اگر برای نحوه نوشتن صفحه “درباره ما” وب سایت خود استرس دارید، به این معنی است که به درستی اهمیت داشتن یک صفحه درباره ما خوب را درک کردهاید. صفحه درباره ما هر وبسایتی یکی از صفحات اصلی آن وبسایت به حساب میآید و از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. این صفحه فرصتی را در اختیار شما و برندتان قرار میدهد تا خودتان را به درستی به مخاطبین و مشتریان خود معرفی کنید و با آنها یک ارتباط عاطفی ایجاد کنید.
در یک صفحه درباره ما خوب باید یک سری اصول اولیه رعایت شده باشد و برای عالی کردن آن میبایست جزئیات را به بهترین شکل ممکن پیاده سازی کرده باشید. این صفحه از اهمیت زیادی برای هر وبسایتی برخوردار است. همانطور که شما در هنگام ملاقات یک فرد جدید میخواهید بدانید که او کیست، چیکار میکند و جزئیات بیشتری را در مورد او بدست بیاورید، مخاطبین شما نیز علاقهمند هستند تا با برند شما آشنا شوند و اطلاعاتی را در مورد ماهیت کسب و کار شما، تاریخچه برند، اهدافتان و جزئیات بیشتری از شما را بدانند.
در این پست سعی کردهایم که نکات لازم برای ایجاد یک صفحه درباره ما کامل را با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید این صفحه از سایت خود را بهبود ببخشید و برای بازدید کنندگان و علاقهمندان به برند خود، تجربه کاربری عالی را رقم بزنید.
صفحه درباره ما چیست؟
صفحه درباره ما (about us page) به مخاطبها و مشتریان آنلاین شما این اجازه را میدهد تا با نام تجاری شما و تیم پشت آن آشنا شوند. این صفحه میتواند شامل جزئیات مختلفی باشد و بنا به شرایط خود اطلاعات خاصی را در آن قرار دهید، اطلاعاتی از قبیل:
- چگونگی راه اندازی برند خود
- چیزی که برند شما را از سایر رقبا منحصر به فرد میکند
- ارزشها و باورهای برند شما
- چرا مشتریان باید شما را انتخاب کنند
ماموریت صفحه درباره ما چیست؟
صفحه درباره ما بخشی از وبسایت است که بازدید کنندگان با رفتن به این صفحه میتوانند متوجه شوند در چه وبسایتی قرار دارند و اطلاعات لازم را درباره آن وبسایت کسب کنند.
پس از مواجه شدن با یک وبسایت جدید، سوالاتی در ذهن بازدید کننده شکل میگیرد که میخواهد به جواب آنها دست پیدا کند. به همین دلیل به دنبال چنین صفحهای خواهد گشت تا اطلاعات مفصلی در مورد سایت بدست بیاورد.
چه اشخاصی صفحه درباره ما وبسایت شما را مشاهده خواهند کرد؟
مشخص کردن مخاطبی که برای او مینویسید میتواند به شما کمک کند تا محتوا مناسب و کارآمدتری را ایجاد کنید. در این بخش سه نوع مخاطب اصلی صفحه درباره ما سایت را برای شما نام خواهیم برد:
دسته اول بازدید کنندگان:
این دسته ممکن است که به وسیله نتایج موتور جستجو وارد وبسایت شده باشند یا از طریق شبکههای اجتماعی شما یا سایت دیگری به وبسایت شما ارجاع شده باشند. داشتن یک صفحه درباره ما حرفهای به شما این امکان را میدهد که چنین بازدید کنندههایی را به کاربران سایت خودتان تبدیل کنید و احتمال بازگشت دوباره آنها به وبسایت خود را افزایش خواهد داد.
دسته دوم کاربران دائمی:
خوانندگان ثابت شما یا افرادی که به صورت مستمر از شما خدمات دریافت میکنند دوست دارند در مورد سایتی که اغلب از آن بازدید میکنند بیشتر بدانند. صفحه درباره ما در این میان میتواند به عنوان ابزاری برای ایجاد ارتباط قویتر با این دسته از افراد به شما کمک بزرگی کند.
دسته سوم افرادی که میخواهند با شما همکاری کنند:
این گروه میتوانند شامل افرادی شوند که میخواهند در سایت شما تبلیغ کنند، صاحبان سایر سایتهای موجود در حوزه کاری شما، افراد جویای کار و محققانی که میخواهند ویژگیهای وبسایت و برند شما را در قالب یک پست وبلاگی جمع آوری و انتشار دهند باشند. این دسته از افراد به دو چیز علاقه دارند:
واقعیت و تاریخچه برند شما.
این سه دسته از افراد یک ویژگی مشترک با همدیگر دارند، آنها وبسایتتان را از طریق صفحه درباره ما شما مورد ارزیابی قرار میدهند و با توجه به آن تصمیمات خود را اتخاذ خواهند کرد. با توجه به این سه دسته از افرادی که برای شما نام بردیم در ادامه یک راهنمای کامل در مورد نحوه تولید محتوای متنی صفحه درباره ما وبسایت، برای شما آماده کردهایم. همچنین بایدها و نبایدهایی که در هنگام نوشتن چنین صفحهای میبایست به آنها توجه کنید را برای شما گردآوری کردهایم.
اصول نوشتن صفحه درباره ما وبسایت
این صفحه باید بتواند به 5 سوال اصلی در مورد برند شما پاسخ دهد:
- شما کی هستید؟
- چه کاری انجام میدهید؟
- از چه زمانی در این زمینه فعالیت خود را شروع کردهاید؟
- آدرس فیزیکی شما کجا است؟
- کاری که مدعی انجام آن هستید را چگونه انجام میدهید؟
بهتر است به جای نوشتن یک داستن طولانی خسته کننده به این سوالات به صورت یک الی دو پاراگراف جواب دهید و آن را در بالای صفحه درباره ما سایت بگذارید تا بازدیدکننده بتواند سریع به جواب سوالات دست پیدا کنند.
استفاده از هرم معکوس برای نوشتن محتوای صفحه درباره ما
هرم معکوس یک سبک نوشتاری است که در آن ابتدا با مهمترین اطلاعات مربوط به سایت خودتان محتوا را آغاز میکنید و سپس به سمت جزئیات و مطالب خاص پیش میروید. این بهترین استراتژی ممکن برای نوشتن محتوای صفحه درباره ما سایت است.
در بالای صفحه درباره ما هر وبسایتی باید یک خلاصه یکی دو پاراگرافی از وبسایت و کسب و کار قرار داده شده باشد. این بخش اطلاعات کافی را به بازدید کنندهها خواهد داد و اگر آنها علاقه بیشتری برای شناخت شما داشته باشند میتوانند ادامه محتوای صفحه شما را مطالعه کنند.
برای برخی از بازدید کنندهها، به ویژه دسته شماره 2 و 3 که در بالا ذکر کردیم شاید این خلاصهها کافی نباشند و به دنبال مطالب جالبتری در مورد وبسایت شما بگردند. برای این دستهها باید از هر محتوایی که بتواند درک آنها را از وبسایت شما افزایش دهد استفاده کنید. با قرار دادن جزئیات اضافی مانند آن چیزی که در زیر برای شما نام بردهایم میتوانید صفحه درباره ما وبسایت خود را حرفهایتر جلوه دهید:
- بیوگرافی افرادی که در برند شما مشغول به کار هستند.
- آماری در مورد ترافیک سایت و بازدیدهای روزانه
- راههای تماسی که بازدید کننده میتواند با استفاده از آن با شما در ارتباط باشد
- افرادی که در گذشته با آنها همکاری کردهاید
- سایر وبسایتهایی که تحت مدیریت شما هستند
- قرار دادن لینک شبکههای اجتماعی خود
همچنین بهتر است که بخشی را به عنوان بخش FAQ یا سوالات پر تکرار را در این صفحه قرار دهید و پاسخ این سوالات را با حوصله در همین صفحه بنویسید. در ادامه نیز یک سری بایدها و نبایدهایی که در ایجاد صفحه درباره ما باید به آنها توجه داشته باشید را برای شما نام بردهایم.
بایدها و نبایدهای صفحه درباره ما
1-به کارگیری لحن مناسب
دقت داشته باشید که از لحن مناسب و متناسب با برند خود برای نوشتن محتوای این صفحه استفاده کنید. البته زیاد به خودتان سخت نگیرید و بسیار کتابی و با وسواس متن این صفحه را ایجاد نکنید. شما از قبل میدانید که قرار است درباره چه موضوعی صحبت کنید، پس راحت باشید و فرض کنید که در حال توضیح کسب و کار خود به یکی از دوستانتان هستید.
2-استفاده از تصاویر
خلق متنی شیوا و داستانوار استراتژی خوبی برای سازماندهی صفحه درباره ما وبسایت خود میباشد. اما بهترین راه برای جلب توجه خوانندگان خود استفاده از طرحهای گرافیکی در این صفحه است. مطالعات نشان داده است که افراد میتوانند 65 درصد اطلاعات بصری را سه روز پس از مشاهده به خاطر بیاورند.
اگر ایده خلاقانهای برای طراحی یک اثر گرافیکی ندارید کافیست که عکسی از محل کار خود، یا نموداری از میزان پیشرفت کسب و کار خود در طی یک سال گذشته در صفحه درباره ما سایتتان قرار دهید. با اضافه کردن یکی دو تصویر بصری میتوانید این صفحه را سرگرم کنندهتر کنید.
3-معرفی تیم خود
بازدید کننده پس از مشاهده صفحه درباره ما سایتتان باید بتواند کسب و کار شما را به درستی تجسم کند. افزودن تصویر و پیشینه انسانی در مورد خود و تیمی که با شما همکاری میکند فرصت عالی را در اختیار کاربران قرار میدهد تا بتوانند بیشتر با کسب و کار شما ارتباط برقرار کنند.
بهترین بخش هر داستانی افراد دخیل در آن هستند، مشتریان کنجکاوی وجود دارند که علاقهمند میباشند تا با افراد پشت برند شما بیشتر آشنا شوند. از معرفی تیم خود هراسی نداشته باشید.
4-دلیلی برای اعتماد کردن به شما
زمانی که یک بازدید کننده جدید از وبسایت شما دیدن میکند علاقهمند است تا نظر مشتریان یا شرکای تجاری که قبلا با شما همکاری کردهاند را بشنود. اگر بخواهید ببینید که کدام یک از رستورانهای اطراف خانه شما از کیفیت بالایی برخوردار میباشند، مطمئنا با آنها تماس نخواهید گرفت بلکه به اپی مانند اسنپ فود سر خواهید زد و نظر سایر مشتریان را در مورد آنها جویا خواهید شد.
صفحه درباره ما سایت شما نیز مکان مناسبی برای درج هرگونه نقل قول مثبت از جانب مشتریان و شرکای شما میباشد. ما در عصری زندگی میکنیم که مصرف کنندگان به توصیههای شخصی دیگران به دقت توجه میکنند، پس قرار دادن کمی اثبات در این صفحه میتواند تا حدودی به شما کمک کند.
خب حالا که میدانید چه نکاتی را باید در صفحه درباره ما سایت خود پیاده سازی کنید، به نکاتی که باید در این صفحه از آنها دوری کنید نیز گریزی داشته باشیم.
1-طراحی بیش از حد
استفاده از طراحی و طرحبندی در سایت به منظور تکمیل محتوا و سهولت خواندن محتوای شما است. طراحی نامناسب میتواند برعکس عمل کند و توجه بازدیدکنندگان را از کلمات موجود در صفحه پرت کند. صفحات درباره ما وبسایتها از الگوهای سادهای پیروی میکنند تا محتوای موجود در آنها بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشند.
ما در آساوب علاوه بر تولید محتوا برای صفحات درباره ما مشتریانمان، به آنها خدمات طراحی سایت نیز ارائه میکنیم. در این خدمات صفحات مورد نظر مشتری از جمله صفحه درباره ما سایت را بازطراحی خواهیم کرد تا علاوه بر افزایش زیبایی سایت، توجهات را بر روی محتوای صفحات متمرکز کند.
2-فراموش نکنید به بازدیدکنندگان بگویید چه کاری انجام میدهید
هیچ چیزی بدتر از این نمیباشد که شما وارد صفحه درباره ما یک وبسایت شوید که متن جذابی در آن قرار گرفته باشد، اما پس از خواندن کامل آن ایدهای در مورد کاری که آن شرکت انجام میدهد کسب نکرده باشید.
بیشتر اوقات بازدیدکنندگان میخواهند تا با کمترین تلاش متوجه شوند برند شما چه خدمات و محصولاتی را ارائه میدهد.
3-از محتوای اضافی استفاده نکنید
صفحه درباره ما سایت شما یکی از مهمترین صفحات سایتتان میباشد، اما به این معنی نیست که تنها صفحه سایت شما است و باید تمام محتوای سایت خود را در آن قرار دهید. سعی داشته باشید که تنها ضروریترین جنبههای کسب و کار خود را در آن برجسته کنید و از قرار دادن اطلاعات بی مورد و اضافی خودداری کنید. این اطلاعات میتوانند در سایر صفحات سایت شما قرار بگیرند و کافی است که از صفحه درباره ما سایت خود به آنها لینک بزنید.
نتیجهگیری
صفحه درباره ما هر سایتی یکی از اصلیترین و مهمترین صفحات آن سایت به حساب میآید و نشان دهده ماهیت آن سایت و کسب و کار است. بیش از هر چیز سعی کنید که با بازدید کننده خود صداقت داشته باشید و در عین حال او را مجذوب بیزینس خود کنید.
با نکاتی که در این پست به شما آموزش دادهایم میتوانید بخشهای لازم برای صفحه درباره ما سایت خود را طراحی کنید و بهترین محتوای ممکن را برای آن ایجاد نمایید. اگر فکر میکنید که نکته دیگری در مورد ایجاد “صفحه درباره ما” وجود دارد که در این پست به آن اشاره نکردهایم، در بخش کامنتها آن را با ما به اشتراک بگذارید.