متا تگ چیست؟ راهنمای کامل سئوی برچسب های متا
/
/
/
/
متا تگ چیست؟ راهنمای کامل سئوی برچسب های متا

متا تگ چیست؟ راهنمای کامل سئوی برچسب های متا

راهنمای مطالعه

متا تگ ها اطلاعاتی را درباره صفحات وب HTML موجود به موتورهای جستجو ارائه می‌دهند. این اطلاعات فراداده (به انگلیسی: metadata) نامیده می‌شوند و اگرچه در خود صفحه به نمایش درنمی‌آیند، اما موتورهای جستجو و خزنده‌های وب به آن‌ها دسترسی دارند و این اطلاعات برای آن‌ها قابل خواندن است.

موتورهای جستجو مانند گوگل برای درک بیشتر صفحات و دریافت اطلاعات بیشتر از داده‌های متا موجود در متا تگ‌ها (به انگلیسی: meta tag) استفاده می‌کنند. موتورهای جستجو از این اطلاعات برای اهداف رتبه بندی و نمایش اسنیپت‌ها در نتایج جستجو استفاده کنند و گاهی اوقات می‌توانند از برچسب‌های متا چشم پوشی کنند و آن‌ها را در نظر نگیرند.

نمونه برچسب‌های متا استفاده شده در اکثر وب‌سایت‌ها شامل المان‌های <title> و <description> است.

 

تاثیر متا تگ‌ها در سئو سایت

برچسب‌های متا، مبنای بسیاری از آموزش‌های سئو هستند. برای معرفی متاتگ‌ها و تاثیر آن بر سئو درخواست‌های زیادی از طرف کاربران برای ما ارسال شد و معمولا در این درخواست‌ها در مورد جنبه منفی این تگ‌ها (متا تگ keywords) می‌شنیدیم.

یکی از اولین مواردی که در هر بازبینی سئو وب‌سایت به آن پرداخته می‌شود، بررسی استفاده نادرست از متا تگ‌ها در صفحات وب است. به این دلیل که عمدتا متا تگ‌ها در بالای صفحه در هدر قرار دارند و اولین مواردی هستند که به چشم می‌آیند. اما نباید به متا تگ‌ها با دید بدی نگاه کرد. متا تگ‌ها یکی از بهترین ابزارهای موجود برای بهینه سازی وب‌سایت‌ها و بهبود سئوی آن‌ها هستند.

تعداد متا تگ‌ها فراتر از تگ‌های توضیح متا (meta description) و تگ متا کلمه کلیدی است، اگرچه این دو مورد بیشترین استفاده را دارند. با توجه به تجربیاتی که در زمینه ارائه خدمات سئو طی این چند سال کسب کرده‌ایم متا تگ‌ها را به سه دسته خوب، بد و بی اثر تقسیم کرده‌ایم. در این مقاله نتوانسته‌ایم تمامی متا تگ‌های موجود را بررسی کنیم ولی در صورت علاقه می‌توانید تمامی متا تگ‌های موجود را در اینجا مشاهده کنید.

با گذشت سالیان زیاد از استفاده تگ‌های متا، این برچسب‌ها همچنان از اهمیت بالایی برخوردار هستند،اما همه آنها نمی‌توانند به بهبود سئوی وب‌سایت شما کمک کنند. ما طی سالیانی که به سئو وب‌سایت‌ها مختلف مشغول بوده‌ایم به این نتیجه رسیدیم اگر بخواهیم رتبه‌های برتر نتایج موتور جستجو را تسخیر کنیم باید از تگ‌های متایی با محتوای با کیفت که بر رضایت کاربران تمرکز دارند استفاده کنیم.

توصیه اصلی ما در آساوب به شما این است که: از حداقل متا تگ‌ها و از ضروری‌ترین آن‌ها در وب‌سایت خود استفاده کنید. تگ های متایی که به آن‌ها نیاز ندارید را اضافه نکنید، آنها فقط فضای کد را اشغال می‌کنند. هرچه کد کمتری در صفحات وب‌سایت خود داشته باشید بهتر است.

 

متا تگ‌های خوب

این دسته شامل متا تگ‌هایی است که باید در هر صفحه‌ای وجود داشته باشند. توجه کنید که این موارد شامل یک لیست کوچک است و موارد کمی در آن قرار گرفته. این دسته از برچسب‌های متا تنها متا تگ‌هایی هستند که لازم است از آن‌ها استفاده کنید، بنابراین در صورت امکان فقط از این دسته در سایت خود استفاده کنید.

Meta content type: این برچسب برای اعلام مجموعه کاراکترهای شما برای هر صفحه‌ای ضروری است و باید در هر صفحه از سایت شما وجود داشته باشد. استفاده نکردن از این متا تگ می‌تواند بر نحوه نمایش صفحه وب‌سایت در مرورگر تأثیر بگذارد. چند گزینه در زیر ذکر شده است، اما طراح وب‌سایت شما باید بداند که کدام مورد برای سایت شما بهتر است.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

تگ عنوان: در حالی که برچسب عنوان با “meta” شروع نمی‌شود، اما در هدر قرار گرفته است و حاوی اطلاعاتی است که برای سئو بسیار مهم است. همیشه باید برای هر کدام از صفحات وب‌سایت خود یک تگ عنوان منحصر به فرد داشته باشید و محتوای آن به شکلی باشد که موضوع صفحه شما را به درستی توصیف کند. این تگ یکی از موثرترین المان‌های موجود بر سئو صفحات است.

Meta description: این برچسب متا تنها برای یک هدف اصلی استفاده می‌شود:

توصیف محتوای صفحه و نمایش آن به جستجوگران از طریق صفحه نتایج موتور جستجو. این برچسب بر رتبه بندی تأثیری نمی‌گذارد اما از اهمیت زیادی برخوردار است.

این بخش در قالب یک اسنیپت برای کاربران به نمایش در می‌آید و به کاربران توضیح می‌دهد که آیا محتوای صفحه همان چیزی است که به دنبال آن می‌گردند یا خیر. این بخش باید شامل 160 حرف باشد و در صورتی که بیشتر از این مقدار شود گوگل ادامه آن را نمایش نمی‌دهد. سعی کنید این بخش را برای جلب توجه کاربران بنویسید، نه موتورهای جستجو.

Viewport: در دنیای امروزی که اکثر کاربران از موبایل برای جستجو در اینترنت استفاده می‌کنند باید وب‌سایتی داشته باشید که در صفحه نمایش گوشی‌های همراه به درستی به نمایش درآید.

در این دنیای موبایل ، باید درگاه را مشخص کنید. اگر از این تکنیک استفاده نکنید، خطر داشتن یک تجربه تلفن همراه ضعیف را خواهید داشت. Google PageSpeed ​​Insights Tool اطلاعات بیشتری در مورد آن به شما می‌دهد. در این مورد برچسب استاندارد به این شکل است:

<meta name=viewport content="width=device-width, initial-scale=1">

مطالب مرتبط: کنیبالیزیشن چیست؟

برچسب‌های متای خنثی

سایت‌های مختلف در شرایط خاص نیاز به استفاده از این دسته از برچسب‌های متا را دارند. اما اگر سایت شما می‌تواند بدون استفاده از آن‌ها به کار خود ادامه دهد، سعی کنید از این تگ‌ها در صفحات سایت خود استفاده نکنید.

Robots: یک باور غلط بزرگ معمول بین بعضی از وب‌مستر‌ها این است که صفحه سایت باید دارای یک متا تگ روبات باشد. در حالت کلی اگر برای ایندکس سازی و follow بودن لینک تگی را به کار نبریم، به طور پیش فرض صفحات به شکل index و لینک‌ها را به شکل follow در نظر گرفته می‌شوند. اگر می‌خواهید هر کدام از این مقادری را به noindex و nofollow تغییر دهید کافیست تگ مربوط به آن را وارد کنید.

<meta name="robots" content="noindex" />

ربات‌های خاص (Googlebot): این برچسب‌ها برای دادن دستورالعمل‌های خاص به ربات‌ها می‌باشد. در حالت کلی موتورهای جستجو کار خود را به درستی انجام می‌دهند، اما اگر لازم به استفاده از این دستورات بود، از آن‌ها در سایت خود استفاده کنید.

language: تنها دلیل استفاده از این برچسب این است که بخواهید در سطح بین المللی فعالیت کنید. در این صورت باید زبان اصلی مورد استفاده در صفحه را با استفاده از متا تگ اعلام کنید.

Geo: طبق آخرین مواردی که بررسی کردیم این متا تگ توسط موتور جستجو Bing مورد استفاده قرار می‌گیرد و گوگل از آن پشتیبانی نمی‌کند.

<META NAME="geo.position" CONTENT="latitude; longitude">

<META NAME="geo.placename" CONTENT="Place Name">

<META NAME="geo.region" CONTENT="Country Subdivision Code">

keywords: درسته، ما این برچسب را در دسته برچست‌های متای خنثی دسته بندی کرده‌ایم. گرچه برای سئو سایت استفاده از این برچسب متا توصیه نمی‌شود اما در موارد خیلی کمی این برچسب به کار می‌آید. اگر در حال طراحی و ساخت یک وب‌سایت هستید از این متاتگ استفاده نکنید.

Refresh: این تگ برای ریداریکت کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد و نباید از آن در وب‌سایت خود استفاده کنید. همیشه از تغییر مسیر 301 در سایت خودتان بهره ببرید. احتمال دارد در مواردی خاص این متا تگ نیز به کار آید ولی گوگل علاقه‌ای به استفاده از این برچسب متا در وب‌سایت‌ها ندارد.

Site verification: هر سایتی باید در کنسول موتورهای جستجو ثبت و تایید شود و سایت شما هم احتمالا با Google و Bing تأیید شده است، درست است؟ گوگل برای تایید وب‌سایت راه‌های متفاوتی قرار داده است و در صورت امکان بهتر است از روش‌های دیگر نسبت به قرار دادن تگ در هدر برای تایید سایت خود در گوگل استفاده کنید.

متا تگ‌های بد

اگر از این تگ‌ها در سایت خود استفاده می‌کنید باید بگوییم که هیچ اتفاق بدی برای سایت شما نخواهد افتاد. این تگ‌ها تنها فضای کد‌های شما را اتلاف می‌کنند. حتی گوگل نیز چندین سال پیش به این نکته اشاره کرده است. اگر آماده هستید با یادگیری و شناخت این برچسب‌های متا، ناحیه کدهای <head> خود را پاک‌سازی کنید.

Author/web author: این برچسب متا برای نامگذاری نویسنده صفحه مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی استفاده از آن بر روی صفحات ضروری نیست.

Revisit after: این متا تگ یک دستور به ربات‌ها است تا پس از مدت زمان مشخصی به یک صفحه برگردند. این برچسب‌های متا توسط هیچ موتور جستجوی بزرگی دنبال نمی‌شود.

Expiration/date: ” Expiration” برای یادداشت تاریخ انقضا صفحه استفاده می‌شود، و “date” تاریخی است که صفحه ساخته شده است. آیا صفحه‌های شما منقضی می‌شوند؟ در صورت وجود همچین صفحاتی فقط کافیست آنها را حذف کنید.

Copyright: از این تگ در پاورقی برای نمایش حق چاپ و تاریخ آن استفاده می‌گردد.

Abstract: این برچسب گاهی اوقات برای قرار دادن چکیده‌ای از محتوای قرار گرفته در صفحه مورد استفاده قرار می‌گیرد و عمدتا در کارهای آموزشی استفاده می‌شود.

Distribution: مقدار لحاظ شده در تگ ” Distribution” ظاهراً برای کنترل این است چه کسی می‌تواند به سند دسترسی پیدا کند، این برچسب معمولاً روی “world” تنظیم می‌شود.

Generator: این برچسب متا برای بیان نرم افزار سازنده صفحه مورد استفاده قرار می‌گیرد و بی استفاده است.

Cache control: این برچسب برای کنترل زمان ذخیره شدن یک صفحه در مرورگر تنظیم شده است. بهتر است این کار را در هدر HTTP انجام دهید و از این برچسب استفاده نکنید.

Resource type: این برچسب برای نامگذاری نوع منبع صفحه مانند “سند” استفاده می‌شود. وقت خودتان را با این برچسب هدر ندهید، زیرا اعلامیه DTD این کار را برای شما انجام می‌دهد.

 

نتیجه‌گیری

برچسب‌های متای خیلی زیادی وجود دارد که هر یک به شکلی بر روی سئو سایت در بخش سئو داخلی اثر گذار هستند. اگر احساس می‌کنید به این لیست باید موردی کم یا اضافه شود آن را با ما در میان بگذارید. سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: