آیا تا امروز به این نکته توجه کردهاید که توضیحات صفحه محصول چقدر بر روی فروش محصول تاثیر میگذارد؟ آیا اصول نوشتن محتوای تاثیرگذار برای صفحات محصول را میدانید؟
گفتن اینکه محتوا به چه میزان بر روی متقاعد کردن مشتری برای خرید تاثیر گذار است کمی سخت میباشد، دلیل آن هم این است که مطالعات زیادی در این باره صورت نگرفته است. با این حال یک مطالعه نشان داده است که 20 درصد از مواقعی که مشتری بر روی صفحه محصول از خرید منصرف میشود ناشی از اطلاعات مبهم یا نبود اطلاعات کافی درباره محصول است. با این حال برخی از محصولات تنها با داشتن عنوان مناسب و تصاویر حرفهای به راحتی به فروش میرسند. پس آیا داشتن محتوای تاثیرگذار برای صفحات محصول مهم است؟
با توجه به رقابتی که در میان فروشگاههای اینترنتی وجود دارد، داشتن چنین محتوایی میتواند بسیار مهم باشد.
مشتریان در هنگام خرید آنلاین تمایل دارند که به کلمات خاصی توجه کنند. بنابراین داشتن محتوای ناقص و ضعیف میتواند به طور بالقوه مشتریان را از خرید محصولات شما منصرف کند. اگر شما هم بر روی صفحات محصول خود از محتوای ضعیفی برخوردار هستید هنوز دیر نشده است و میتوانید با جایگزین کردن توضیح محصول حرفهای، فروش و سئو سایت خودتان را بهبود ببخشید.
چرا توضیحات محصول از اهمیت بالایی برخوردار هستند؟
استفاده از توضیح محصول حرفهای میتواند نرخ تبدیل صفحه محصول سایت شما را افزایش دهد، صدای برند شما را تقویت کند، اطمینان مشتری به شما را افزایش دهد و در آخر سئو سایت شما را بهبود ببخشد. در یک نظرسنجی از صاحبان تلفن همراه در آمریکا پرسیده شد که کدام عامل در خرید آنلاین آنها بیشترین تاثیر را داشته است؟ در این نظرسنجی نتایج زیر به دست آمده است:
بدیهی است که عوامل بسیار زیادی در طول تجربه خرید آنلاین، بر مشتری تاثیرگذار میباشد. در این نظر سنجی اکثریت شرکت کنندگان تصویر محصول و توضیحات محصول را موثرترین عناصر تاثیرگذار بر خرید آنلاین خود نام بردهاند.
فرق بین توضیح محصول خوب و بد
چه چیزی میتواند توضیح صفحه محصول را بد جلوه دهد؟ در واقع این موضوع آنقدرها هم که فکر میکنید به طول محتوا و تعداد کلمات استفاده شده ربطی ندارد. چنین جنبههایی بیشتر بر روی سئو صفحه تاثیرگذار هستند تا اینکه بتوانند مشتری را برای انجام خرید آنلاین مجاب کنند.
هدف اصلی از نوشتن توضیح محصول این است، توضیح دهیم محصولی که در حال فروش آن هستیم چه کاری انجام میدهد، چه مزایایی دارد و چرا باید کسی آن را خریداری کند. البته توضیح محصول میتواند به نوع و ماهیت محصولی که آن را به فروش میرسانید نیز بستگی داشته باشد.
مثلا فرض کنید محصولی که شما به فروش میرسانید یک تیشرت ساده تک رنگ باشد. کاملا واضح است که این محصول چیست و برای چه افرادی مناسب میباشد. توضیح این چنین محصولی نیاز به جزئیات زیادی ندارد. همین که توضیح دهید تیشرت شما از چه جنسی تولید شده و اینکه نرم و سبک وزن است برای مشتری کافی میباشد. در واقع خریداران کاری بیش از اینکه تیشرت را به تن کنند با این محصول انجام نمیدهند.
عوامل مهمی که میتواند بر روی فروش چنین محصولی تاثیرگذار باشند شامل استفاده از تصاویر با کیفیت، رنگ بندی، سایز بندی، در دسترس بودن محصول و قیمت آن میباشد.
حالا محصول دیگری را در نظر بگیرید که تا حدودی منحصر به فرد و تخصصیتر باشد، مثلا قلم نوری. در اینجا فروشنده باید اطلاعات گستردهتری را در اختیار مشتری قرار دهد. اطلاعاتی از قبیل مشخصات فنی و اینکه نسبت به مدلهای قبلی چه پیشرفتهای تکنولوژیکی داشته است یا اینکه این محصول چگونه میتواند در ایجاد یک طرح دیجیتال به افراد کمک کند. همچنین باید توضیح دهد که این محصول میتواند طراحی را برای آنها آسانتر از گذشته کند. مطمئنا توضیح این چنین محصولی شاید در حد چند صد کلمه هم برسد.
هر دو این توضیح محصولها یک هدف را دنبال میکنند. این محتواها سعی میکنند هر آنچه خریدار باید بداند را در اختیارشان قرار دهند، نه بیشتر و نه کمتر.
توضیح محصول بد برخلاف چنین تعریفی است. یعنی مشتری وارد صفحه محصول میشود، توضیح محصول را مطالعه میکند و هنوز در مورد محصول سوالات زیادی را در ذهن خواهد داشت. در این پست سعی کردهایم تا با راهنمایی شما از نوشتن توضیح محصول بد دوری کنید.
در ادامه یک سری نکته در مورد نحوه نوشتن توضیح محصول برای شما گرد آوری کردهایم که با رعایت آنها میتوانید تمام جزئیات مورد نظر مشتری را در اختیار آنها قرار دهید.
نکات کاربردی برای نوشتن توضیح محصول
1-مشخص کردن پرسونای مشتری
برای نوشتن یک توضیح محصول عالی باید بدانید که برای چه شخصی مینویسید. اگر ندانید که چه شخصی قرار است محصول شما را خریداری کند، نمیتوانید تشخیص دهید که چه اطلاعاتی را باید در توضیحات محصول خود قرار دهید یا آن را حذف کنید.
باید توجه داشته باشید که خریداران شما چه صنفی هستند. آیا خریداران شما خود فروشنده هستند یا مصرف کننده نهایی از شما خرید میکند؟ مطمئنا مصرف کننده نهایی از اطلاعات و جزئیات بیشتری برای خرید محصول نیاز دارد و دوست دارد محصول شما را قبل خرید به طور کامل بشناسد.
در کل اطلاعاتی که برای نوشتن توضیح محصول باید از مشتریان خود در نظر داشته باشید شامل موارد زیر میباشد:
- محل سکونت
- سن
- جنسیت
- علایق
- سطح تحصیلات
- سطح درآمد
- زبان
دانستن این موارد به شما کمک خواهد کرد تا در انتخاب کلمات مناسب برای جذب مخاطب خود و فروش بیشتر به درستی عمل کنید.
2-ویژگیها و مزایای محصول خود را به طور کامل معرفی کنید
شما با در دست داشتن پرسونای مشتری باید از انگیزهها و نگرانیهای مشتریان خود خبر داشته باشید. دانستن این موضوع به شما کمک میکند تا تعیین کنید کدام ویژگیها و مزایا را باید در توضیحات محصول خود ذکر کنید.
شما نه تنها باید ظاهر و ویژگیهای محصول خود را ذکر کنید، بلکه باید مزیت استفاده از محصولتان را نسبت به سایر محصولات موجود در بازار به مشتری اعلام نمایید. مثلا اگر محصول شما یک کفش چرمی است، تنها به گفتن اینکه “جنس کفش از چرم میباشد” بسنده نکنید. سعی کنید جمله را به شکلی بگویید که در مشتری برای خرید انگیزه ایجاد کنید “در تولید این کفش از مرغوبترین چرمها برای راحتی و ایجاد حس بهتر به هنگام راه رفتن استفاده شده است”.
مطمئنا در اکثر مواقع محصولاتی مشابه محصول شما در بازار موجود میباشد. اگر بدانید که مشتریان شما در هنگام خرید چه نگرانیهایی دارند، مثلا نگران راحت نبودن کفش، متناسب نبودن با استایلشان، تناسب اندام، ضد آب بودن و … میباشند، میتوانید دلیلی قانع کننده برای خرید محصولتان در اختیارشان قرار دهید. افزودن مزایا در کنار ویژگیهای محصول بهترین راه برای قانع کردن مشتری جهت خرید اینترنتی میباشد.
اضافه کردن مزایا باعث میشود که مشتری جواب سوالهای خود را قبل از اینکه در مورد آنها فکر کند به دست بیاورد. هنگام نوشتن توضیح محصولی که شامل ویژگی و مزایا میباشد، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- اگر محصول شما 10 ویژگی دارد لازم نیست مزایای همه آنها را ذکر کنید، کافیست سه مورد از شاخصترین آنها را انتخاب کنید و مزیتهایشان را برای مشتری خود شرح دهید.
- اگر محصول شما ویژگی خاصی دارد، برتری آن را نسبت به سایر محصولات موجود در بازار ذکر کنید.
- توضیح دهید که چگونه میتوانید با محصول خود مشکل مشتری خود را حل کنید یا به او کمک برسانید.
هنگام ذکر مزایا پرسونای مشتری خود را در نظر داشته باشید. به فرض مثال اگر مشتری برای تناسب اندام و راحتی به دنبال خرید محصول میباشد، به آنها بگویید که محصول شما از تناسب و راحتی بالایی برخوردار میباشد. در آخر این نکته را به یاد داشته باشید ویژگیهایی را برای مشتریانتان ذکر کنید که برای آنها از جذابیت بالایی برخوردار باشد.
3-توضیح محصولی بنویسید که به راحتی خوانده شود
در صورت امکان از بولت پوینتها برای بهتر اسکن شدن محتوای خود بهره ببرید. امروزه در عصر اطلاعات، تعداد بسیار کمی از افراد وجود دارند که وقت کافی برای خواندن کامل محتوایی که به صورت آنلاین پیدا میکنند، داشته باشند. اکثر مردم ابتدا مهمترین جزئیات را میخوانند، همچنین به یاد داشته باشید که گاهی اوقات کاربران اصلا به توضیح محصول نگاه نمیکنند و فقط به دنبال نکات مهم میباشند. بولت پوینتها راهی واضح و مختصر برای نمایش مهمترین اطلاعت میباشند.
به طور کلی بهتر است تا از توضیحات محصول بسیار طولانی استفاده نکنید. اگر محصول شما از رنج قیمتی بسیار بالایی برخوردار میباشد، اضافه کردن توضیحات اضافه در مورد آن ضروری است. در غیر این صورت بهتر است توضیح محصول را مختصر و مفید نگه دارید. بولت پوینتها به شما کمک میکنند تا این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
4-متن خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید
کلماتی که با استفاده از آنها توضیح محصول خود را مینویسید، تنها بر روی خریداران تاثیر نمیگذارد. متن توضیح محصول وب سایت شما برای سئو سایت نیز مهم میباشد. استفاده از کلمات کلیدی به خصوص در برخی از نقاط مهم میتواند به رتبه گرفتن صفحه محصول شما در صفحه نتایج جستجو کمک کند.
البته این نکته را به یاد داشته باشید که استفاده از کلمه کلیدی در عنوان محصول میتواند بیشتر از استفاده آن در توضیح محصول، بر روی سئو صفحه اثر گذار باشد. متخصصهای سئو توصیه میکنند تا کلمات کلیدی را به این بخشها اضافه کنید:
- عنوان صفحه
- توضیح متا
- برچستهای ALT
- محتوای توضیح محصول
اگر به صورت درست و اصولی محتوای توضیح محصول خود را بنویسید، خود به خود نکات سئو را نیز در آن رعایت خواهید کرد. برای یادگیری نکات بیشتر در این زمینه، مقاله ما در مورد سئو صفحه محصول را مطالعه کنید.
5-از تصاویر و رسانهها در توضیحات محصول استفاده کنید
برای ایجاد یک توضیح محصول حرفهای نباید تنها از کلمات استفاده کنید، در کنار استفاده از کلمات باید از تصاویر و ویدیوها نیز بهره ببرید. برخی از کاربران علاقهای به خواندن متنهای موجود ندارد و علاقهمند هستند که تصاویر و ویدیوهای موجود در صفحه را تماشا کنند.
مطالعات نشان میدهند که 63 درصد از مصرف کنندگان معتقدند استفاده از تصاویر با کیفیت مهمتر از توضیح محصول میباشد. این نکته را به خاطر بسپارید که هر تصویر به اندازه چند صد کلمه میتواند پیام شما را منتقل کند.
توضیح محصول خوب، توضیحی است که اطلاعات صحیح را به بهترین شکل انتقال دهد. اگر این بدان معناست که شما برای انتقال پیام خود به ویدیو نیاز دارد، پس ویدیو مورد نظر خود را تولید کنید و آن را در دسترس مخاطبین قرار دهید. اگر هم توضیح محصولی که فقط از متن تشکیل شده باشد پیام شما را بهتر انتقال میدهد، پس از چنین توضیح محصولی استفاده کنید. در نهایت از آزمایش A/B برای پیدا کردن بهینهترین حالت استفاده کنید.
نتیجهگیری
با استفاده از نکاتی که در این مقاله برای شما گردآوری کردهایم میتوانید توضیح محصول کاملی را برای مخاطبین خود به وجود بیاورید. در بیشتر مواقع توضیحات محصول باید کوتاه و دقیق باشند، اما استثنائاتی نیز در این میان وجود دارد. در هنگام نوشتن توضیح محصول خود حتما به لحن و صدای برند خود توجه داشته باشید تا به برند خود صدمهای وارد نکنید.
نظر شما در مورد این پست چیست؟ آیا نکته دیگری در مورد نحوه نوشتن توضیح محصول میدانید که ما به آن اشاره نکرده باشیم؟ مهمترین چالش شما در هنگام نوشتن توضیح محصول چه بوده است؟