چک لیست کامل سئو وب سایت های فروشگاهی
/
/
/
چک لیست کامل سئو وب سایت فروشگاهی

چک لیست کامل سئو وب سایت فروشگاهی

راهنمای مطالعه

اگر فروشگاه اینترنتی شما بعد از گذشت چند ماه در صفحه اول نتایج گوگل رتبه خوبی کسب نکرده است پس حتما به این چک لیست سئو فروشگاهی نیاز دارید. سئو سایت فروشگاهی کمی با بهینه سازی وب‌سایت‌های دیگر متفاوت است. اگر اطلاعات دقیقی در رابطه با بهینه سازی سایت‌های فروشگاهی ندارید پس چک لیست زیر را که توسط تیم سئو آساوب گرد آوری شده است را بخوانید تا با تمامی نکات موجود در این زمینه آشنا شوید.

تفاوت سئو سایت فروشگاهی با سایر سایت‌ها در چیست

تجربه کاربری مشتریان در سایت‌های فروشگاهی متفاوت از سایت‌های دیگر است. بنابراین باید سئو سایت فروشگاهی را طوری انجام دهید که دسترسی مشتری به محصولات موجود در سایت را با مشکل روبرو نکند.

در سایت‌های فروشگاهی بزرگ تعداد محصولات زیاد بوده و همیشه با گذشت زمان به تعداد آن‌ها افزوده می‌گردد. مدیریت index شدن صفحات و نکات سئو تکنیکال در سایت‌های فروشگاهی اهمیت بسیار بیشتری نسبت به سایر سایت‌ها دارد. در سایت‌های فروشگاهی باید سعی کنیم که تا حد امکان از index شدن صفحات کم ارزش که بازدید و هدفی برای سئو شدن ندارند جلوگیری کنیم.

در ادامه مطلب نکات سئو سایت فروشگاهی را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

چک لیست سئو سایت فروشگاهی

راه‌های زیادی برای سئو و بهینه سازی سایت فروشگاه اینترنتی وجود دارد که با استفاده از آن‌‌ها می‌توانید فروشگاه آنلاین را سئو کنید. به همین دلیل ما در آساوب این چک لیست سئو سایت فروشگاهی را آماده کرده‌ایم که با استفاده از نکات موجود در آن سایت فروشگاه اینترنتی خود را بهینه کنید.

با تهیه این چک لیست سئو برای شما راهنمای دقیقی درست کرده‌ایم که با استفاده از آن می‌توانید رتبه صفحات لندینگ خود را بهبود دهید و فروش خود را افزایش دهید. با مطالعه‌ای که SEMrush انجام داده است بالای 37 درصد از ترافیک ورودی به سایت‌های فروشگاهی از طریق جستجوی ارگانیک گوگل بدست آمده است. برای افزایش ترافیک ارگانیک ورودی به سایت خودتان باید از روش‌های سئو در وب‌سایت خود بهره ببرید و فروش خود را افزایش دهید.

به دلیل تخصصی بودن سایت ها فروشگاهی، خدمات سئو فروشگاهی توسط تیم سئو آساوب به صورت اختصاصی انجام می شود.

برای سئو سایت فروشگاهی خود نیز کافیست این چک لیست سئو را مطالعه کنید و نکات آن را با دقت در سایت خود پیاده سازی کنید. اگرچه هیچ چک‌لیستی کامل نیست و احتمال دارد بعضی از نکات خیلی ریز در این چکلیست وجود نداشته باشد، ولی با این حال اگر این نکات را در سایت خود پیاده سازی کنید مطمئنا سئو سایت شما متحول خواهد شد و صفحات خود را در رتبه‌های برتر صفحه SERP خواهید دید.

اکنون که با تفاوت سئو سایت فروشگاهی با بهینه سازی سایر وب‌سایت‌ها آشنا شدید وقت آن رسیده است که به سراق نکات چک لیست سئو سایت فروشگاهی برویم. در این پست ما برای شما این نکات را به 8 بخش مختلف تقسیم بندی کرده‌ایم:

  • بهینه سازی و افزایش سرعت لود صفحات و تاثیر آن بر سایت فروشگاهی
  • سئو تصاویر قرار گرفته در سایت
  • نکات فنی مرتبط با ایندکس شدن و کراول شدن صفحات سایت
  • نکات مربوط به سئو صفحه محصولات (PDP)
  • نکات مربوط به سئو صفحات دسته‌بندی سایت فروشگاهی (PLP)
  • سئو داخلی On-page صفحات سایت فروشگاهی
  • تجربه کاربری در سایت فروشگاهی و نحوه بهبود آن
  • نکات اضافی مربوط به سئو و بهینه سازی وب‌سایت فروشگاهی که به وسیله آن فروش خود را چند برابر خواهید کرد

نکات و اصول بهینه سازی سایت فروشگاهی

تیم سئو ما در آساوب این چک لیست کامل را با استفاده از نکاتی کاربردی و عملی آمده کرده‌ است که با استفاده از آن فروشگاه آنلاین خود گسترش دهید و فروش محصولات خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.

بخش اول: بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات سایت

بهینه سازی سرعت لود سایت فروشگاهی یکی از عوامل تاثیرگذار در تجربه کاربری بازدیدکننده‌های وب‌سایت‌ها است. با افزایش چشم‌گیر استفاده کاربران از موبایل برای گشت و گذار در وب و انجام خرید‌های آنلاین خود، گوگل به شدت به سرعت لود وب‌سایت‌ها اهمیت می‌دهد.

به دلیل اینکه موبایل‌ها نسبت به کامپیوترها از سخت افزارهای ضعیف‌تری برخوردار هستند، حجم صفحات شما باید به قدری باشد که سرعت بارگذاری بسیار بالایی در دستگاه‌های موبایل داشته باشد. برای پیاده سازی یک سری از این نکات در سایت‌های وردپرسی، می‌توانید از پلاگین‌های بهبود سرعت سایت وردپرسی در سایت خود بهره ببرید.

1- فعال کردن فشرده سازی Gzip

با فعال کردن قابلیت فشرده سازیGZip ، صفحات وب و شیوه نامه­های (به انگلیسی: Style Sheet) سایت خود را قبل از فرستادن به مرورگر کاربران فشرده می‌کنید. این کار باعث کاهش حجم فایل‌های انتقال یافته می‌گردد و باعث خواهد شد سرعت بارگذاری صفحات شما تغییر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. برای بررسی کردن این موضوع می‌توانید از این ابزار (GZip Compression)  استفاده کنید و در صورت فعال نبودن آن را در هاست خود فعال کنید.

2- فشرده سازی فایل‌های CSS و JS

خیلی‌ها این موضوع را نمی‌دانند که فضاهای استفاده نشده در صفحات سایت (یا حتی بخش‌های سفید صفحه) در  HTML،CSS  یا جاوا اسکریپت می‌تواند بر کاهش سرعت لود صفحات وب‌سایت تاثیر بگذارد. با کوچک کردن (به انگلیسی: minifying) می‌توانید فایل های خود را جمع و جور و فشرده‌تر کرده و از ارسال بایت‌های غیر ضروری جلوگیری کنید.

3- به تاخیر انداختن بارگذاری فایل‌های CSS و JS

با به تاخیر انداختن (به انگلیسی: defer) فایل‌های CSS و JS، به بهبود سرعت صفحات سایت کمک قابل توجه‌ای خواهید کرد. با این روش ابتدا کد‌های HTML صفحه به سرعت بارگذاری خواهد شد و به کاربر نمایش داده می‌شود و سپس فایل‌های CSS و JS برای استایل دهی بارگذاری می‌شوند.

4- Cash کردن محتوا در مرورگر

با ذخیره سازی محتوای استاتیک صفحات خود بر روی مروگر کاربران، سرعت لود صفحات وب‌سایت خود را به شدت افزایش دهید. با استفاده اصولی از کش کردن محتوا تجربه کاربری کاربران را نیز افزایش خواهید داد.

5- حداقل استفاده را از منابع ثانویه داشته باشید

مدیران سایت‌های فروشگاهی علاقه شدیدی به استفاده از راه حل‌ها و اسکریپت‌های ثانویه در وب‌سایت‌های خود دارند. اما استفاده از پاپ آپ‌ها، ابزارک‌ها، ویجت‌های شبکه‌های اجتماعی، فیلم‌های سایت‌های دیگر مانند یوتیوب و آپارات تعداد زیادی درخواست (به انگلیسی: requests) برای صفحات شما ایجاد خواهند کرد. فراخوانی هر کدام از این اسکریپت‌ها سرعت صفحه سایت را کاهش می‌دهد.

6- از lazy load برای بارگذاری تصاویر سایت استفاده کنید

تصاویر یکی از مهمترین عوامل موثر در کم شدن سرعت وب سایت‌ها است. این عامل در سایت‌های فروشگاهی به دلیل وجود تصاویر زیادی از محصول نیز تاثیرگذار است و می‌تواند سرعت لود آن‌ها را کم کند.

راه حلی که برای قلبه بر این مشکل ارائه شده، استفاده از حالت بارگذاری تصاویر به شکل سلسله مراتبی است. بارگذاری سلسله مراتبی تصاویر (به انگلیسی: Lazy loading)، بارگذاری تصاویر را در وب‌سایت‌هایی با صفحات طولانی به تاخیر می‌اندازد تا زمانی که کاربر به بخشی از صفحه که تصویر در آن قرار دارد اسکرول کند. زمانی که کاربر به آن بخش از صفحه برسد تصویر شروع به بارگذاری شدن خواهد کرد.

7- حجم تصاویر را بهینه کنید

اغلب سایت‌ها از تصاویری با حجمی بیش از 1 مگابایت استفاده می‌کنند. معمولا بر روی این تصاویر اطلاعت غیرضروری از قبل ذخیره شده است که در فروشگاه اینترنتی نیازی به آن‌ها ندارید. برای بهینه سازی حجم تصاویر می‌توانید از ابزار فوتوشاپ برای ذخیره تصاویر متناسب وب استفاده کنید. راه حل دیگر این است که به سایت Tinypng بروید و با آپلود کردن تصویر خود در صفحه آن به طور خودکار تمامی اطلاعات اضافی را از روی تصاویر حذف کنید.

8- ابعاد تصاویر را بهینه کنید

به این نکته توجه کنید که هیچ گاه از تصاویر Full HD و دارای ابعاد بسیار زیاد در سایت خود استفاده نکنید. استفاده از همچین تصاویری سرعت بارگذاری صفحات سایت شما را به شدت پایین می‌آورد. کافیست بررسی کنید که تصویر مورد نظر سایت شما از چه ابعادی برای نمایش در سایت پشتیبانی می‌کند. سپس ابعاد تصاویر خود را به همان اندازه کاهش دهید.

9- تصاویر اضافی را حذف کنید

فرقی نمی‌کند که در سایت فروشگاه آنلاین شما 20 محصول دارد یا 10000 محصول. وجود فایل‌های اضافه، مخصوصا تصاویر اضافه در کتابخانه سایت باعث خواهد شد که سرعت وب‌سایت افت کند. ما به شما توصیه می‌کنیم هر تصویری را که دیگر به آن نیاز ندارید و در سایت خود استفاده نمی‌کنید را سریعا حذف کنید.

بخش دوم: سئو تصاویر سایت

در قدم اول از چک لیست سئو سایت فروشگاهی به شما توضیح دادیم که چگونه با استفاده از کم کردن ابعاد و حجم تصاویر به بهبود سرعت بارگذاری سایت خود کمک کنید. اما این نکته را فراموش نکنید که تصاویر نیز می‌توانند برای وب‌سایت شما ترافیک تولید کنند.

با سئو اصولی تصاویر و معرفی آن‌ها به موتورهای جستجو، تصاویر وب‌سایت شما در جستجوی تصاویر گوگل رتبه خواهد گرفت که این به سئو صفحات شما کمک بزرگی خواهد کرد. در ادامه دو نکته در مورد نحوه سئو تصاویر به شما آموزش خواهیم داد.

1- از تگ alt در تصاویر خود استفاده کنید

برای سئو تصاویر، متن جایگزین (به انگلیسی: Alternative text) را به تصاویر موجود در صفحات خود اضافه کنید. استفاده از این برچسب به موتورهای جستجو کمک خواهد کرد تا درک درست و بهتری از مضمون تصاویر سایت شما داشته باشند. استفاده از این روش بر روی سئو سایت شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

2- برای نام گذاری تصاویر خود از نام‌های توصیفی استفاده کنید

یکی دیگر از راه‌های کمک به موتورهای جستجو برای داشتن درک بهتری از تصاویر  وب‌سایت شما، نوشتن نام‌هایی برای فایل تصاویر است که موضوع تصویر را به شکل کامل توضیح داده باشد. قبل از آپلود تصاویر نامی مناسب و توصیفی برای تصاویر انتخاب کنید و اگر نام فایل بیش از یک کلمه شد کلمات را با (-) از هم جدا کنید. حتما نام فایل‌های خود را به زبان انگلیسی وارد کنید.

برای اینکه بحث تصاویر را در همین بخش تمام کنیم، به عنوان نکته‌ای اضافه این موضوع را در نظر بگیرید که در وب‌سایت خود از تصاویری که محصول شما کامل و واضح توضیح داده‌اند و از کیفیت مناسبی برخوردارند استفاده کنید.

به عنوان یک استاندارد سعی کنید که در تصاویر شاخص و تصویر اول محصول خود از تصویر محصولی با زمینه سفید استفاده کنید.

بخش سوم: پیاده سازی مباحث مربوط ایندکس سازی و کراول صفحات

مبحت ایندکس (به انگلیسی: index) و خزیده شدن (به انگلیسی: crawl) صفحات جزء مباحث فنی مهم در دنیای سئو هستند. در وب‌سایت‌های فروشگاهی به دلیل داشتن طراحی پیچیده‌تر نسبت به وبسایت‌های دیگر، خدمات سئو تکنیکال و رسیدگی به آن از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار خواهد بود.

اگر خزنده‌های موتور جستجو نتوانند صفحات سایت شما را به طور کامل کراول کنند، شانس دیده شدن در صفحات نتایج موتور جستجو را از دست خواهید داد. تازه این بهترین اتفاقی است که می‌تواند برای شما رخ دهد‌، حتی این احتمال وجود دارد که گوگل شما را برای رعایت نکردن دستورالعمل‌های اولیه پنالتی کند. در ادامه چک لیست سئو سایت‌های فروشگاهی چند نکته مهم در این مورد به شما می‌آموزیم:

1- میزان ایندکس شدگی صفحات خود را بررسی کنید

عبارت “site:yoursite.com” را در جستجوی گوگل وارد کنید تا تمامی صفحات سایت شما را که در گوگل ایندکس شده است به شما نشان دهد. اگر تنها صفحه نشان داده شده از سایت شما صفحه اصلی وب‌سایت شما است، پس می‌توان گفت که فایل robots.txt سایت، صفحات شما را از کراول شدن منع کرده است.

در این صورت احتمالا خواسته‌اید که فایل ربات وب‌سایت شما صفحاتی را که ارزش کمی داشته‌اند را مسدود کند ولی به اشتباه کل یا بخش بزرگی از صفحات را مسدود کرده‌اید.

در صورتی که تمامی صفحات سایت خود را مشاهده کردید، پس خوشبختانه از این نظر درسایت خود مشکلی ندارید.

2- سرچ کنسول گوگل و ابزار وب مستر Bing را برای سایت خود تنظیم کنید

حساب سرچ کنسول گوگل و حساب ابزار وبمستر بینگ شامل گنجینه‌ای از اطلاعات فوق العاده ارزشمند در رابطه با عملکرد وب‌سایت شما است. با ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل و ابزار وب مستر بینگ گام مهمی برای ایجاد اعتماد در این دو موتور جستجو برخواهید داشت. با ساخت این‌ حساب‌ها و بررسی منظم سایت خود در آن‌ها لینک‌های خراب، پنالتی‌ها، مشکلات HTML و سایر مواردی را که این ابزار‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند را بررسی کنید.

3- سایت مپ XLM برای سایت خود ایجاد کنید

با ساخت نقشه سایت XML پویا، URL های خود را به صورت دینامیک در آن قرار دهید. سپس با معرفی این فایل به ابزارهای وب‌مستر گوگل و سایر موتورهای جستجو می‌توانید آن‌ها را در خزیدن وب‌سایت خود راهنمایی کنید. در اصل سایت مپ مانند نقشه راهی است که ربات‌های موتور جستجو با خواندن آن‌ها آدرس صفحات شما را پیدا می‌کنند و راحت‌تر و با سرعت بیشتری آن‌ها را کراول خواهند کرد.

در صورتی که وب‌سایت فروشگاهی بزرگی دارید و صفحات زیادی را در آن جا داده‌اید سعی کنید که سایت مپ خود را به چند بخش دسته بندی محصولات، صفحات وبلاگ، تصاویر و … تقسیم بندی کنید.

4- حواستان به تنوع محصولات قرار گرفته در وب‌سایت باشد

اگر محصولات موجود در سایت فروشگاهی آنلاین شما تنوع بالایی دارند، پس به این نکته توجه کنید که ساختار این تنوع می‌تواند بر روی سئو سایت شما تاثیر گذار باشد به همین دلیل سئو صفحه محصول تکنیک های خاص خود را لازم دارد. محصولاتی که با هم ارتباط دارند، مانند انواع پیراهن را در نظر بگیرید، برای متمایز کردن این پیراهن‌ها از یکدیگر از پارامترهایی مانند: رنگ، سایز و … استفاده خواهد شد. در کل اگر در فروشگاه آنلاین خود از همچین محصولاتی استفاده می‌کنید باید این سوالات را از خودتان بپرسید: فیلتری برای جستجوی رنگ محصولات در سایت خود قرار داده‌اید؟ آیا از آپشنی برای انتخاب سایز و رنگ در سایت خود پشتیبانی کرده‌اید؟ یا اینکه برای هر یک از رنگ‌ها و سایزها صفحه‌ جداگانه‌ای را ساخته‌اید؟

اگر برای جدا کردن رنگ، سایز یا سایر مشخصات محصول، صفحات جداگانه‌ای را طراحی کرده‌اید، احتمال دارد که در کسب رتبه برای آن‌ها به مشکل بربخورید. چون با این کار برای یک کلمه کلیدی صفحات متعددی را ساخته‌اید و گوگل برای انتخاب کردن آن‌ها و نمایش این صفحات به عنوان جواب به پرسجوی کاربران به مشکل بربخورد.

5- از تگ کانونیکال استفاده کنید

فرض کنید که در سایت خود به فروش تی‌شرت مشغول هستید. اگر شما 4 دسته بندی مختلف برای تی‌شرت‌های خود داشته باشید و هر یک از دسته بندی‌ها دارای 5 رنگ باشد، ترکیب این دو موضوع با هم به این شکل خواهد شد که تی‌شرت‌های شما تحت 4 دسته بندی قرار گرفته است. به همین دلیل هر دسته بندی به شکل زیر به نمایش درخواهد آمد:

/ category-1 / color-1

/category-1 / color-2

/category-1 / color-3

/ category-1/ color-4

/ category-1/ color-5

با این وجود برای این مثال ما 20 آدرس متفاوت برای یک محصول تولید کرده‌ایم. این کار زیاد اصولی نیست و با این روش سایت را خیلی شلوغ می‌کنیم.

برای حل این مشکل، باید URL های کانونیکال را در صفحات سایت خود پیاده سازی کنید. با این کار به موتورهای جستجو اعلام می‌کنید که در بین صفحات موجود کدام صفحه به عنوان صفحه اصلی انتخاب شود و محتوای آن ایندکس شود. البته اگر از این کار سر در نمی‌آورید، این کار را انجام ندهید و برای پیاده سازی کانونیکال از یک متخصص سئو استفاده کنید.

راه دیگر استفاده از Ajax برای ایجاد URL همچین صفحاتی است. با این کار ربات‌ها از وجود URL جدید با خبر نمی‌شوند در عین حال می‌توانید رنگ، سایز و سایر مشخصات محصول خود را به نمایش بگذارید.

6- ساخت و تنظیم فایل robots.txt

هر سایتی برای کنترل ربات‌های موتور جستجو باید یک فایل ربات یا همان فایل robots.txt در خود داشته باشد. برای بررسی فایل ربات سایت خود به آدرس yoursite.com.au/robots.txt بروید و دستورالعمل‌های قرار داده شده در آن را بررسی کنید و مشاهده کنید کدام یک از صفحات خود را از دسترس ربات‌ها دور نگه داشته‌اید.

اولین نکته در بررسی فایل ربات مطمئن شدن از عدم حضور همچین دستوری در آن است:

Disallow: /

این دستورالعمل به ربات‌های موتور جستجو اعلام می‌کند که کل سایت شما را کراول نکنند.

در کل فایل ربات برای تنظیم کردن نحوه کراول شدن ربات‌ها در صفحات سایت است.

7- محصولات حذف شده خود را ریدایرکت کنید

اگر در سایت خود محصولی دارید که کلا تمام شده است و دیگر آن را تولید نمی‌کنید و به فروش نمی‌رسانید و همچنین دیگر به صفحه آن نیازی ندارید، بایURL  آن را دوباره مسیر دهی کنید و با ساختن یک ریدایرکت 301 آن ها را به محصولات فعال و موجود خود تغییر مسیر دهید. وجود URL صفحاتی که در داخل آن‌ها محصولی به فروش نمی‌رسد در سایت فروشگاه باعث ایجاد تجربه کاربری ضعیف می‌گردد.

اما این صفحات را به کجا هدایت کنیم؟ این صفحات را می‌توانید به محصولات مرتبط و پر فروش سایت خود هدایت کنید. بهترین راه استفاده از تغییر مسیر 301، و هدایت آن به صفحات دسته‌بندی سایت فروشگاهی خود است.

البته این نکته را به شما یادآور بشوم که هیچگاه صفحه محصولات فصلی که دوره فروش آن‌ها تمام شده است را پاک یا ریدایرکت نکنید. کافیست که از دورن این صفحات به محصولات مرتبط اشاره کنید و لینک بزنید. با این کار این صفحات را برای فصل سال بعد نگه خواهید داشت و نیازی به انجام سئو مجدد از اول ندارد.

8- صفحات کم ارزش و غیر ضروری سایت را Noindex کنید

صفحاتی در سایت وجود دارد که ربات‌های گوگل در آن‌ها کراول می‌کنند ولی شما نیازی به نمایش داده شدن این صفحات در نتایج موتور جستجو ندارید. برای این کار کافیست که در این صفحات از تگ Noindex استفاده کنید. مثلا برای سایت شما چه منفعتی دارد که صفحه سیاست‌ها و قوانین سایت در نتایج جستجو نمایش داده شود، پس از تگ  Noindex را در آن استفاده کنید.

بخش چهارم: بهبود تجربه کاربری

در بخش چهارم این چک لیست سئو وب سایت فروشگاهی به نکات مربوط به تجربه کاربری می‌پردازیم. برای مدیریت فروشگاه‌های اینترنتی تجربه کاربری همیشه یکی از اولویت‌ها است. داشتن تجربه کاربری عالی در صفحات وب‌سایت فروشگاهی می‌تواند احتمال اینکه بازدید کننده به مشتری تبدیل شود را افزایش دهد. امروزه در بحث سئو، تجربه کاربری به موضوع داغی تبدیل شده است و به طور گسترده به عنوان یک فاکتور تاثیرگذار در رتبه بندی صفحات سایت در نظر گرفته می‌شود.

1-داشتن وب‌سایتی رسپانسیو

با توجه به استفاده روزافزون کاربران اینترنت از تلفن‌های همراه برای جستجو سوالات و خریدهای اینترنتی اهمیت داشتن وب‌سایتی واکنشگرا بسیار زیاد شده است. شاید در گذشته اکثر سفارشات فروشگاه آنلاین شما از طریق دسکتاپ انجام شده باشند ولی این نکته را فراموش نکنید که خیلی از مشتریان شما تجربیات خرید آنلاین را بر روی گوشی همراه خود شروع کرده‌اند.

اگر می‌خواهید تجربه کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان سایت خود ثبت کنید حتما باید برای کاربرانی که با استفاده از دستگاه‌های تبلت و تلفن همراه جهت خرید به سایت شما وارد می‌گردند، وب‌سایت خود را رسپانسیو کنید.

با طراحی قالبی واکنش‌گرا برای هر بخش از سایت خود مانند صفحات محصول، صفحات دسته‌بندی، سبد خرید و … دیگر نیاز به چک کردن تک تک صفحات نیست و با ایجاد تجربه کاربری بهتر مشتریان خود را نیز از دست نخواهید داد.

2-SSL و پروتوکل‌های امنیتی

با استفاده از گواهینامه‌های SSL یک اعتماد در بین مشتریان خود به وجود خواهید آورد. در صورت استفاده از SSL برای وب‌سایت خود قفلی سبز رنگ در کنار url شما ظاهر خواهد شد. وجود این قفل سبز به مشتریان شما اعلام می‌کند که در یک محل امن قرار دارند و به راحتی می‌توانند اطلاعات خود را مانند جزئیات کارت اعتباری، آدرس خانه و هر گونه اطلاعات شخصی دیگر خود را به راحتی و بدون ترس وارد سایت کنند.

در صورت استفاده از گواهینامه‌های SSL هر سال باید آن را تمدید کنید. گوگل نیز این امر را به شکل یکی از فاکتورهای سئو خود در آورده و طبق تحقیقات 60 درصد از سایت‌های موجود در 10 نتیجه برتر نتایج جستجو از HTTPS استفاده می‌کنند.

3-ایجاد بخشی برای نمایش بررسی‌ها و نظرات مشتریان

یک از وظایف هر وب‌مستری ایجاد اعتماد در بین مشتریان و کاربران وب‌سایت است. استفاده و نمایش نظرات و بررسی‌های صورت گرفته از طرف مشتریان تاثیر زیادی بر روی جلب اعتماد کاربران دارد. به همین دلیل سعی کنید مشتریان خود را به نظر دادن و کامنت گذاشتن در صفحات محصول تشویق کنید، این امر نه تنها بر روی ایجاد اعتماد در بین کاربران سایت موثر است بلکه بر روی آپدیت شدن صفحات  تاثیرگذار است و به سئو سایت کمک خواهد کرد.

4-داشتن سرچ باکس

هر فروشگاه آنلاینی که دارای بیش از 20 محصول است باید آپشن جستجو داشته باشد. برای ایجاد تجربه کاربری عالی در سایت خود باید اجازه جستجو محصولات مورد نظر کاربران را به آن‌ها بدهید. مطمئن شوید که جعبه جستجو در نقطه‌ای قابل رویت در صفحه قرار گرفته است و کاربر به راحتی بتواند به آن دسترسی پیدا کند. قرار دادن فیلترهای اضافی برای باکس جستجو به بهبود تجربه کاربری کمک خواهد کرد.

5-ایجاد صفحات اطلاعات در مورد شرکت و فروشگاه خود

بعضی از کاربران و خریداران دوست دارند که در مورد شرکت‌هایی که از آن‌ها خرید انجام می‌دهند اطلاعاتی داشته باشند و در مورد آن‌ها بیشتر بدانند. در مورد اینکه چه شخص یا اشخاصی در پشت این سایت قرار گرفته‌اند؟ داستان شروع و ایجاد کسب و کار آن‌ها چیست؟ حتی کاربران می‌خواهند اطلاعاتی در مورد ساعات باز بودن فروشگاه‌های فیزیکی و آدرس آن‌ها داشته باشند و یا اطلاعات تماس با شرکت و فروشگاه شما را به دست آورند.

به همین دلیل باید برای وب‌سایت خود صفحات درباره ما، تماس با ما، پرسش و پاسخ و قوانین سایت طراحی و ایجاد کنید. با اضافه کردن صفحه درباره ما و حتی گنجاندن یک عکس از تیم خود می‌توانید به ساخت ارتباطی قوی بین شرکت و مشتران خود کمک کنید.

6-راه‌های پرداخت موجود در وب‌سایت را از ابتدا به مشتریان اعلام کنید

انجام این کار برای جلوگیری از غافلگیر شدن مشتریان است. اینکه به آخر فرآیند پرداخت برسید و ببینید که گزینه پرداخت مورد نظر در دسترس نیست بسیار ناراحت کننده است.

فروشگاه‌هایی که در اتحادیه اروپا فعالیت می‌کنند باید از یک قانون پیروی کنند و آن اعلام کردن راه‌های پرداخت برای مشتریان است. باید سامانه‌های پرداختی که از آن‌ها پشتیبانی می‌کنید، موسسات مالی، هر ارز دیجاتال و در کل هر روشی که مشتری می‌تواند در ازای خرید با استفاده از آن به شما پرداخت کند را در سایت خود نمایش دهید.

7-برای سایت خود نقشه سایت HTML ایجاد کنید

اکثر اوقات فروشگاه‌های آنلاین حجم بالایی از محتوا را در خود قرار داده‌اند و با وجود تصمیمات اتخاذ شده از طرف وبمسترها برای راحتی کاربران برای رسیدن به محصول مورد نظر خود، گاهی این امر گیج کننده است. برای کمک به کاربران برای پیدا کردن محصولات مورد نظر خود باید یک سایت مپ HTML در اختیار آن‌ها قرار دهید.

8-دسترسی به صفحه محصول با کمتر از 3 کلیک

داشتن صفحاتی در وب‌سایت که کاربر برای دسترسی به آن‌ها باید بیش از 3 کلیک انجام دهد اصلا جالب نیست. این نوع صفحات برای موتورهای جستجو نیز یک شاخص ضعیف از ارزش و عملکرد تلقی می‌شوند.

9-صفحات خود را مرتبط نگه دارید

این روش راه دیگری برای بهبود ناوبری سایت و تجربه کاربری صفحات است. مرتبط بودن صفحات و تمرکز بر روی یک موضوع شانس سایت شما را برای رتبه گرفتن در آن موضوع افزایش می‌دهد. گوگل به نمایش سایت‌های تخصصی در رتبه بندی خود علاقه‌مند است. اگر سایت خود را در یک موضوع منسجم نگه دارید، گوگل نیز رتبه شما را در کلمات کلیدی مرتبط با آن موضوع افزایش خواهد داد.

10-فونت سایت فروشگاهی

استفاده از فونت استاندارد و اندازه استاندارد برای فونت‌ها تاثیر زیادی در بهبود تجربه کاربری سایت دارد. علاوه بر آن فونت‌ها به نوعی به شخصیت برند شما وابستگی دارند و در تبلیغات برند خود می‌توانید از همان فونت انتخاب شده در سایت خود استفاده کنید.

11-رنگ سایت

نکته تاثیرگذار دیگر در بهبود UX وب سایت فروشگاهی استفاده از رنگ‌های مناسب است. یک پالت رنگی ثابت انتخاب کنید و سعی کنید آن‌ را در تمامی صفحات سایت خود پیاده سازی کنید. رنگ انتخاب شده باید با محصول و شخصیت برند شما نیز سازگار باشد.

بخش پنجم: بهینه سازی صفحات دسته بندی

در این بخش از چک لیست سئو وب سایت فروشگاهی به اهمیت و نکات مربوط به بهینه سازی صفحات دسته بندی (category) خواهیم پرداخت. این صفحات شامل مهم‌ترین صفحات هر سایت فروشگاهی و از قدرتمندترین دارایی‌های شما در وب‌سایت‌تان به حساب می‌آیند. بر خلاف صفحه محصولات، صفحات دسته بندی وب‌سایت شامل موجود بودن یا نبودن در انبار نیستند و هرگز آنها تمام نمی‌شوند. این صفحات به بالا بردن اعتبار (authority) دامنه و کسب لینک‌های خارجی کمک می‌کنند و جزء صفحات با اعتبار سایت شما به حساب می‌آیند.

در اینجا چند نکته مهم برای سئو صفحات دسته بندی وجود دارد که به شما هر یک را توضیح خواهیم داد.

1-از کلمات کلیدی اصلی و با اولیت بالا برای نوشتن عنوان این صفحات استفاده کنید

در گام اول برای بهینه سازی این صفحه یک تحقیق کلمه کلیدی انجام دهید. صفحات دسته بندی وب سایت فروشگاهی شما باید کلمات کلیدی مهمتر و با اولویت بالاتری را هدف قرار دهند.

صفحات دسته بندی (PLP) نسبت به سایر صفحات سایت ترافیک ورودی بیشتری را جذب خواهند کرد. به همین دلیل رتبه بندی گرفتن برای این صفحات نسبت به سایر صفحات سایت فروشگاهی آسان‌تر خواهد بود. عنوان هر صفحه نیز یک فرصت عالی برای فرستادن سیگنال به گوگل است، برای همین باید عنوان‌های صفحات دسته بندی خود را با دقت انتخاب کنید تا گوگل متوجه شود که وب‌سایت شما در مورد چه موضوعی است.

در اینجا رعایت دو مرحله زیر را ضروری است:

اول انجام تحقیق کلمه کلیدی. دانستن این که کاربران برای پیدا کردن شما از چه کلماتی استفاده می‌کنند، می‌تواند در بهینه سازی عنوان صفحات دسته بندی وب‌سایت شما بسیار کمک کند.

عنوان صفحات دسته بندی خود را با کلمات کلیدی شروع کنید و سپس نام برند خود را به آن اضافه کنید.

برای مثال از: کفش زنانه: بوت، مجلسی، اسپرت و غیره | نام برند

به جای:

نام برند | کفش زنانه: بوت، مجلسی، اسپرت و غیره

استفاده کنید.

2-برای صفحه دسته بندی خود یک محتوای مقدمه بنویسید

اغلب صفحات دسته بندی فروشگاه‌های اینترنتی بدون هیچ گونه محتوای مقدمه مانندی در صفحات دسته بندی خود در حال کار کردن هستند. با این صفحات باید مانند صفحات فرود رفتار کنید. محتوایی اورجینال برای توصیف دسته بندی‌های سایت خود بنویسید و آن را در ابتدای سایت خود قرار دهید.

این نوع محتواها در جهت رتبه بندی صفحات وب‌سایت شما برای کلمه‌های کلیدی هدف‌تان بسیار سودمند هستند و در آن‌ها می‌توانید اطلاعات مفیدی از حراج‌های موجود و لینک زدن به سایر صفحات سایت خود استفاده کنید.

3-در صورت نیاز از صفحه بندی و شماره گذاری استفاده کنید

شماره گذاری (به انگلیسی: Pagination) صفحات دسته بندی یکی دیگر از مهمترین نکات عملی برای سئو وب‌سایت فروشگاهی است. به طور سنتی در صفحه یک دسته بندی حدود 20 محصول را مشاهده خواهید کرد. اگر بیش از 20 محصول در یک صفحه داشته باشید، باید تصمیم بگیرید که آن را چگونه نشان دهید:

همه آنها را یکجا به نمایش درآورید. جنبه منفی این کار کم شدن سرعت بارگذاری این صفحه مهم در سایت فروشگاهی شما خواهد بود.

پیاده سازی اسکرول بی نهایت. فیسبوک از این تکنیک در خوراک خبری خود استفاده کرده است. نکته بسیار مهم این است که از جاوا اسکریپت برای فعال کردن پیمایش بی نهایت استفاده می‌شود و این امکان وجود دارد که گوگل محصولات تحت جاوا اسکریپت را کراول و خزش نکند.

اضافه کردن صفحه بندی به صفحات دسته بندی. این کار به کاربران اجازه می‌دهد تا به صفحات مختلفی، مانند / صفحه-1 /، / صفحه-2 /، و غیره دسترسی داشته باشند و بر روی آن‌ها کلیک کنند. اما مطمئنا نمی‌خواهید که چندین نسخه از صفحات دسته بندی شاخص شده که در نتایج جستجو برای سایت شما نمایش داده شود. برای غلبه بر این مشکل می‌توانید از علامت گذاری (rel=next و rel=prev) استفاده کنید. برای پیاده سازی دقیق این کد‌ها حتما از یک متخصص و شخص وارد کمک بگیرید تا مشکلی در سایت شما پیش نیاید.

پیشنهاد می‌کنیم از اسکرول بینهایت به دلیل سنگین شدن و نابود شدن تجربه کاربری استفاده نکنید.

4-از فیلترهای طبقه بندی محصول در صفحات خود استفاده کنید

فیلترهایی وجود دارند که می‌توانید برای بهبود تجربه کاربری صفحات دسته بندی خود از آن‌ها استفاده کنید. این فیلترها شامل فیلتر قیمت، رنگ، سایز، برند و … هستند که می‌توانید آن‌ها را به صورت یک ساید بار در صفحه دسته بندی خود قرار دهید. برای کنترل آن‌ها و اینکه صفحه جدید در سایت شما ایجاد نکنند می‌توانید از AJAX در این فیلترها استفاده کنید یا اینکه با استفاده از robots.txt تغییرات ایجاد شده از فیلتر در URL را Disallow کنید.

در صورت اکان حتما فیلترها به صورت AJAX لود شوند تا URL جدید ساخته نشود.

بخش ششم: بهینه سازی صفحه محصول

به دلیل وجود صفحات پر قدرت و با اعتبار بالایی مانند صفحات دسته بندی، احتمالا صفحات محصول به عنوان صفحه لندینگ انتخاب نشوند. با این حال صفحات محصول به عنوان یک صفحه مهم در وب‌سایت‌های فروشگاهی در نظر گرفته می‌شوند. در ادامه چند نکته در مورد بهینه سازی صفحه محصول به شما آموزش خواهیم داد:

1-نمایش بخشی برای پیشنهاد محصولات مرتبط

هدف هر فروشگاه آنلاینی، نگه داشتن کاربران در سایت است تا زمانی که بتوانند آن‌ها را به مشتری تبدیل کنند. وقتی که از علایق مشتریان خود با خبر شدید می‌توانید از آن به عنوان یک اهرم استفاده کنید. نمایش محصولات مرتبط و پرفروش بهترین راه برای پیاده سازی همچین کاری است.

با پیاده سازی نمایش محصولات مرتبط تجربه کاربری صفحات خود را نیز بهبود خواهید بخشید. این کار باعث خواهد شد تا کاربران در سایت شما گشت و گذار کنند و با سایر محصولات شما نیز آشنا شوند. اگر شخصی از وب‌سایت شما یک موبایل خریداری کند این احتمال وجود دارد که به دنبال خرید محافظ و یا هندزفری بدون سیم آن نیز باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که محصولات مرتبط را به صفحه محصول خود اضافه کنید.

2-استفاده از ویدیو درصفحه محصول

ویدیو‌ها از جذابیت خاصی برخوردار هستند و اطلاعات بسیار زیادی را می‌توانند به کاربر انتقال دهند. وجود ویدیو باعث خواهد شد که کاربر زمان بیشتری را در سایت شما باقی بماند که این خود یک سیگنال مثبتی را به موتورهای جستجو ارسال می‌کند.

3- از تصاویر با کیفیت برای محصولات خود استفاده کنید

خرید محصول از اینترنت با خطرات و ریسک زیادی همراه است. هر مشتری می‌خواهد قبل از خرید یک ایده کامل و دید درستی از محصولی که قصد خرید آن را دارد داشته باشد. تصاویر می‌توانند به مشتریان شما یک اطمینان خاطر بدهند که محصول شما همان محصول مورد نظر مشتری است. سعی کنید نماهای مختلفی از محصول را در صفحه محصول خود به نمایش بگذارید و از تصاویر لایف استایل نیز استفاده کنید.

4-برای هر محصول از توضیحی منحصر به فرد استفاده کنید

یکی از شایع‌ترین مشکلات سئو موجود در فروشگاه‌های اینترنتی، کپی و پیست کردن اطلاعات از منابع دیگر در سایت است. نه تنها این کار جذابیتی برای کاربر ندارد و یک‌سری اطلاعات تکراری را مشاهده خواهد کرد بلکه از نظر موتورهای جستجو نیز یک امتیاز منفی تلقی می‌گردد.

بخش هفتم: بهبود سئو داخلی سایت

سئو داخلی کمک بزرگی به کسب رتبه بندی وب‌سایت شما می‌کند. با استفاده از سئو داخلی موضوع صفحات سایت خود را برای کاربران و موتورهای جستجو قابل درک می‌کنید. در فرآیند سئو داخلی کلمات کلیدی مربوط به هر صفحه را استخراج می‌کنید و با هدف قرار دادن آن‌ها در صفحات مورد نظر، وب‌سایت فروشگاهی خود را برای این کلمات و عبارات کلیدی رتبه بندی خواهید کرد. استفاده از کلمه کلیدی اشتباه و هدف قرار دادن یک کلمه کلیدی در چندین صفحه می‌تواند برای شما گران تمام شود.

1-تحقیق کلمه کلیدی

گام اول در سئو داخلی (On Page Seo) تحقیق و یافتن کلمات و عبارات کلیدی مورد نیاز شما است. در فرآیند تحقیق کلمه کلیدی باید به دنبال کلمات و عبارات با ارزشی باشید که مخاطبین با استفاده از آن‌ها در وب به دنبال خدمات و محصولات شما می‌گردند. با بدست آوردن این عبارات نوبت به بهینه سازی صفحات سایت برای این کلمات کلیدی خواهد رسید که در ادامه نکات کاربردی در این رابطه به شما خواهیم گفت.

2-بهینه سازی تگ‌های هدینگ

تگ‌های هدینگ یکی از مهم‌ترین پارامترهای داخل صفحه می‌باشند که موتورهای جستجو توجه ویژه‌ای به آن‌ها دارند. مهم‌ترین این تگ‌ها، برچسب H1 می‌باشد که موضوع کلی صفحه را به کاربر و موتور جستجو اعلام می‌کند. نکته مهم در رابطه با تگ H1 این است که فقط یک بار از این برچسب در هر صفحه باید استفاده کنید. در ضمن این تگ مکان مناسبی برای قرار دادن کلمه کلیدی اصلی شما در صفحات سایت‌تان است.
از تگ‌های هدینگ H2 و H3 نیز باید در زیر عنوان‌های موضوع صفحه خود و به صورت سلسله مراتبی استفاده کنید. سعی کنید که با استفاده از این برچسب‌ها به توضیحات محصول خود و متن قرار گرفته در صفحه دسته بندی نظم ببخشید.

3-بهینه سازی توضیح متا صفحات

توضیح متا تاثیری در سئو صفحات سایت شما ندارد اما اولین نقطه تماس سایت شما با مخاطبین در صفحات نتایج گوگل به حساب می‌آید. توضیح متا نوشته‌ای است که در زیر عنوان صفحه سایت شما در نتایج موتور جستجو به جستجوکننده‌ها نمایش داده می‌شود. این پارامتر شاید بر روی سئو تاثیری نداشته باشد، اما تاثیر زیادی بر روی کلیک شدن لینک شما خواهد داشت و بر روی نرخ کلیک شما به شدت تاثیر گذار است.
نکته مهمی که در مورد بهینه سازی توضیح متا می‌توان به آن اشاره کرد، خودداری از استفاده توضیح متا سایر سایت‌ها و یا سایر صفحات سایت خودتان می‌باشد. برای هر صفحه توضیح متا منحصر به فرد و یونیکی تهیه کنید و سعی کنید در آن اطلاعات کلی از محصول شامل رنگ، سایز و یا حتی خدمات جانبی که در کنار محصول به مشتری ارائه می‌دهید بنویسید. این خدمات می‌تواند شامل ارسال رایگان، تعویض رایگان، گارانتی و هر نوع خدمات دیگری باشد.

4-لینک سازی داخلی

اینکه درک درستی از نحوه کراول کردن وب‌سایت‌ها از صفحات سایت داشته باشید در نحوه بهینه سازی سایت به شما کمک بزرگی می‌کند. لینک‌های داخلی یکی از بهترین ابزارها برای بهبود سئو داخلی وب‌سایت به شمار می‌روند. در کنار این گوگل اعلام کرده است که دومین راه برای دستیابی به صفحات جدید سایت و ایندکس کردن آن‌ها استفاده از لینک‌های داخلی وب‌سایت‌ها می‌باشد.
سعی کنید که ساختاری سلسله مراتبی برای سایت خود در نظر بگیرید و از دسته بندی‌های اصلی سایت خود به زیر دسته بندی‌ها و از آن‌ها به صفحه محصول لینک داخلی ایجاد کنید.

5-بهینه سازی آدرس صفحات

آدرس صفحات یا همان URL بر روی سئو سایت تاثیر گذار می‌باشد. برای بهینه سازی URL صفحات سایت از کلمات کلیدی اصلی صفحه استفاده کنید. از ایجاد URLهای بی معنی که از اعداد و حروف در کنار هم تشکیل شده‌اند خودداری کنید. همچنین URL صفحات را تا حد امکان کوتاه نگه دارید. نکته دیگر در رابطه با URL ها بهینه سازی بخش مربوط به دسته بندی در آدرس صفحات است.
اگر از ووکامرس برای ساخت وب‌سایت فروشگاهی استفاده کرده باشید قطعا مشاهده کرده‌اید که برای اشاره به دسته بندی از /product-category/ در URL استفاده می‌شود. بهتر است این بخش را که با اصطلاح نامک هم شناخته می‌شود، به عبارت معنادار مرتبط با دسته بندی تغییر دهید. مثلا اگر وب‌سایتی دارید که در آن لباس و اکسسوری به فروش می‌رسانید بهتر است برای URL صفحه محصول سایت خود به جای استفاده از:

https://www.example.com/product-category/bucket-hat

از چنین URL استفاده شود:

https://www.example.com/women-hat/bucket-hat

استفاده کنید.

6-استفاده درست از تگ محصول

گاها دیده می‌شود که از تگ محصول به صورت غیر اصولی در وب‌سایت‌های فروشگاهی استفاده می‌شود. این نکته را به یاد داشته باشید که برچسب‌ها بیشتر برای مشخص کردن رنگ، ابعاد، کلاس بندی یا حتی در بعضی مواقع برند محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر به اشتباه از تگ محصولی که مشابه دسته بندی محصول شما است استفاده کنید باعث تاثیر گذاری منفی بر روی سئو سایت خودتان خواهید شد.

بخش هشتم: نکات اضافی مربوط به سئو سایت فروشگاهی

در این بخش از چک لیست سئو فروشگاهی نکات اضافی و کاربردی را به شما خواهیم گفت که کمتر در وب‌سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و با پیاده سازی درست آن‌ها می‌توانید رتبه بندی سایت خودتان را بهبود ببخشید. برخی از این نکات از اهمیت کمتری برخوردار هستند اما با این حال می‌توانند برای شما کارساز واقع شوند.

1-توجه به نرخ تبدیل صفحات

به عنوان صاحب کسب و کار باید به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشید و به صورت مداوم نرخ تبدیل صفحات سایت خود را بررسی کنید. در صورت افت و پایین بودن نرخ تبدیل صفحات سایت خود باید چاره‌ای بیاندیشید. اگر از تبلیغات پولی برای ایجاد ترافیک به صفحه‌ای خاص استفاده می‌کنید اما این صفحه نرخ تبدیل پایینی دارد، باید رهکاری برای بهبود نرخ تبدیل صفحه اتخاذ کنید یا به تبلیغات خود پایان دهید تا متوجه ضرر نشوید.

2-استفاده از اسکیما

توصیه ما در آساوب به شما این است که از داده‌های ساختار یافته یا همان اسکیما (به انگلیسی: Schema) در صفحات سایت خود استفاده کنید. این داده‌ها به موتورهای جستو کمک می‌کنند تا اطلاعات دقیق‌تری از محتوای وب‌سایت شما کسب کنند. همچنین استفاده از اسکیما در صفحات شما می‌تواند نظر کاربران را به صفحات شما جلب کند و باعث افزایش نرخ کلیک صفحات سایت شما شوند.

این داده‌ها در صفحات نتایج موتور جستجو در قسمت پایینی توضیحات متا قابل مشاهده می‌باشند. بهینه سازی این بخش از داده‌ها نسبت به توضیح متا نیازمند دانش فنی بیشتری می‌باشد. این داده می‌توانند شامل اطلاعاتی از قبیل قیمت محصول، موجودی محصول، امتیاز کاربران به محصول و سایر اطلاعات شوند. استفاده از اسکیما می‌تواند نرخ کلیک شما را افزایش دهد.

3-تدوین استراتژی سئو خارجی برای سایت فروشگاهی

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در بهینه سازی سایت‌های فروشگاهی تدوین استراتژی سئو خارجی مناسب است. سئو خارجی بیشترین تاثیر را بر روی رتبه بندی صفحات ساید شما می‌گذارد. در اصل سئو داخلی موضوع صفحات شما را مشخص می‌کند و به موتور جستجو اعلام می‌کند که صفحه را برای کدام عبارات به نمایش درآورد و سئو خارجی میزان رتبه‌ای که صفحه شما می‌تواند کسب کند را مشخص خواهد کرد.
نکات زیادی برای بهبود سئو خارجی سایت وجود داد. این نکات می‌تواند شامل ایجاد بک لینک‌های با کیفیت از وب‌سایت‌های مشابه، خرید ریپورتاژ آگهی از سایت‌های معتبر و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و دریافت بکلینک از آن‌ها باشد.

استراتژی‌های گوناگونی برای استفاده در بهبود سئو خارج از صفحه وب‌سایت‌های فروشگاهی وجود دارد که با یادگیری سئو خارجی می‌توانید این نکات را به بهترین شکل ممکن بر روی سایت خود پیاده سازی کنید. نکته مهم در این بخش تعیین صفحاتی است که بک‌لینک‌ها باید به آن اشاره کنند. در مرحله اول باید بر روی برندینگ سایت خود کار کنید و در مرحله بعدی باید سئو خارجی را بر روی صفحات دسته بندی خود متمرکز کنید.

در صورتی که توانایی پیاده سازی فرآیند بسیار مهم سئو خارجی را بر روی سایت خود ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از خدمات سئو خارجی آساوب استفاده کنید تا رتبه بندی صفحات خود را بهبود دهید و درآمد بیشتری را از طریق وب‌سایت خود کسب کنید.

4-تمرکز بر روی برندینگ کسب و کار

تمرکز بر روی افزایش آگاهی از نام تجاری و بهبود برندینگ می‌تواند به سئو سایت فروشگاهی شما کمک کند. گوگل جستجو‌هایی که مستقیما در آن از نام تجاری کسب و کار شما استفاده شده است را شناسایی می‌کند و در صورتی که تعداد این جستجو‌ها افزایش پیدا کند، برند شما را معتبر به حساب می‌آورد. در همین راستا صفحات سایت شما شانس افزایش رتبه در نتایج گوگل را پیدا خواهند کرد.

5-تعامل با مشتریان در شبکه‌های اجتماعی

این نکته شاید در سئو سایت شما تاثیری نداشته باشد، اما به بهبود برندینگ شما بسیار کمک خواهد کرد. همچنین با داشتن استراتژی مناسب برای شبکه‌های اجتماعی و ایجاد محتوای با کیفیت و اشتراک گذاری آن در شبکه‌های اجتماعی به مخاطبین بیشتری دسترسی پیدا خواهید کرد که این موضوع خود می‌تواند در آینده برای شما بکلینک‌های طبیعی را به ارمغان آورد.

6-درمورد محصولات مهم خود مقالات وبلاگی ایجاد کنید

وبلاگ هر وب‌سایتی یکی از ابزارهای ارزشمند آن سایت برای دریافت ترافیک ارگانیک محسوب می‌گردد. بازاریابی محتوایی یکی از پر بازده‌ترین روش‌ها در دیجیتال مارکتینگ است و در صورتی که از وبلاگی قویی با محتواهای ارزشمند برخوردار باشید، شانس دیده شدن محصولات و خدمات خود را افزایش خواهید داد.

بهترین موضوع برای نوشتن مقاله در وبلاگ سایت، محصولات و خدمات مهم و پرفروش سایت شما می‌باشند. بررسی کنید که مخاطبین شما چجور اطلاعاتی را درباره این محصولات جستجو می‌کنند؟ اگر به دنبال اطلاعاتی هستند که در کمتر سایتی به آن اشاره شده باشد، شما یک فرصت عالی برای تولید محتوا به دست آورده‌اید.

7-بهینه سازی سبد خرید

از آنجا که هدف هر سایت فروشگاهی فروش بیشتر محصولات خودش است، پس سبد خرید سایت خودتان را در مکانی قرار دهید که به طور کامل در معرض دید مشتریان باشد و دسترسی به آن آسان گردد. شرایطی فراهم کنید که تعداد کالاهای قرار گرفته در سبد خرید هر مشتری به آن نمایش داده شود، این امر می‌تواند به یادآوری محصولاتی که انتخاب کرده‌اند کمک کند.

8-قرار دادن دکمه خرید مستقیم

در کنار دکمه افزودن به سبد خرید دکمه‌ای قرار دهید که مشتری شما را مستقیما به صفحه پرداخت انتقال دهد. احتمال دارد که برخی از مشتریان زمان کافی برای خرید کردن در اختیار نداشته باشند و علاقه‌ای به انجام فرآیند رفتن به سبد خرید، چک کردن محصولات درون آن و فرآیند‌های بعد از آن را نداشته باشند. یک راه بسیار کوتاه نیز برای این کاربران ایجاد کنید که به سرعت بتوانند محصولات خود را خریداری کنند.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم نکاتی کاملا حرفه‌ای و کاربردی را در قالب چک لیست سایت فروشگاهی برای شما گردآوری کنیم. امیدواریم این نکات برای شما مناسب و کارساز بوده باشند. اگر دانش کافی برای پیاده سازی این نکات در اختیار ندارید و برای سئو سایت فروشگاهی خود به کمک نیاز دارید، متخصص‌های سئو ما در آساوب آماده‌اند تا خدمات سئو سایت فروشگاهی را به بهترین شکل و کیفیت در اختیار شما بگذارند.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: