت وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود.

 

تکنیک‌های اصلی برای لینک سازی

برای پیاده سازی تکنیک‌های لینک‌ سازی موثر باید پارامترهای تاثیرگذار در ارزیابی لینک‌ها توسط گوگل را شناسایی کنید. دانستن این نکات به شما کمک می‌کند تا شبکه لینک قوی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ایجاد کنید. در ادامه روش‌هایی را به شما آموزش خواهیم داد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید لینک‌سازی موثر و قوی را پی ریزی کنید.

 

داشتن استراتژی تولید محتوا

بازاریابی محتوایی ستون اصلی لینک سازی است. قبل از اینکه شروع به لینک سازی کنید، باید مطمئن شوید که کاربران از مطالبی که در سایت شما پیدا می‌کنند خوششان خواهد آمد. در صورتی که محتوای ارزشمند و با کیفیتی را در وب‌سایت خود قرار داده باشید، این احتمال وجود خواهد داشت که کاربران پس از مطالعه محتوای شما آن را به اشتراک بگذارند و برای شما بک‌لینک‌های مفیدی را ایجاد کنند.

برای دریافت چنین لینک‌هایی باید بر روی محتواهایی سرمایه گذاری کنید که قابلیت دریافت بک‌لینک را داشته باشند. منظور محتوایی است که پتانسیل اشتراک گذاری بالایی داشته باشد.

در اینجا چند نمونه از محتواهایی که قابلیت اشتراک گذاری بالایی را دارند برای شما معرفی کرده‌ایم:

  • اینفوگرافیک
  • محتوا‌های تعاملی مانند آزمون‌ها، ارزیابی‌ها و …
  • راهنمای کامل
  • چک لیست‌ها

این نوع از محتواها به دلیل درک آسان، جذابیت بالا و استفاده از تجربیات و داده‌های جدید برای کاربران ارزشمند هستند. این نکته را همیشه در یاد داشته باشید که تولید محتوای با کیفیت قانون شماره یک در بازاریابی دیجیتالی است.

ارسال پست مهمان

پست مهمان راه حل دیگری برای ایجاد لینک می‌باشد. امروزه استفاده از پست مهمان به یک راه عالی برای ایجاد بک‌لینک بدل شده است. منظور از پست مهمان این است که یک پست وبلاگی مرتبط با موضوع وب‌سایت خود ایجاد کرده و با جستجو در گوگل وب‌سایت مرتبط با حوزه کاری خود پیدا کنید و با همانگی مدیر آن سایت پست خود را در سایت مورد نظر انتشار دهید. در عوض شما نیز یک یا چند لینک به صفحات سایت خود بزنید. با این کار هم به تولید محتوای سایت مبدا کمک کرده‌اید و هم برای سایت خودتان بک‌لینک دریافت می‌کنید.

اگر از چنین استراتژی استفاده می‌کنید حتما سعی کنید که دست به تولید محتوایی بزنید که برای کاربران ارزشمند باشد و تجربه کاربری خوبی را برای آن‌ها رقم بزند. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که سایت مورد نظری که می‌خواهید پست خود را در آن انتشار دهید تا چه میزان اعتبار دارد و اینکه به شما اجازه استفاده از لینک‌های Dofollow را می‌دهد یا خیر.

 

استفاده از ریپورتاژ آگهی‌ها

ریپورتاژ آگهی یا آگهی تبلیغاتی محتوایی است که حالت خبری و تبلیغاتی دارد و در سایت‌های بسیار معتبر انتشار داده می‌شود و شما می‌توانید تعدادی بک‌لینک نیز از آن‌ها دریافت کنید.

نحوه نوشتن ریپورتاژ آگهی با پست وبلاگی متفاوت است. اول اینکه در ریپورتاژ آگهی باید به نوعی محصول و خدمات خود را تبلیغ کنید، در عین حال محتوای شما حالتی خبری به خود داشته باشد.

در ضمن به دلیل اینکه ریپورتاژ آگهی‌ها در وب‌سایت‌هایی با آتوریتی بسیار بالا انتشار داده می‌شوند، باید برای ایجاد آن‌ها از کلمات کلیدی استفاده کرد که پس از انتشار با صفحات سایت شما برای رتبه بندی وارد رقابت نشوند.

ریپورتاژ آگهی‌ها می‌توانند ترافیک مناسبی را به صفحات سایت شما ارسال کنند. همچنین به دلیل اینکه لینک‌های دریافتی آن‌ها از سایت‌های بسیار معتبر و با آتوریتی بالا می‌باشند، بر روی رتبه بندی صفحات سایت شما به شدت تاثیرگذار خواهند بود.

 

برند منشن‌ها

آیا می‌دانستید که ذکر نام برندتان در سایت‌های معتبر دیگر بدون لینک هم می‌تواند برای سئو سایت شما مفید باشد و بر روی رتبه بندی شما تاثیر مثبتی داشته باشد؟ گوگل می‌داند که برندها همواره در سطح وب مورد استناد قرار می‌گیرند و این کار به نوعی محبوبیت برای برندها تلقی می‌شود.

به همین دلیل موتورهای جستجو برند منشن‌ها را با سایت برند مورد نظر، مرتبط می‌کند و هنگام رتبه بندی از این عامل استفاده خواهد کرد. با این حال برند منشن‌ها نمی‌توانند آتوریتی را از یک سایت به سایت دیگر منتقل کنند. تنها لینک‌ها قادر به انجام چنین کاری هستند. استفاده از برند منشن به سایت شما بسیار کمک خواهد کرد، اما استفاده از برند منشن در کنار بک‌لینک مزایای بیشتری برای شما خواهد داشت.

بنابراین سعی کنید که در سطح وب بچرخید و برند منشن‌های مربوط به سایت خود را پیدا کنید و با ارتباط با مدیران این سایت‌ها، تلاش کنید که برند منشن‌ها را به بک‌لینک تغییر دهید.
برای یافتن این اشاره‌ها می‌توانید از Google Alerts استفاده کنید تا در هر زمانی که نام برند شما در سایت دیگری ذکر شد، برای شما یک اعلان صادر کند.

 

از استراتژی پیلار کلاستر برای لینک سازی داخلی استفاده کنید

استفاده از استراتژی پیلار کلاستر در وب‌سایت نوعی سلسله مراتب ایجاد خواهد کرد. این استراتژی به این شکل است که شما یک محتوایی پایه، کلی و جامع ایجاد می‌کنید و سپس محتواهایی تخصصی‌تر پیرامون آن ایجاد کرده و به آن لینک می‌کنید.

این استراتژی می‌تواند به دو شکل به صفحات سایت شما کمک کند. اول اینکه می‌توانید با بک لینک صفحه پیلار خود را تقویت کنید و سپس با لینک دادن از پیلار به کلاسترهای خود، کلاسترها را نیز تقویت کنید.
دوم اینکه برای پیلار خود یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین کلمات کلیدی سایت خود را انتخاب کنید و از کلاسترها به پیلار خود لینک دهید تا گوگل متوجه شود که صفحه پیلار شما یکی از صفحات اصلی سایت است و از باقی صفحات دارای اهمیت بیشتری می‌باشد. در این صورت شانس رتبه گرفتن آن صفحه افزایش پیدا خواهد کرد.

 

لینک‌های شکسته را تغییر مسیر دهید

لینک‌های شکسته یک پدیده طبیعی در هر وب‌سایتی می‌باشد. محتوای صفحات دائما به روز می‌شوند و یا به کلی حذف می‌گردند. همچنین سایت‌ها ممکن است که ساختار URL خود را تغییر دهند و پیوندهای شکسته را ایجاد کنند.

زمانی که کاربران سعی می‌کنند به این لینک‌ها دسترسی پیدا کنند، با خطای 404 روبرو می‌شوند. بروز چنین اتفاقی برای سایت شما بسیار هزینه بردار خواهد بود. اول اینکه کاربران از سایت شما نا امید خواهد شد و تجربه کاربری منفی را به جا خواهید گذاشت. دوم اینکه Link Juice که با استفاده از این لینک‌ها انتقال می‌دهید را نیز از دست خواهید داد.

 

نتیجه‌گیری

امیداوارم با مطالعه این پست با لینک سازی و مفهوم لینک بیلدینگ به خوبی آشنا شده باشید. همانطور که متوجه شدید لینک سازی در استراتژی سئو سایت شما نقش کلیدی را ایفا می‌کند و می‌تواند رتبه بندی صفحات سایت شما را به طرز محسوسی افزایش دهد. البته لینک سازی نیز اصول و قواعد خودش را دارا می‌باشد و در صورتی که به صورت کلاه سیاه لینک سازی انجام دهید نه تنها مزیتی برای شما به همراه نخواهد داشت، بلکه می‌تواند صفحات سایت شما را درگیر جریمه‌های گوگل کند.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: