هدف از وقت گذاشتن، تحقیق، پرسجو و انرژی که برای ایجاد یک پست وبلاگ صرف میکنید این است که خوانده شود و برای سایت شما تعامل ایجاد کند. تحقیق، توسعه و نوشتن پستهای وبلاگ تنها نیمه اول وظایف هر بازاریاب محتوا را شامل میشود. نیمه دیگر این است که اطمینان حاصل کنید تمام تلاشهایی که صرف نوشتن پست وبلاگ کردهاید بی ثمر به حساب نیاید. اگر میخواهید که پستهای شما خوانده شود، باید محتوای خود را در پلتفرمهای مناسب و از طریق کانالهای گوناگونی تبلیغ کنید تا خواننده بیشتری را به خودش جذب کند.
اما تبلیغ محتوا به شکلی تبلیغات PPC و یا سایر روشهای تبلیغاتی آنلاین، امری مشکل است و نتایج مطلوبی را نیز به ارمغان نخواهد آورد. به همین دلیل بازاریابهای محتوا شروع به بازنشر محتوای وبلاگ خود در دامنهها و وبسایتهای دیگر کردهاند تا تعداد دفعاتی که محتوای آنها مشاهده میشود را به حداکثر تعداد ممکن برسانند.
شاید این راهی خوب و آسان برای افزایش بازدید هر محتوایی باشد اما گوگل با این روش مشکل دارد. هر زمان که به فکر بازنشر محتوای خود در وبسایت دیگری افتادید، این نکته را به یاد بیاورید که گوگل از محتوای تکراری متنفر است.
خب پس چاره کار چیست؟ چگونه اطمینان حاصل کنیم که محتوای ما در دسترس عموم مخاطبهای کسب و کارمان قرار گرفته است؟ برای این کار باید محتوا وبلاگ خود را در سایر سایتها به گونهای بازنشر یا Syndication دهیم تا گوگل آن را محتوای تکراری در نظر نگیرد و بتوانیم خواننده بیشتری را به محتوای خود جذب کنید.
چرا باید محتوای سایت و وبلاگ خود را بازنشر کنیم
انتشار محتوای سایت در دامنههای دیگر مزایایی زیادی را برای وبسایت شما ایجاد خواهد کرد.
1-افزایش ترافیک ورودی
اگرچه در نگاه اول شاید اینطور به نظر برسد که انتشار محتوا در وبسایتهای دیگر میتواند نگاهها را از وبسایت شما بدزدد، اما در موارد بسیاری این کار میتواند کاربران را برای کسب اطلاعات بیشتر مجاب کند که به منبع اصلی محتوا سر بزنند.
2-افزایش آگاهی از برند
یکی از مهمترین هدفهای هر کسب و کاری این است که برای خود برندسازی کند تا افراد بیشتری با برندشان آشنا شوند. بازنشر محتوا یکی از روشهای ساده و عالی برای قرار دادن نام برند خود در مقابل چشمان مخاطبین وبسایتتان است.
3-تعامل با سایر مخاطبین
با ارسال پست خود در یک وبسایت یا سیستم عامل محبوب خواهید توانست با اشخاصی که اطلاعی از برند شما ندارند تعامل برقرار کنید. معمولا وبسایتهایی که مخصوص بازنشر محتوا میباشند از دامنههای قویتری برخوردار هستند و به راحتی محتوای سایت شما میتواند در آنجا رتبه بندی کسب کند.
4-صرفه جویی در وقت و هزینه
با بازنشر محتوا در زمان و هزینه خود صرفه جویی خواهید کرد. طبق تحقیقات، محتوای بازنشر شده در حدود 10 درصد محتوای اصلی سایت شما بازده خواهد داشت. یعنی اگر هفتهای 40 ساعت زمان صرف نوشتن محتوا کنید و محتوای خود را در دامنههای مختلف بازنشر کنید، نتیجهای که برای شما حاصل میگردد برابر با 44 ساعت است.
5-کسب بکلینک بیشتر
اگر از تگ canonical در محتوای بازنشر شده خود استفاده کرده باشید، بکلینکهایی که آن مقاله جذب خواهد کرد برای محتوای اصلی شما درنظر گرفته خواهد شد. این کار میتواند بر روی سئو خارجی وبسایت شما تاثیر مثبتی داشته باشد و به افزایش رتبه بندی صفحات سایت شما کمک کند.
چگونه محتوای پست وبلاگ خود را طبق قوانین گوگل بازنشر دهید؟
درست است که برای تولید محتوا ساعتها و گاهی روزها زمان صرف میکنید، اما امکان دارد که در انتها وبلاگ شما بازدید کنندهای را جذب نکرده باشد. احتمالا در هنگام مواجه با چنین شرایطی دست به بازنشر (repost) محتوای خود خواهید زد. اما اگر با اصول و قواعد این کار آشنا نباشید، این روش نیز به شما کمک نخواهد کرد.
حتی اگر نکات بازنشر محتوا را به درستی پیاده سازی نکنید، نه تنها ترافیک وبسایت شما افزایش پیدا نمیکند بلکه میتواند ترافیک سایت شما را نیز بسیار کاهش دهد. دلیل آن هم مشخص است، گوگل محتوای تکراری را دوست ندارد. در ادامه نکاتی که در هنگام بازنشر محتوا باید در نظر بگیرید را برای شما توضیح خواهیم داد.
بازنشر بخشهایی از محتوای سایت
یک راه امن برای بازنشر محتوای پست وبلاگ این است که بخشی از آن (مثلا چند پاراگراف اول) را کپی کنید و در وبسایتی دیگر نشر دهید. با این کار دزدکی زیر رادار گوگل حرکت خواهید کرد و در عین حال ترافیکی که به دنبال آن بودید را برای سایت خود کسب میکنید.
به جای کپی کردن کل محتوا بخشی از آن را در نظر بگیرید، این کار نه تنها شما را درگیر محتوای تکراری نمیکند، بلکه خوانندههایی که محتوای شما را در وبسایتهای دیگر مطالعه کردهاند مشتاق میکند تا متن کامل محتوای اصلی را در سایت شما بخوانند.
لینک کردن به محتوای وبلاگ خود
در صورتی که محتوای خود را بازنشر دهید اما آن را به سایت خود لینک نکنید، هیچ ارزشی برای شما به همراه نخواهد داشت. هدف از بازنشر محتوا جذب مخاطب و افزایش ترافیک ورودی است. برای این کار در آخر محتوای بازنشر شده لینکی با مضمون “برای خواندن مقاله کامل اینجا کلیک کنید قرار دهید” و کلمه “اینجا” را به محتوای سایت خود لینک کنید، یا اینکه از خلاقیت خودتان بهره ببرید و متنهای جذابتری را برای کشاندن مخاطب در آخر محتوای بازنشر شده قرار دهید.
پستهای خود را بلافاصله بازنشر نکنید
پس از انتشار محتوا مدتی طول خواهد کشید که گوگل محتوای شما را پیدا کند و آن را ایندکس کند. همچنین زمان کافی را در اختیار گوگل قرار دهید تا محتوای صفحه شما را آنالیز کند و سایت شما را به عنوان منبع اصلی محتوا بشناسد. بهترین زمان برای بازنشر 7 الی 10 روز پس از ایندکس شدن محتوای سایت شما میباشد.
تنها در صورتی که صاحب یک وبسایت محتوا محور مانند سایتی خبری هستید، که محتواهای سایت شما به سرعت ایندکس میشود میتوانید یکی دو روز پس از انتشار محتوا آن را بازنشر کنید.
تمام محتواهای سایت خود را بازنشر نکنید
مخاطبین به دنبال بهترین جواب برای نیازها و سوالات خود هستند. پس به جای تولید روزانه محتوای کم کیفیت، تمرکز خود را بر روی بالا بردن کیفیت محتوا بگذارید و هفتهای یک الی دو محتوای با کیفیت انتشار دهید. از بین محتواهای انتشار یافته نیز غنیترین محتوای خود را که فکر میکنید مخاطبین زیادی به دنبالش هستند را انتخاب کنید و آن را بازنشر کنید.
در محتوا تغییراتی به وجود بیاورید
سعی کنید محتوایی که بازنشر میدهید تا حد امکان با محتوای قرار گرفته در وبسایت شما متفاوت باشد. برای این کار ابتدا عنوان مطلب خود را تغییر دهید. سپس بخشهایی از محتوا خود مانند مقدمه و زیر عنوانها را هم تغییر دهید. تا حد ممکن این تغییرات را در کل متن خود لحاظ کنید تا از به وجود آمدن محتوای تکراری جلوگیری کنید.
استفاده از rel=canonical
یک نکته بسیار مهم برای جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری و درگیر نشدن با جریمههای گوگل، استفاده از rel=canonical در محتوای بازنشر شده است. سعی کنید وبسایتی را برای بازنشر محتوای خود انتخاب کنید که به شما اجازه ایجاد تغییرات در این پارامتر را بدهد. با استفاده از این تگ، محتوای بازنشر شده را به محتوای اصلی که در وبسایت خودتان قرار دارد ارجاع میدهید تا درگیر محتوای تکراری نشوید.
بازنشر کردن محتوا در زبانهای مختلف
یک تکنیک بسیار موثر در زمینه بازنشر محتوا، انتخاب زبان دیگری برای نشر محتوا میباشد. سعی کنید که از ابزارهای ترجمه خودکار استفاده نکنید، زیرا گوگل قادر به شناسایی الگوریتمهای به کار رفته در این نوع از ترجمهها است.
در عوض سعی کنید خودتان آن را به شکلی اصولی و صحیح ترجمه کنید و آن را بازنشر دهید. این کار گوگل را مجاب خواهد کرد تا با محتوای جدید به عنوان یک پست کاملا منحصر به فرد برخورد کند.
استفاده از تگ Noindex
در صورتی که انتشار محتوا در وبسایتی ثانویه باعث به وجود آمدن رقیبی جدید در صفحه SERP شما میگردد، در صفحه محتوای بازنشر شده از تگ Noindex استفاده کنید. در این صورت کاربران تنها با گشت و گذار در داخل وبسایت ثانویه میتوانند محتوای شما را پیدا کنند و به محتوای بازنشر شده شما در گوگل دسترسی نخواهد داشت.
برای کلمات جدید رتبه بندی کسب کنید
با تغییر ساختار محتوا و هدف قرار دادن کلمات کلیدی هم معنی در آن میتوانید محتوای بازنشر یافته را برای کلمات کلیدی جدید رتبه بندی کنید. با استفاده از چنین تکنیکی میتوانید کلمات و عبارات کلیدی بیشتری را پوشش دهید و طیف وسیعتری از مخاطبین را به محتوای خود جذب کنید.
بهترین مکان برای بازنشر محتوا
بهتر است که برای بازنشر محتوای خود از وبسایتها و شبکههای اجتماعی مختلفی استفاده کنید. وبسایتهایی که برای بازنشر محتوا به شما کمک خواهند کرد شامل virgool، medium و reddit میباشند.
شبکههای اجتماعی زیادی نیز وجود دارند که میتوانید به راحتی محتوای خود را در آنها بازنشر کنید. رسانههایی مانند لینکدین، فیسبوک، کلوب و … برای بازنشر محتوا بسیار مهم میباشند.
اگر استراتژی بازاریابی دیجیتال شما به شکلی است که زمان یا بودجه کافی برای تولید محتوای تخصص شبکههای اجتماعی ندارید، میتوانید محتوای وبلاگ خود را در این شبکهها به اشتراک بگذارید. با استفاده از این روش میتوانید برای کسب و کار خود مخاطبین جدیدی را پیدا کنید و بکلینکهایی را نیز برای وبسایتتان کسب کنید.
نتیجهگیری
امیدوارم با مطالعه این پست با مفهوم بازنشر محتوا و نکات مربوط به آن به طور کامل آشنا شده باشید. حالا زمان آن است که به سایت خود برگردید و به صورت تصادفی هر بار یکی از محتواهای وبلاگ خود را بازنشر دهید. این نکته را به یاد داشته باشید که همه محتواهای خود را به صورت یکجا در وبسایتهای دیگر انتشار ندهید و به صورت تصادفی آنها را انتخاب کنید.
همانقدر که کیفیت محصولات و خدمات شما بر روی کسب و کارتان تاثیر میگذارد، تولید محتوا و تبلیغ آنلاین آن نیز بر روی موفقیت کسب و کار شما اثر گذار خواهد بود.