101 راه برای بهبود رتبه بندی وب سایت در گوگل
/
/
101 راه برای بهبود رتبه بندی وب سایت در گوگل

101 راه برای بهبود رتبه بندی وب سایت در گوگل

راهنمای مطالعه

هر وقت سوالی ذهن شما را مشغول می‌کند یا اینکه به دنبال مطلب خاصی مثل آدرس یک رستوران، آخرین ساعت حرکت اتوبوس از تهران به اصفهان، دستور پخت غذا، نتیجه بازی فوتبال تیم محبوب خود و … هستید به گوگل مراجعه می‌کنید و سوال خود را در آنجا جستجو می‌کنید. معمولا وقتی که گوگل نتایج را به شما نشان می‌دهد اولین لینک قرار گرفته در صفحه نتایج جستجو گوگل را انتخاب می‌کنید و به جواب آن اعتماد خواهید کرد.

اگر شما هم مدیر وب‌سایت خاصی هستید مطمئنا می‌خواهید که در صفحات سایت شما در رتبه یک قرار بگیرند، درسته؟ پس با ما در این راهنما همراه شوید تا روش‌های گسب رتبه یک گوگل را بیاموزید.

 

چگونه برای سایت رتبه بندی بهتری بگیریم

هدف از سئو و بهینه سازی سایت دقیقا همین است که سایت شما را در رتبه یک گوگل قرار دهد.

برای اینکه به بهترین شکل ممکن سایت خود را سئو کنید باید درک درستی از الگوریتم‌های گوگل داشته باشید. اما مشکل اینجاست که گوگل توضیح خیلی کوتاه و گنگی از الگوریتم‌های خود می‌دهد. البته با گذشت این چند سال متخصصین سئو توانسته‌اند تا حدودی این الگوریتم‌ها را رمز گشایی کنند. اما گوگل به طور مداوم در حال گسترش و بهبود الگوریتم‌های خود است. به همین دلیل درک سئو برای برخی از افراید کمی سخت است.

با توجه به مطالبی که گفتیم ما در آساوب این چک لیست را برای شما آماده کرده‌ایم تا به شما در افزایش رتبه سایت در گوگل کمک کرده باشیم. حتی اگر آشنایی کاملی با سئو ندارید و تازه وارد دنیای وب شده‌اید به راحتی و با استفاده از این پست می‌توانید رتبه سایت خود را در گوگل بهبود ببخشید.

به همین دلیل ما در آساوب این لیست گسترده از 101 روش مختلف برای بهبود رتبه بندی صفحات سایت را گردآوری کرده‌ایم ، و دانش SEO خود را به ساده‌ترین شکل سعی کرده‌ایم برای شما توضیح دهیم.

برای اینکه نکات گفته شده در این پست را مرتب کنیم آن‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم کرده‌ایم:

بهینه سازی دامنه: در این بخش نکات و اصول انتخاب، میزبانی و نگه‌داری دامنه وب‌سایت را برای شما توضیح خواهیم داد.

بهینه سازی کلی وب‌سایت: در این بخش تاکتیک‌هایی را معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن بر روی کل سایت، اعتبار سایت خود را افزایش دهید و اجازه دهید که خزنده‌های موتورهای جستجو به راحتی صفحات شما را ببینند و سایت شما را کراول کنند.

بهینه سازی و سئو داخلی سایت: با پیاده سازی نکات سئو داخلی بر روی صفحات سایت خود، محتوای خود را آپدیت، مرتبط و منحصر به فرد نگه خواهید داشت و با این کار رتبه صفحات سایت خود را برای کلمات کلیدی آن بهبود خواهید بخشید.

لینک سازی: در این بخش نکات و استراتژی‌های ساخت لینک داخلی و بک لینک‌ها را برای شما لیست کرده‌ایم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید رتبه بندی خود را بهبود ببخشید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی تاثیر مستقیمی بر روی افزایش رتبه بندی سایت ندارند، اما بر روی فاکتورهای مختلفی که نهایتا به افزایش رتبه سایت شما کمک می‌کنند، اثر گذار است.

استراتژی‌های فنی: در بخش آخر از این پست تاکتیک‌هایی برای رفع مشکلات موجود در وب‌سایت‌ها را به شما آموزش خواهیم داد.

 

بخش اول: بهینه سازی دامنه

1- دامنه خود را با توجه به کلمات کلیدی حوزه کاری خود انتخاب کنید

اولین قدم در داشتن یک سایت عالی و بهینه شده انتخاب نام دامنه با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری است که در آن فعالیت می‌کنید. شاید انتخاب کلمه کلیدی مناسب کمی پیچیده به نظر برسد. برای پیدا کردن بهترین کلمه کلیدی، کلمه‌ای را در نظر بگیرید که بیشترین حجم جستجو را دارد ولی دارای رقبای کمی در آن هستید. استفاده از یک یا دو عدد از این کلمات کلیدی در دامنه سایت به شما کمک می‌کند تا در پرسجوها مرتبط‌تر ظاهر شوید.

اگر مدت نسبتا طولانی است که سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید ولی در دامنه آن از کلمات کلیدی مرتبط استفاده نشده است، به عوض کردن نام دامنه سایت خود اصلا فکر نکنید. درست است که این پارامتر تاثیرگذار است ولی ارزش این کار را ندارد. این مورد را قبل از انتخاب نام دامنه سایت خود باید در نظر بگیرید.

 

2- طول دامنه خود را کوتاه نگه دارید

اگر هنوز اسمی برای دامنه خود انتخاب نکرده‌اید بهتر است نام دامنه خود را تا حد ممکن کوتاه نگه دارید. همانطور که در بخش بهینه سازی URL ها توصیه شده که آن‌ها را تا حد ممکن کوتاه نگه دارید. گوگل ترجیح می‌دهد که از دامنه‌های کوتاه و ساده برای ساخت وب‌سایت خود استفاده کنید.

این را نیز در نظر بگیرید که کاربران علاقه‌ای به جستجوی دامنه‌های بلند و عجیب و قریب ندارند و به یاد آوردن همچین دامنه‌هایی نیز کار بسیار سختی است.

 

3- ساب دامین‌های خود را بهینه شده نگه دارید

همه سایت‌ها دارای ساب دامین نیستند. از ساب دامین‌ها برای ایجاد تمایز در دو بخش مختلف از یک سایت استفاده می‌گردد. به عنوان مثال، ممکن است دامنه یک سایت فروشگاهی به صورت example.com باشد و ساب‌دامین همان سایت برای وبلاگ به صورت blog.example.com باشد تا بستر تجارتی و فروشگاهی آن از بستر وبلاگ نویسی جدا نگه داشته شود.

برای جلب توجه گوگل و افزایش رتبه سایت در نتایج گوگل باید ساب دامین‌های وب‌سایت را تا حد ممکن ساده و کوتاه انتخاب کنید. ساب دامین باید به شکلی باشد که با استفاده از حداقل کلمه بتوان ماهیت آن را تشخیص داد. اگر برای وبلاگ خود ساب‌دامین ساخته‌اید از (blog)، و اگر برای ابزار آنلاین خود ساب دامین ساخته‌اید از tools و به همین ترتیب برای موارد دیگر نیز این اصل را رعایت کنید تا کاربرد هر یک مشخص باشد.

 

4- اطلاعات WHOIS خود را برای عموم منتشر کنید

WHOIS یک پروتکل برای ثبت نام و یافتن منابع مختلف مرتبط با وب‌سایت است. به عنوان وب‌مستر سایت این امکان را دارید که این اطلاعات را در اختیار عموم قرار دهید یا آن را مخفی کنید. بهتر است که این اطلاعات را به صورت عمومی انتشار دهید، در این صورت گوگل درخواهد یافت که شما کاسه‌ای زیر نیم کاسه ندارید و بیشتر به شما اعتماد خواهد کرد.

 

5- سرویس میزبانی مناسبی انتخاب کنید

شاید در ظاهر اکثر ارائه دهندگان هاستینگ یکسان به نظر برسند. همه آنها خدمات یکسانی را به مشتریان ارائه می‌دهند. یکی از عوامل موثر در انتخاب هاست مناسب زمان Downtime سرورها است. برای انتخاب بهترین سرور باید شرکتی را انتخاب کنید که Downtime آن زیر نیم در صد باشد.

 

6- وب‌سایت خود را با دقت انتقال دهید

گاهی اوقات و بنا به شرایط فنی احتمال دارد تصمیم به انتقال دامنه و هاست خود بگیرید. اگر برای سایت خود همچین تصمیمی را گرفته‌اید باید نکات سئو مربوط به انتقال سایت را کاملا رعایت کنید. در غیر این صورت احتمال این می‌رود که دو نسخه از صفحات و محتوای شما به وجود بیاد و ربایت‌های موتور جستجو را سردرگم کنند. در این صورت احتمال دارد نسخه اشتباهی از صفحات رتبه بندی شود یا اینکه هیچ کدام از آن‌ها رتبه‌ای را کسب نکنند.

7- سن دامنه

اگرچه در مورد این موضوع کمی ابهام وجود دارد، ولی در کل این یک مسئله مورد قبول اکثریت متخصص‌های سئو است که سن دامنه با اعتبار آن رابطه مستقیم دارد. البته این فاکتور بر روی افزایش رتبه شما در گوگل تاثیر آنچنانی ندارد. پس به جای اینکه یک دامنه بخرید و چند سال صبر کنید تا برای شما معجزه کند بهتر است یک دامنه تازه تاسیس برای خود جفت و جور کنید و با پیاده سازی اصول سئو بر روی آن، خودتان را ارتقاء دهید.

 

بهینه سازی کلی وب‌سایت

8- کدنویسی وب‌سایت خود را مرتب کنید

شاید اگر با وب آشنایی چندانی ندارید این جمله برای شما کمی گیج کننده جلوه کند. منظور از این جمله حذف کدهای اضافی و خلاصه سازی آن‌ها در صفحات سایت شما است. اگر برای مثال کاری را با 100 خط کدنویسی بتوان انجام داد، وجود بیش از 500 خط کد برای آن بخش از سایت موجب افزایش حجم سایت و کند شدن سرعت لود آن می‌گردد.

9- بهینه سازی فایل robots.txt

از فایل ربات برای کنترل خزنده‌های موتورهای جستجو استفاده می‌گردد. شما می‌توانید با استفاده از این فایل صفحات اضافی و کم ارزش خود را از دسترس ربات‌های موتور جستجو خارج کنید و بودجه کراول شدن سایت خود را هدر ندهید.

با استفاده از فایل robots.txt می‌توانید صفحاتی را که به طور خودکار تولید می‌شوند و اکثرا محتوای تکراری بر روی آن‌ها قرار گرفته است را مدیریت کنید.

 

10- خطاهای سرور را سریعاً اصلاح کنید

معمولا وب‌سایت‌ها به شکل صد در صد آنلاین نیستند و امکان دارد در صورت بروز خطا و مشکلی از جانب سرور سایت شما آفلاین شوند. برای اینکه بتوانید در گوگل رتبه سایت خود را بهبود ببخشید حتما به این مشکلات دقت کنید و به سرعت آن‌ها را رفع کنید. همچنین با استفاده از سرورهای اختصاصی سرعت بیشتری نسبت به سرورهای اشتراکی دریافت خواهید کرد که این خود تاثیر بسیار زیادی بر روی سایت شما خواهد گذاشت.

 

11- URLهای خود را تغییر ندهید

URLهای صفحات شما آدرس صفحات سایت شما هستند و برای دسترسی به هر صفحه باید از آن‌ها استفاده کنید. با ثابت نگه داشتن آدرس صفحات سایت خود به افزایش اعتبار صفحات و کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو کمک خواهید کرد.

 

12- با استفاده از بردکرامب URLهای خود را سازمان دهی کنید

با استفاده از بردکرامب (breadcrumbs) می‌توانید ارتباط صفحات را با یکدیگر نشان دهید. با استفاده از بردکرامب‌ها و با توجه به دسته بندی که برگه مورد نظر در آن قرار گرفته است به شکلی سلسله مراتبی URLها را سازمان دهی خواهید کرد.

این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد تا کلمات کلیدی بیشتری را بهینه کنید، تجربه کاربری عالی را برای مشتریان خود فراهم کنید و اطلاعات بیشتری در مورد نحوه سازماندهی سایت خود به گوگل ارائه دهید.

 

13- URL برگه‌های خود را کوتاه نگه دارید

به همان دلایلی که نام دامنه خود را کوتاه انتخاب کردید، باید URL ها را نیز به کوتاه‌ترین شکل ایجاد کنید. سعی کنید از کلمات کلیدی در آدرس برگه‌ها استفاده کنید و از درج اطلاعات اضافی در آن خودداری کنید. با این کار به اشتراک گذاشتن صفحات وب‌سایت شما در پلتفرم‌های اجتماعی نیز آسان‌تر خواهد شد.

 

14- برای سایت خود نقشه سایت HTML ایجاد کنید

نقشه سایت HTML روشی برای سازماندهی آسان سایت شما برای کاربران است. این مورد با نقشه سایت XML که برای سئو ساخته می‌شود اشتباه گرفته نشود. هدف از این کار ایجاد یک لیست جامع از تمام صفحات سایت خود است، تا کاربران بتوانند به راحتی صفحاتی را که به دنبال آن هستند را پیدا کنند.

 

15- نقشه سایت XML ایجاد کنید

نقشه سایت XML نسخه فنی تری از نقشه سایت HTML است که با استفاده از کد مشخص می‌گردد تا خزنده‌های موتور جستجو بتوانند ساختار داده‌های شما را بهتر درک کنند و به تمام محتواهای شما دسترسی داشته باشند.

معمولا افزونه‌های سئو به طور خودکار آن را برای شما ایجاد می‌کنند. وقتی نقشه سایت XML خود را کامل کردید، می توانید آن را در Google Search Console بارگذاری کنید تا گوگل را با طرح و ساختار دقیق وب‌سایت خود آشنا کنید. توجه داشته باشید که گوگل بدون نقشه سایت XML نیز وب‌سایت شما را کراول خواهد کرد، اما وجود این فایل می‌تواند سرعت فرآیند دیده شدن صفحات سایت شما را افزایش دهد.

 

16- نقشه‌های سایت خود را آپدیت کنید

سایت شما همیشه در حال تغییر است. این احتمال وجود دارد که صفحاتی به وب‌سایت خود اضافه کنید و یا صفحه‌ای را از آن حذف کنید. معمولا وب‌مسترها نقشه‌های سایت خود را بعد از مدتی فراموش خواهند کرد. البته فراموش کردن این موضوع باعث از دست دادن رتبه برای سایت شما نخواهد شد ولی با آپدیت کردن به موقع آن می‌توانید سئو خود را بهبود دهید.

 

17- محتوای وب‌سایت شما به طور کامل بر روی تمامی دستگاه‌ها بارگذاری شود

حتما بعد از انتشار هر صفحه بررسی کنید که محتوای آن به شکل درستی بر روی دستگاه‌های مختلف و مرورگرهای مختلف بارگذاری می‌شود یا که خیر. اکثر وبمسترها از یک مرورگر به چک کردن محتوای خود می‌پردازند، ولی شما سعی کنید که با استفاده از مرورگر‌های مختلف و با دستگاه‌های مختلف محتوای صفحات خود را چک کنید.

 

18- داشتن وب‌سایتی رسپانسیو

با توجه به اهمیت ویژه گوگل به کاربرانی که با استفاده از موبایل یا تبلت وارد سایت‌ها می‌شوند، این مورد یکی از ویژگی‌های مهم برای کسب رتبه در گوگل است. به این نکته توجه کنید که بهینه سازی سایت برای موبایل خیلی فراتر از چهارچوبی است که گوگل برای آن مشخص کرده است. در اصل باید راحتی مخاطبین خود را هم در نظر بگیرید و تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای را برای آن‌ها رقم بزنید.

19- ناوبری بین صفحات را بهبود ببخشید

یکی از راه‌های بهبود رتبه سایت، بهینه سازی منوی ناوبری است. گوگل برای تجربه کاربری وبسایت‌ها اهمیت زیادی قائل است. این غول جستجو به دلیل اینکه هدف خود را در رساندن بهترین محتوا به کاربران قرار داده است توانسته به موفقیت‌های زیادی برسد و اکثریت کاربران اینترنت را به خود جذب کند.

گوگل به دنبال این است که کاربر بعد از ورود به سایت بهترین تجربه کاربری را کسب کند. بخشی از این تجربه کاربری مربوط به امکان دستیابی به صفحات سایت با کمترین مقدار کلیک کردن و امکان جستجو در سایت است. داشتن یک منوی ناوبری بهینه برای هر سایتی حیاتی است و خیلی از وبمسترها این نکته را نادیده می‌گیرند.

20- با استفاده از داده‌های ساختار یافته اسکیما اطلاعات بیشتری به نمایش بگذارید

در صفحه نتایج موتور جستجو برای هر پرسجویی که کاربر انجام می‌دهد گوگل 10 لینک را به عنوان جواب به او جواب خواهد داد. در زیر این لینک‌های آبی معمولا نوشته‌ای به شکل خلاصه‌ی دو الی سه خطی از محتوای صفحه‌ای که لینک آن در SERP قرار گرفته است به نمایش در‌می‌آید. به این باکس نوشته‌ها، ریچ اسنیپت نیز می‌گویند.

با استفاده از داده‌های ساختار یافته اسکیما می‌توانید شکل محتوای این باکس را با توجه به ماهیت صفحه خود تغییر دهید. مثلا اگر در صفحه خود به فروش محصول خاصی مشغول هستید می‌توانید از اسکیمای محصول استفاده کنید و داده‌هایی مانند قیمت محصول، امتیاز که مشتری به محصول داده است و موارد دیگری را نمایش دهید.

21- استفاده از انکر تکست توصیف کننده در لینک‌های داخلی

پیمایش کاربران در صفحات وب‌سایت شما به لینک‌های داخلی قرار گرفته در وب‌سایت بستگی دارد. هر چه لینک سازی اصولی‌تری را در سایت خود پیاده سازی کرده باشید رفت و آمد بین صفحات سایت شما نیز آسان‌تر خواهد شد. اگر بین تمام صفحات شما لینک سازی داخلی صورت گرفته باشد خوب است ولی کافی نیست. یکی از راهایی که می‌توانید به گوگل در درک محتوای صفحات سایت خود کمک کنید استفاده از انکر تکست مرتبط بر روی لینک‌های خود است.

22- لینک‌های خارجی شما باید به سایت‌های معتبر اشاره کنند

ساخت لینک داخلی بخشی از کار است، و این کار با لینک دهی به سایت‌های دیگر تکمیل خواهد شد. با انجام این کار اعتبار صفحه خود را بالا خواهید برد. برای مثال می‌توانید آمار و ارقامی که در یک پست خود نوشته‌اید را به منبع آن لینک دهید. با این کار نشان می‌دهید که فقط یک سری اطلاعات را کنار هم قرار نداده‌اید بلکه از منابع معتبر برای نوشتن آن استفاده کرده‌اید. تا حد امکان به سایت‌هایی با اعتبار کم لینک ندهید چون این کار می‌تواند بر روی اعتبار شما اثر منفی بگذارد.

23- برای تصاویر سایت خود از فرمت مناسب استفاده کنید

استفاده از تصاویر در تمامی صفحات سایت یک روش عالی برای افزایش سئو سایت و نمایش اطلاعات بیشتر به کاربر است. با این حال نباید از هر تصویری و با هر فرمتی استفاده کنید. استفاده از برخی از فرمت‌ها امکان دارد سرعت سایت‌ شما را به شدت کاهش دهد.

فرمت‌های توصیه شده برای استفاده در وب‌سایت شاملJPG ، PNG و GIF است. این فرمت‌ها بیشترین اثر گذاری را در وب‌سایت‌ها دارند. موضوع مهم دیگر ابعاد و حجم تصاویر است که بر روی سرعت بارگذاری سایت بسیار تاثیرگذار هستند. برای بهینه سازی حجم تصاویر خود می‌توانید از وب سایت Tinypng استفاده کنید.

24- در تصاویر خود از متن Alt مناسب استفاده کنید

بعد از انتخاب فرمت مناسب برای تصاویر وب‌سایت نوبت به بهینه سازی آن‌ها می‌رسد تا در موتورهای جستجو رتبه خوبی را کسب کنند. گوگل به خودی خود قادر به تشخیص تصاویر نخواهد بود و موضوع تصاویر را نمی‌تواند تشخیص دهد. به همین دلیل باید با اضافه کردن متن Alt مناسب به تصاویر موضوع آن‌ها را به موتورهای جستجو بگویید.

متن Alt را باید تا حد امکان توصیفی بنویسید و از کلمه کلیدی در آن استفاده کنید. با انجام این کار شانس رتبه گرفتن تصاویر شما در صفحه جستجوی تصاویر گوگل افزایش خواهد یافت و می‌تواند برای سایت شما ترافیک ارگانیک به ارمغان بیاورد.

25- سرعت بارگذاری صفحات سایت خود را افزایش دهید

یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در رتبه گرفتن سرعت لود صفحه سایت است. هر چه زمان بارگذاری صفحات سایت شما در مرورگر کمتر باشد بهتر است و حتی یک صدم ثانیه می‌تواند تاثیر محسوسی در کسب رتبه برای شما داشته باشد. با توجه به اینکه تعداد کاربرانی که جستجوهای خود را با استفاده از موبایل انجام می‌دهند بیشتر از کاربرانی است که با دسکتاپ در گوگل سرچ انجام می‌دهند، سرعت بارگذاری سایت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. اگر سرعت لود صفحات شما کم است، این موضوع بر روی نرخ تبدیل وب‌سایت می‌تواند بسیار اثر گذار باشد.

26- از رمزگذاری SSL استفاده کنید

استفاده از رمزگذاری SSL سیگنال مثبتی را برای موتورهای جستجو ارسال می‌کند و به آن‌ها در مورد امنیت اطلاعات کاربران سایت شما خبر می‌دهد. گوگل در سال 2014 سیستم رمزگذاری SSL را روشی برای ایمن سازی اطلاعات وب‌سایت‌ها معرفی کرد و از آن به عنوان یک فاکتور در رتبه بندی صفحات سایت یاد کرده است. برای پیاده سازی SSL در سایت خود کافیست که با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید و با پرداخت مبلغی این پروتکل امنیتی را به سایت خود اضافی کنید.

اهمیت این موضوع در سایت‌های فروشگاهی چند برابر می‌گردد به حدی که حتی کاربران نیز در صورت نداشتن علامت قفل سبز در قبل از دامنه به سایت شما اعتماد نخواهند کرد و احتمالا از شما خرید نکنند و به سایت دیگری بروند. گوگل نیز سعی کرده است در صفحه اول نتایج جستجو خود، سایت‌هایی را که از این پروتکل امنیتی استفاده کرده‌اند را پوشش دهد و آن‌ها را به کاربران خود نمایش دهد.

27- محتوای تکراری در سایت خود را شناسایی کرده و آن را رفع کنید

گوگل از وجود محتوای تکراری (duplicate content) بیزار است. دلیل این کار هم این است که اگر یک محتوا دوبار در یک سایت به نمایش درآید تصمیم گیری کردن در مورد اینکه کدام از این دو محتوا رتبه بگیرد برایش بسیار مشکل خواهد بود. در ضمن محتوای تکراری در نت یکی از نشانه‌های دزدی ادبی است.

با این وجود ممکن است در یک وب‌سایت به صورت ناخواسته و حتی بدون کپی کردن متن سایت دیگری محتوای تکراری وجود داشته باشد، برای مثال نسخه HTTP و HTTPS یک صفحه خاص را در نظر بگیرید که آدرس متفاوت دارند ولی محتوای درون آن‌ها کاملا یکی است. برای رفع چنین مشکلاتی می‌توانید با استفاده از Google Search Console به سرعت و به راحتی این خطاها را تشخیص دهید و با حذف یا ریدایرکت کردن یک نسخه از این صفحات مشکل را برطرف کنید.

28- از تگ canonical استفاده کنید

گاهی اوقات، داشتن محتوای تکراری در سایت توجیه منطقی دارد و به هیچ شکلی هم نمی‌توان از به وجود آمدن آن جلوگیری کرد. برای مثال سایت‌های فروشگاهی را در نظر بگیرید که از فیلتر محصول در صفحات خود استفاده می‌کنند. با اعمال فیلتر بر روی محصولات صفحه URL جدیدی ساخته می‌شود که احتمال دارد محتوای آن کامل مشابه با صفحه اولیه باشد.

اگر شما هم در سایت خود با همچین مشکلاتی سر و کله می‌زنید راه حل آن استفاده از تگ rel=canonical است. با این کار در بین صفحه‌های شکل گرفته، صفحه اصلی را به گوگل معرفی خواهید کرد و به گوگل اعلام خواهید کرد که سایر صفحات را نادیده بگیرد و از کنیبالیزیشن جلوگیری شود.

29- محتوای خود را دسته بندی کنید

بهترین راه برای سازمان‌دهی محتوای سایت، استفاده از دسته بندی در وب‌سایت است. برای این کار لیستی از موضوعات وب‌سایت خود آماده کنید و محتواهای خود را با توجه به ارتباط آن در زیر یک یا چنتا از این دسته‌بندی‌ها قرار دهید.

با این کار می‌توانید محتواهای وبلاگ خود را مرتب‌تر کنید و دسترسی کاربران را به محتوای مدنظرشان آسان‌تر نمایید. همچنین صفحات دسته بندی از اعتبار بالایی برخوردارند و به سئو و رتبه بندی سایت شما کمک خواهند کرد.

30- برگه‌ای را به اطلاعات تماس خود اختصاص دهید

این مورد شاید که در رتبه بندی سایت تاثیر مستقیمی نداشته باشد ولی گوگل وجود آن را در نظر خواهد گرفت. در ضمن این یکی از موثر‌ترین روش‌ها برای بهینه سازی تجربه کاربر است. در تمامی صفحات وب‌سایت باید حداقل یک راه تماس برای مخاطب قرار داده باشید و اطلاعات کامل‌تری نیز برای برقراری تماس در صفحه (تماس با ما) سایت خود قرار دهید.

31- داشتن صفحه قوانین و مقررات

مهم نیست که چه نوع سایتی دارید و در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید. بهتر است شرایط خدمات و سیاست حفظ حریم خصوصی خود را در صفحات اختصاصی بیان کنید. وجود همچین صفحه‌ای در نقشه سایت شما به گوگل این سیگنال را می‌دهد که به کاربران خود اهمیت می‌دهید. وجود این صفحه تاثیر مستقیمی بر روی رتبه شما ندارد و صرفا اعتبار سایت شما نزد گوگل افزایش پیدا خواهد کرد.

32- سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل معرفی کنید

کنسول جستجوی گوگل منبعی از اطلاعات با ارزش در مورد عملکرد سایت شما است. با استفاده از این ابزار می‌توانید مشکلات و ایرادات سایت خود را شناسایی کنید و آن‌ها را برطرف کنید. این ابزار در صورت بروز مشکل در سایت به شما هشدار خواهد داد. اتصال سرچ کنسول گوگل به وب‌سایت کار آسانی است و با استفاده از یک تگ HTML می‌توانید این کار را انجام دهید.

33- کامنت کاربران را بر روی سایت خود نمایش دهید

اگر شما مدیر یک سایت فروشگاهی هستید و در آن محصولات خود را به فروش می‌رسانید این موضوع اهمیت بیشتری به خود خواهد گرفت. این موضوع از دو جهت اهمیت دارد. اول اینکه با محتوایی که کاربران در صفحه شما به عنوان کامنت قرار می‌دهند، محتوای شما به صورت خودکار آپدیت خواهد شد.

نکته دوم در رابطه با اعتمادی است که برای کاربران خود فراهم خواهید کرد. اگر کاربری به صفحه سایت محصولی در یک وب‌سایت وارد شود و نظری در مورد محصول پیدا نکند احتمال اینکه به آن سایت اعتماد نکند و خریدی در آن انجام ندهد، زیاد است.

34- نرخ پرش و خروج خود را کاهش دهید

در ظاهر شاید نرخ پرش (bounce rates) و نرخ خروج (exit rates) یکی باشند، اما همانطور که گوگل توضیح داده است این دو معیار با یکدیگر متفاوت هستند. هر دو این معیارها نشان از تجربه کاربری ضعیف در سایت هستند. به این معنی که کاربر پس از وارد شدن به سایت بدون انجام کار خاصی از صفحه سایت خارج شده است.

از آنجایی که گوگل به کاربران و جستجوگران نگاه ویژه‌ای دارد و می‌خواهد که تجربه کاربری مناسبی را در وب‌سایت‌ها کسب کنند، سایت‌هایی با نرخ پرش و نرخ خروج بالا را در رتبه‌های برتر خود قرار نخواهد داد.

35- زمانی که کاربران در صفحه شما سپری می‌کنند را به حداکثر برسانید

با کم کردن نرخ پرش و نرخ خروج صفحات سایت خود زمانی که کاربر در صفحه سایت شما سپری می‌کند را افزایش خواهید داد. گوگل از این نکته به عنوان معیاری غیر مستقیم برای اندازه گیری کیفیت محتوا استفاده می‌کند. برای مثال در نظر بگیرید که در وبلاگ خود دو پست ارسال کرده‌اید که پست اول مدت 45 ثانیه کاربر را در خود نگه می‌دارد و پست دوم به طور میانگین 10 دقیقه کاربر را به خود جذب می‌کند. از نظر گوگل پست دوم از ارزش بیشتری برخوردار است.

36- سایت را برای کاربران دائمی خود بهینه کنید

اغلب سئو را به عنوان ابزاری برای رسیدن به مخاطب‌هایی که برند شما را نمی‌شناسند یاد می‌کنند. در اصل با استفاده از سئو، محتوای خود را در برابر مخاطب‌هایی قرار خواهید داد که تا حالا از نام برند شما بی اطلاع بوده‌اند. با این وجود نباید مشتری‌های دائمی را نیز فراموش کنید. با ایجاد خبرنامه و ارسال به روزرسانی‌ها و اخبار جدید حوزه خود ارتباط برندتان را با مشتری‌های خود افزایش دهید.

37- سایت خود را برای کلمات کلیدی محلی بهینه کنید

شاید همه بیزینس‌ها نیاز به استفاده از استراتژی سئو محلی نداشته باشند. ولی برای کسب و کارهایی که یک پایگاه فیزیکی مانند فروشگاه یا مغازه دارند، کار بر روی سئو محلی برای آن‌ها حیاتی و لازم است. الگوریتم محلی گوگل از الگوریتم اصلی خود جدا عمل می‌کند.

این الگوریم در صورتی که جستجوی کاربر را به صورت یک جستجوی محلی تشخیص دهد، برای او یک باکس که شامل نام سه شرکت در نزدیکی محل زندگی او هستند را به نمایش در‌می‌آورد. گوگل آدرس برند شما را با توجه به اطلاعاتی که در گوگل مپ وارد کرده‌اید تشخیص خواهد داد، ولی با این حال نباید از کلمات کلیدی که مرتبط با مکان کسب و کار خود هستند غافل شوید.

بهینه سازی و سئو داخلی سایت

38- بر روی برندینگ شخصی کار کنید

هر وب‌سایتی کمپین‌های سئو مداومی را در قالب وبلاگ در سایت خود دنبال می‌کند که . داشتن وبلاگ و ارسال مقالات سئو شده در آن به بهبود سئو سایت شما بسیار کمک خواهد کرد. برای اینکه بهترین عملکرد را در وبلاگ خود داشته باشد برای نویسندگان بخش خدمات تولید محتوا خود مقرراتی را وضع کرده و به هر یک شخصیت خاصی بدهید.

با این کار برای هر نویسنده یک برند شخصی ایجاد می‌کنید که این برندینگ می‌تواند در قالب فرد یا در قالب یک تیم باشد. این امر باعث بهینه شدن مطالب سایت برای نویسنده‌های به خصوصی خواهد شد و زمینه مناسبی را برای پست مهمان و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی فراهم خواهد کرد.

39- تگ عنوان صفحه را بهینه کنید

برچسب‌های عنوان شامل اطلاعاتی است که گوگل برای نمایش در صفحه نتایج جستجو خود استفاده می‌کند. در ضمن این برچسب‌ها اطلاعاتی در مورد موضوع صفحه شما به گوگل می‌دهند و باعث می‌شوند گوگل محتوای شما را بهتر درک کند. به همین دلیل حداقل از یک کلمه کلیدی در این بخش استفاده کنید.

در هنگام نوشتن متن عنوان خود توجه کنید که تعداد حروف آن از 60 حرف بیشتر نشود. نکته آخر اینکه از عنوان توصیفی استفاده کنید که موضوع برگه شما را به کلی توضیح دهد.

40- توضیح متا صفحات خود را بهینه کنید

این بخش در ریچ اسنیپت صفحات و مقالات شما و در زیر لینک آبی رنگ در صفحات SERP به نمایش درمی‌آید. اگر برای صفحات خود توضیح متایی ننویسید گوگل به صورت خودکار بخشی از متن شما را انتخاب کرده و به عنوان توضیح متا به کاربران نمایش خواهد داد.

برای نوشتن توضیحات متا یا meta description باید یکسری نکات را رعایت کنید. اول اینکه توضیح متای هر برگه محدودیت حروف دارد و متن شما باید کمتر از 160 حرف باشد. دوم اینکه این این متن بر روی CTR شما بسیار تاثیر گذار است برای همین باید به شکلی جذاب نوشته شده باشد تا کاربر را به کلیک کردن مجاب کند. CTR یکی از مهم‌ترین پارامترها در رتبه‌بندی صفحات سایت شما است برای همین هرگز توضیحات متای صفحات را نادیده نگیرید. فراموش نکنید که در توضیح متای صفحه از کلمات کلیدی هدف استفاده کنید.

41- عنوان و توضیح متای منحصر به فرد داشته باشید

بعد از اینکه متوجه شدید هر صفحه از سایت شما به برچسب عنوان و توضیحات متا نیاز دارد و باید برای کلمات کلیدی هدف بهینه شوند، برای راحت‌تر شدن کار خود ممکن است وسوسه شوید برای نوشتن آن‌ها یک الگو ایجاد کنید تا به راحتی آن‌ها را کپی و جایگذاری کنید.

ولی این کار را هرگز انجام ندهید. از نظر گوگل این کار به منزله پر کردن با کلمات کلیدی است و برای آن نه تنها ارزشی قائل نمی‌شود بلکه ممکن است شما را نیز جریمه کند. نوشتن این دو مورد شاید کمی از زمان شما را بگیرد ولی شک نکنید که ارزشش را دارد.

برای آشنایی بیشتر با انواع متا تگ ها به مقاله معرفی متا تگ مراجعه کنید.

42- از تگ‌های عنوان و زیر عنوان به درستی استفاده کنید

در هر وب‌سایتی تگ‌های عنوانی وجود دارد که به ترتیب (H1 ، H2 ، H3 و غیره) شماره‌گذاری شده‌اند و نشان دهنده سرفصل‌ها و زیر عنوان‌های اصلی هر مقاله و برگه‌ای هستند. هنگام ارزیابی محتوای صفحات، گوگل به این برچسب‌ها نگاه خواهد کرد تا ساختار مقاله و صفحات را بهتر درک کند.

برای بهینه سازی عنوان‌های برگه، ابتدا باید محتوای خود را از نظر معنایی به چند بخش کوچک تقسیم کنید و برای هر کدام از این بخش‌ها یک تگ عنوان مناسب انتخاب کنید. در نوشتن عنوان‌ها از کلمات کلیدی استفاده کنید و ترتیب جاگذاری این تگ‌ها را رعایت کنید. مثلا  اگر بخواهید برای بخشی که با تگ H2 علامت گذاری شده است یک زیر عنوان بنویسید باید از تگ H3 استفاده کنید و بر روی تگ‌های H4 و یا پایینتر نپرید.

43- آدرس صفحات را برای محتوای آن‌ها بهینه کنید

برای اینکه URL های خود را برای محتوای صفحات بهینه کنید باید آن‌ها را به گونه‌ای ایجاد کنید که توصیف کننده محتوای شما باشند. مثلا اگر محتوای شما در مورد طرز تهیه کیک است URL شما باید با استفاده از “دستور پخت کیک” تمام شود تا اینکه از URL های بی معنی مانند “پست 63486468” استفاده کنید.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تا حد ممکن متن URLهای خود را به صورت انگلیسی بنویسید.

44- استفاده از محتوای منحصر به فرد

برای اینکه موتورهای جستجو صفحات شما را ایندکس کنند و آن‌ها را در صفحات نتایج جستجو خود رتبه بندی کنند لازم دارید که بر روی هر کدام از صفحات خود محتوا قرار دهید.

البته هرگز محتواها را از جایی کپی نکنید حتی در داخل صفحات سایت خودتان، این موضوع مخصوصا برای صفحات لندینگ اهمیت دارد. در صفحات محصول یا خدمات خود از محتوای یونیک استفاده کنید.

در مورد متن مقالات سایت نیز سعی کنید که هر مقاله حداقل 1000 کلمه باشد. اگر می‌خواهید که از متن یک سایت دیگر استفاده کنید آن متن را از زبان خودتان بنویسید و عینا آن را در سایت خود کپی نکنید.

45- برای هر کلمه کلیدی صفحه‌ای جداگانه درست کنید

هنوز هم هستند افرادی که این راه را مناسب نمی‌دانند، ولی کار درست این است که برای هر کلمه کلیدی یک لندینگ پیج جداگانه تشکیل دهید. در این صفحات باید کلمه کلیدی اصلی و کلماتی که کاربر برای رسیدن به کلمه کلیدی اصلی جستجو می‌کند را هدف قرار دهید.

وجود چند کلمه کلیدی در یک برگه ارزش برگه را به شدت کاهش می‌دهد. مخصوصا اگر این کلمات هیچ ارتباطی با هم نداشته باشند. سعی کنید صفحات لندینگ خود را طبیعی نگه دارید.

46- کلمه کلیدی هدف را در تمام محتوای صفحه استفاده کنید

قانون خاصی برای ارزیابی تراکم کلمات کلیدی وجود ندارد. اگر بخواهید تراکم کلمه کلیدی خود را بررسی کنید می‌توانید از پلاگین yoast استفاده کنید. هرگز در صفحات خود بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده نکنید، این کار نه تنها برای شما رتبه‌ای حاصل نمی‌کند بلکه می‌تواند شما را دچار دردسر کند.

در اول و آخر محتوای خود از کلمه کلیدی استفاده کنید و سعی کنید از کلمه کلیدی هدف و LSI آن در عنوان‌های محتوا نیز استفاده کنید.

47- از محتواهای بلند برای پست وبلاگ خود استفاده کنید

برای طول محتوا هیچ قانون خاصی وجود ندارد. حتی پست‌های کوتاهی در وب وجود دارند که توانسته‌اند رتبه خوبی را در گوگل کسب کنند. ولی این نکته را به خاطر داشته باشید که باید طول محتوای شما حداقل 1000 کلمه باشد. اگر شما برای موضوع خاصی به تولید محتوای با عنوان “راهنمای …” پرداخته‌اید باید تمام جوانب را در این پست پوشش داده باشید و کاربر به طور کامل جواب سوال‌های خود را دریافت کند.

البته باید محتوای خود را مرتبط نگه دارید و برای اینکه فقط طول محتوای خود را افزایش دهید در مورد موارد بی ربط صحبت نکنید.

48- به شکلی منظم محتوا تولید کنید

گوگل به تعداد دفعات ارسال پست جدید در وبلاگ توجه می‌کند. شاید سایت شما برای مدت 2 سال محتواهای ارزشمندی را تولید کرده باشد. ولی از یک تاریخی به بعد محتوایی در سایت خود قرار نداده باشید، یا تعداد محتواهای شما به شدت کاهش پیدا کرده باشد. در این صورت شاهد کاهش ترافیک ورودی سایت خود خواهید بود. حتی با به روز رسانی مقالات قبلی شاهد تغییر آنچنانی نخواهید شد.

بنابر این استراتژی محتوایی خود را به شکلی تدوین کنید که در هر هفته حداقل یک پست با کیفیت در سایت خود قرار دهید.

49- محتوای کاربردی و مفید تولید کنید

همانطور که گفتیم برای موفقیت و افزایش رتبه خود در گوگل باید از محتواهای با کیفیتی استفاده کنید. گوگل به کیفیت محتوا خیلی اهمیت می‌دهد و سعی می‌کند با کیفیت‌ترین و مفیدترین محتواها را جلوی کاربران خود قرار دهد.

محتوای کاربردی و مفید به محتوایی گفته می‌شود که جواب سوال کاربران را به شکلی کامل بدهد. صرفا برای موتورهای جستجو نوشتن و سئو کردن کافی نیست چون گوگل رفتار کاربران را با محتوای شما زیر نظر می‌گیرد و با توجه به آن رتبه بندی شما را تغییر می‌دهد.

50- استفاده از محتوای یونیک

اگر بخواهید در موتورهای جستجو برجسته شوید و رتبه‌های برتر را به خود اختصاص دهید، به درجه‌ای از تمایز نیاز خواهید داشت. اگر با چندین شرکت معروف رقابت می‌کنید و گوشه‌هایی از محتوای شما شبیه به آن‌ها است، پس راه خیلی سختی را برای کنار زدن آن‌ها و گرفتن رتبه خواهید داشت. اما اگر در محتوای خود به نکته‌هایی اشاره کرده باشید که دیگران تاکنون به آن اشاره نکرده‌اند می‌توانید خیلی راحت‌تر محتوای خود را منحصر به فرد نشان دهید و اقدام به کسب رتبه بندی کنید.

51- محتوای خود را آپدیت کنید

گوگل به میزان بروزرسانی محتواهای سایت شما و اهمیت آن به روزرسانی‌ها توجه می‌کند. برای مثال به جای اینکه هر چند سال یک بار صفحه اصلی خود را با چند کلمه جدید بروزرسانی کنید، سعی کنید هر بار که محصول یا خدمات جدیدی را ارائه می‌کنید، در صفحه اصلی خود نیز به آن اشاره کنید. برای به روز نگه داشتن سایت خود کار سختی لازم نیست انجام دهید و حتی با نشان دادن پست‌های جدید وبلاگ در صفحه اصلی می‌توانید به صورت خودکار محتوای آن را به روز نگه دارید.

همچنین اگر در مورد موضوع خاصی مقاله و پست در وب‌سایت خود انتشار داده‌اید و نوآوری خاصی در آن زمینه رخ داده باشد، باید پست خود را با توجه به نکات جدید آپدیت کنید و محتوای مفیدی را برای کاربران ایجاد کنید.

52- دستور زبان و املا کلمات را در هر صفحه بررسی کنید

ربات‌های گوگل می‌توانند کیفیت محتواها را از نظر گرامری و املایی بررسی کنند. مثلا می‌توانند تشخیص دهند که محتوای نوشته شده توسط شخصی تولید شده که زبان محتوا زبان مادری او بوده است یا که خیر.

اگر محتوای شما دارای اشتباهات زیادی باشد شاید گوگل امتیاز کمی به آن بدهد، حتی اگر محتوای شما، محتوایی کامل باشد و نیاز کاربر را تماما پوشش داده باشد.

53- از محتواهای غیر متنی استفاده کنید

هر کدام از صفحات سایت شما باید حداقل دارای یک محتوای غیر متنی باشد. در ضمن محتوای تصویری مانند تصاویر و فیلم‌ها، به صورت طبیعی جذاب‌تر از محتوای نوشتاری هستند، زیرا برای درک مطلب به تمرکز کمتری نیاز دارند و پیام محتوا را راحت‌تر به کاربر انتقال می‌دهند. بررسی کنید که تمام صفحات شما حداقل یک محتوای بصری در آن قرار داده شده باشد.

54- از محتوای مکمل استفاده کنید

استفاده از محتواهای مکمل امروزه خیلی باب شده است و با استفاده از آن می‌توانید رتبه خود را به شکلی محسوس تغییر دهید. محتواهایی مانند یک حسابگر آنلاین هزینه، تبدیل کننده واحد، تصاویر اینفوگرافیک و هر محتوایی که بتواند به افزایش مهارت کاربران کمک کند می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی رتبه بندی شما داشته باشد.

55- نرخ کلیک سایت خود را بهینه کنید

در نکته شماره 40 به طور خیلی خلاصه به این موضوع اشاره کردیم، اما اهمیت این موضوع به حدی است که می‌توان آن را به شکل جداگانه توضیح داد. جدیدترین تحقیقات حاکی از آن است که نرخ کلیک سایت یا همان CTR تاثیر مستقیمی بر روی رتبه بندی صفحات در صفحه نتایج موتور جستجو دارد.

برای این کار باید به شکلی عنوان و توضیح متای خود را بنویسید که کاربر را به کلیک کردن تشویق کند. با بررسی رقیبان خود می‌توانید این المان‌ها را بهینه کنید تا نرخ کلیک خود را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش دهید. افزایش نرخ کلیک صفحات به منزله افزایش رتبه صفحات سایت شما در گوگل خواهد بود.

56- لینک‌های خراب را پیدا و آن‌ها را درست کنید

گوگل علاقه‌ای به مشاهده لینک خراب در هیچ سایتی ندارد. اگر در صفحه خود به صفحه خارجی لینک زده‌اید و آن صفحه دیگر وجود نداد (یعنی ارور صفحه 404 رخ داده است) تجربه کاربری ضعیفی را برای کاربران خود رقم خواهید زد که گوگل از این کار بیزار است.

وجود همچین مشکلاتی سیگنال‌های گوناگونی به گوگل ارسال می‌کند و گوگل به این نتیجه می‌رسد که یا محتوای شما دارای منبع ارزشمندی نبوده است، یا اینکه محتواهای خود را اصلا آپدیت نمی‌کنید. به صورت مرتبط لینک‌های صفحات خود را بررسی کنید و در صورت بروز مشکل به رفع آن‌ها بپردازید.

57- تگ‌های محتوایی را به کار بگیرید

استفاده از تگ‌ها روشی برای دسته‌بندی محتوای خود در مقیاس کوچک‌تر است. با استفاده از تگ‌ها محتوای خود را به موضوعات مختلف و کلی‌تری تقسیم بندی خواهید کرد. اما در استفاده از تگ‌ها زیاده روی نکنید و به استفاده از تگ‌ها کلی‌تر بسنده کنید.

58- در محتوای خود از لیست‌ها استفاده کنید

با قرار دادن انواع لیست‌های شمارشی و غیر شمارشی در محتوای خود، به آن جذابیت ببخشید. این لیست‌ها بهترین وسیله برای نمایش محتواهایی است که می‌خواهید به شکل تیتر وار به آن‌ها اشاره کنید.

لیست‌ها همچنین بهترین گزینه برای جا دادن کلمات کلیدی ثانویه سایت هستند. با استفاده از لیست‌ها می‌توانید تیترهای فرعی خود را در نزیدکی تگ H2 قرار دهید.

59- استفاده صحیح از تغییر مسیر 301

دلایل زیادی برای استفاده از ریدایرکت 301 وجود دارد و همه آن‌ها نیز بر روی سئو سایت شما اثر گذار خواهند بود. با استفاده از ریدایرکت 301 می‌توانید صفحه‌ای را که دیگر در سایت شما وجود ندارد را به یک صفحه مرتبط مسیر دهی کنید. با استفاده از ریدایرکت 301 به موتورهای جستجو نیز اعلام خواهید کرد که دیگر نمی‌خواهید صفحه قدیمی را ایندکس کنید و صفحه جدید باید جای آن را بگیرد.

60- خطاهای 404 سایت را رفع کنید

وقتی کاربر آدرس صفحه‌ای از سایت شما را در مرورگر وارد می‌کند که دیگر وجود ندارد خطای 404 اتفاق می‌افتد. بروز چنین اروری می‌تواند به دلیل خطایی در سرور باشد، ولی عمدتا به خاطر پاک شدن و جابجایی صفحات سایت اتفاق می‌افتد.

بهترین راه برای رفع خطای 404 بازیابی صفحه یا ریدایرکت کردن آن به یک صفحه جدید است. بروز خطای 404 در سایت تجربه کاربری سایت شما را به خطر می‌اندازد. همچنین صفحه 404 اختصاصی طراحی کنید و از آن به صفحه اصلی سایت خود لینک بزنید.

لینک سازی

61- در وبسایت‌های مرتبط پست مهمان منتشر کنید

بخش عمده‌ای از موفقیت در سئو مربوط به این است که از چه سایت‌هایی و به چه تعدادی لینک دریافت کرده‌اید. بهترین روش برای دریافت لینک انتشار پست مرتبط با حوزه کاری خود در وب‌سایتی است که مقلات زیادی در رابطه با کار شما نوشته باشد. در اصل هم مقاله ریپورتاژ و هم سایتی که قرار است آن را انتشار دهد باید با کسب و کار شما مرتبط باشند.

62- بک لینک گرفتن از سایت‌های معتبر

بک لینک گرفتن برای افزایش اعتبار شما صورت می‌گیرد. اگر وب‌سایتی که از آن بک لینک می‌گیرید از اعتبار و آتوریتی بالایی برخوردار باشد اثر گذاری آن بر روی وب‌سایت شما بیشتر خواهد بود. برای این کار وب‌سایت‌هایی را انتخاب کنید که دارای بازدید روزانه چندین هزار نفری هستند.

63- از وب‌سایت‌های مختلف برای بک لینک گرفتن استفاده کنید

اگر در یک سایت معتبر پستی را انتشار دهید و از آن پست به خودتان بک‌لینک دهید بعد از گذشت مدتی تاثیرات آن را خواهید دید. اما اگر این کار را در یک وب‌سایت چندین بار تکرار کنید متوجه خواهید شد که از یک‌جایی به بعد این کار تاثیرگذاری خودش را از دست خواهد داد.

سعی کنید به جای اینکه تمام بک ‌لینک‌های خود را از یک سایت معتبر تهیه کنید، از چندین سایت معتبر یک بک لینک بگیرید. در این صورت بک لینک‌ها تاثیرگذاری بیشتری بر روی سایت شما خواهند داشت.

64- از صفحات مهم بک لینک بگیرد

صفحات هر سایت از نظر اعتبار با یکدیگر متفاوت هستند. به عنوان مثال قید شدن نام برند شما در وبلاگ یک سایت با اعتبار می‌تواند تاثیرات مثبتی در سئو سایت شما داشته باشد. هرچه صفحه دارای آتوریتی و بازدید بیشتری باشد بک لینک گرفته شده از آن برگه نیز ارزشمندتر است.

65- برای بک‌لینک‌های ورودی به سایت صفحات هدف ایجاد کنید

اعتباری که برای یک سایت در نظر گرفته می‌شود در دو سطح دامنه و صفحه تعریف خواهد شد. بک لینکی که به یک صفحه خاص از سایت شما زده می‌شود نه تنها اعتبار دامنه شما را افزایش می‌دهد بلکه اعتبار آن صفحه خاص را نیز نسبت به بقیه صفحات افزایش خواهد داد.

برای مثال اگر یکی از صفحات سایت شما از بازگشت سرمایه بیشتری نسبت به سایر صفحات برخوردار است بهتر است که بکلینک‌های خود را بر روی آن متمرکز کنید. اما سعی کنید که زیاده روی نکنید تا گوگل فعالیت شما را غیر طبیعی تشخیص ندهد.

66- از انکر تکست مناسب استفاده کنید

یکی از پارامترهای تاثیرگذار در لینک سازی استفاده از انکر تکست مناسب است. قبل از به وجود آمدن الگوریتم پاندا استفاده از انکر تکست‌های تکراری برای لینک زدن به یک صفحه کاری رایج بود و نتیجه بسیار عالی را نیز از خود نشان می‌داد.

اما امروزه این ترفند کاربرد گذشته خود را ندارد و در صورتی که تمامی انکر تکست‌های شما به یک شکل باشد، گوگل آن را نوعی اسپم شناسایی خواهد کرد. استفاده از یک انکر تکست برای لینک زدن به صفحه‌ای خاص (مخصوصا اگر انکر تکست شامل کلمه کلیدی باشد) از نظر گوگل نوعی دستکاری در رتبه بندی است و می‌تواند برای وب‌سایت‌هایی که این کار را انجام می‌دهند مجازات‌های سنگینی را در نظر بگیرد.

سعی کنید لینک سازی خود را به شکلی طبیعی ایجاد کنید و از کلمات مختلف و هم معنی برای اشاره کردن به یک صفحه خاص استفاده کنید.

67- از تگ nofollow به شکلی هدفمند استفاده کنید

اگر استراتژی پیش گرفته شما به شکلی است که از پست‌های مهمان به صورت زیاد استفاده می‌کنید، متوجه خواهید شد که این بک‌لینک‌ها علاوه بر اینکه بر روی سئو سایت شما تاثیر گذار هستند، مزایای زیاد دیگری مانند افزایش ترافیک ورودی به وب‌سایت، ایجاد آگاهی از برند و افزایش اعتبار دامنه را برای شما به ارمغان خواهند آورد.

اما برای اینکه موتورهای جستجو لینک‌سازی شما را به صورت اسپم تشخیص ندهند می‌بایست یک سری از این بک‌لینک‌ها را به صورت nofollow دریافت کنید. همچنین از این برچسب در سایت خودتان نیز می‌توانید استفاده کنید. اگر به یک سایت خارجی لینک می‌زنید و از اعتبار آن سایت زیاد آگاهی ندارید، می‌توانید در لینک خود از این تگ استفاده کنید.

68- سرعت بک لینک گرفتن خود را در نظر بگیرید

به نرخ به دست آوردن بک لینک برای یک صفحه خاص از سایت خود، سرعت بک لینک گفته می‌شود. برای محتوایی که به تازگی منتشر شده است این سرعت بالا خواهد بود و بعد از گذشت مدت زمانی این سرعت افت خواهد کرد.

گوگل از این شاخص به عنوان راهی برای شناخت محبوبیت محتوا استفاده می‌کند. پس به این نکته توجه کنید که بعد از گذشت مدت زمانی محتواهای قدیمی خود را از یاد نبرید و برای آنها بک لینک تهیه کنید. با انجام دادن این کار محتواهای شما از نظر گوگل به عنوان محتوایی با معتبر شناخته خواهد شد.

69- از ویکیپدیا بک لینک بگیرید

وب سایت ویکی‌پدیا به عنوان یک مرجع اصلی شناخته می‌شود و به دست آوردن بک‌لینک از این سایت می‌تواند به عنوان یک مزیت بزرگ برای هر سایتی شناخته شود.

البته این را در نظر بگیرید که ویکیپدیا سیاست‌های فوق‌العاده سخت گیرانه‌ای را برای خود در نظر گرفته است و اگر از دید ویکی‌پدیا به اندازه کافی ارزشمند نباشید احتمالا لینک شما را حذف کنند.

70- لینک‌های بد را پیدا و حذف کنید

اگر لینک‌هاییی که خودتان تا به حال ساخته‌اید یا از یک شرکت دیگری برای ساختن آن‌ها کمک گرفته‌اید، مشکوک به نظر می‌رسند، ممکن است شما را در گفتن رتبه بندی باز دارد. گوگل لینک سازی سایت‌ها را کنترل می‌کند و لینک سازی غیر طبیعی را تشخیص خواهد داد. در صورتی که تعداد زیادی لینک غیر طبیعی در پروفیال لینک سایت خود داشته باشید احتمال جریمه شدن از طرف گوگل برای سایت شما وجود دارد.

71- لینک‌های بدی که غیر قابل حذف شدن هستند را Disavow کنید

شاید در حین از بین بردن لینک‌های بد، به لینک‌هایی برخورد کنید که از طرف شما قابل حذف کردن نباشند. در این صورت باید از ابزار  Google Disavow tools استفاده کنید. تنها در صورتی به سراغ این ابزار بروید که لینک‌های مدنظرتان از طرف شما غیر قابل حذف شدن باشند.

72- تبادل لینک انجام ندهید

گوگل تبادل لینک را به عنوان راهی برای دستکاری رتبه بندی وب‌سایت‌ها می‌داند. اگر در بین دو سایت خود مشغول لینک‌سازی هستید بهتر است آن را متوقف کنید یا لینک‌ها را به صورت nofollow ایجاد کنید. در صورتی که بیش از حد این کار را ادامه دهید گوگل برای این لینک‌ها ارزشی در نظر نمی‌گیرد و حتی ممکن است برای سایت شما جریمه‌هایی را نیز در نظر بگیرد.

73- لینک سازی رقبای خود را تحت نظر بگیرید

با استفاده از ابزارهایی مانندOpen Site Explorer ، Ahrefs ، SEMRush یا SpyFu ، می‌توانید به پروفایل لینک سازی رقبا نگاهی دقیق بیندازید و مشاهده کنید که از چه سایت‌هایی لینک دریافت کرده‌اند. همچنین می‌توانید سایت‌هایی که از آن‌ها لینک دریافت کرده‌اند را آنالیز کنید و ببینید که چه مقدار با حوزه کاری شما مرتبط هستند و اعتبار دامنه آن‌ها به چه صورت است. البته سعی نکنید که عینا از رقبای خود کپی کنید بلکه نقاط ضعف و قوت آن‌ها را شناسایی کنید و از آن‌ها ایده بگیرید.

74- ارجاعات محلی را تصحیح کنید

ارجاع‌های محلی به عنوان بک لینک تلقی نمی‌شوند. اما می‌توانند در افزایش سئو محلی وب‌سایت شما در گوگل کمک کنند. ارجاع‌ها شامل اطلاعاتی از کسب و کار شما مانند آدرس، شماره تلفن، ساعات کاری و … هستند. گوگل برای اینکه دید بهتری نسبت به فعالیت‌های شما داشته باشد از این اطلاعات استفاده می‌کند و اگر سایت شما در لیست دایرکتوری‌های محلی قرار گرفته باشد کمک بزرگی به کسب رتبه‌بندی سایت شما خواهد کرد. در صورتی که به سایت شما در این دایرکتوری‌ها اشاره شده است، بررسی کنید که نام، آدرس، شماره و سایر اطلاعات شما درست درج شده باشد.

75- ارجاعات جدیدی به سایت خود درست کنید

مانند بک لینک سازی، اشاره شدن به سایت شما در چندیت دایرکتوری می‌تواند تاثیر خیلی بیشتری بر روی رتبه بندی صفحات سایت شما در موتورهای جستجو داشته باشد. برای اینکه سایت خود را در سایت‌های دایرکتوری مرتبط با صنعتی که در آن به فعالیت می‌کنید، معرفی کنید باید زمان کافی را به آن اختصاص دهید. سعی کنید اولویت خود را دایرکتوری‌هایی در نظر بگیرید که از اعتبار بیشتری برخوردار هستند و با سرعت بیشتری به روز می‌شوند. فرآیند ثبت نام در بعضی این دایرکتوری‌ها رایگان است.

76- کاربران را به درج نظر در مورد کسب و کار خود تشویق کنید

در بسیاری از سایت‌های دایرکتوری محلی، کاربران این امکان را دارند تا در مورد سایت شما نظر خود را اعلام کنند و آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. هر چه تعداد نظرات بیشتر باشد و بررسی‌هایی که از وب‌سایت شما به عمل آمده مثبت‌تر باشد، احتمال اینکه برای جستجوهای محلی رتبه بهتری بگیرید بیشتر است.

برای اینکه نظرات مثبت بیشتری دریافت کنید باید در این دایرکتوری‌ها به شکل مستمر فعالیت داشته باشید. از افراد با نظرات مثبت تشکر کنید و سعی در رفع ایرادات وارده از طرف افراد ناراضی از کسب و کار خود باشید.

77- محتواهایی ایجاد کنید که وایرال شوند

به جای اینکه خودتان به صورت دستی و با کلی زحمت برای وب‌سایت بک‌لینک بسازید، با تولید محتوای جذاب و با کیفیت می‌توانید آن را وایرال (viral) کرده و به صورت طبیعی برای آن‌ها بک لینک دریافت کنید.

محتوایی که ایجاد می‌کنید باید یک سری پارامترها را در خود داشته باشد تا بتواند به این شکل عمل کند، مثلا وجود عناصر طنز و هیجان انگیز و انتشار سریع آن در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند این روند را تسریع ببخشد.

78- به صورت غیر مستقیم بخواهید که به شما ارجاع کنند

اگر محتوایی تولید کرده‌اید که قصد دارید آن را وایرال کنید و هدف از انتشار آن دریافت بک لینک از سمت کاربران خود است می‌توانید به شکلی غیر مستقیم از آن‌ها درخواست بک‌لینک کنید. یکی از این ‌راه‌ها این است که از کاربران بخواهید در صورت استفاده کردن از محتوای شما، سایت شما را به عنوان منبع ذکر کنند.

79- کمی صبور باشید

شاید افزایش سرعت در دریافت بک‌لینک و ارجاع به عنوان یک استراتژی در نظر گرفته نشود ولی بتواند در کوتاه مدت تاثیرات قابل مشاهده‌ای را بر روی رتبه بندی شما داشته باشد. وقتی که با سرعت زیادی شروع به ساخت بک‌لینک کنید احتمال دارد نتایج را نیز به سرعت مشاهده کنید و حتی تصمیم بگیرید که سرعت کار خود را چند برابر کنید. ولی این کار می‌تواند نتیجه عکس برای شما داشته باشد. زیرا با افزایش سرعت در ساخت بک‌لینک کیفیت آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. در عوض صبور باشید و سعی کنید کاری را که برای انجام آن از وقت و هزینه خود مایه می‌گذارید را به بهترین شکل ممکن و با کیفیت بالایی پیاده سازی کنید.

80- محتواهای محبوب خود را آنالیز کنید

برای آنالیز و بررسی محتوای خود از ابزاری مانند Google analytics یا ابزارهای مشابه استفاده کنید. تحقیق کنید که کدام نوع از محتواهای شما بیشترین بازدید و ترافیک ورودی را برای شما به ارمغان آورده‌اند؟ کدام یک از کانال‌های بازاریابی خارجی (مثلا کدام یک از شبکه‌های اجتماعی) بیشترین ترافیک ورودی را برای شما ایجاد کرده‌اند؟ موضوعات مورد علاقه کاربران خود را به دست بیاورید و در آینده از این موضوعات بیشتر استفاده کنید. با این کار می‌توانید رتبه سایت خود را به شکل چشم گری بهبود ببخشید.

رسانه‌های اجتماعی

81- پروفایل‌های اجتماعی خود را بهینه کنید

بهینه سازی پروفایل‌های اجتماعی به خودی خود بر روی دامنه و افزایش رتبه سایت شما تاثیر گذار نیستند. به عنوان مثال اگر پروفایل اینستاگرام خود را برای کلمه‌های مورد نظر خود بهینه کنید احتمال اینکه در رتبه بندی گوگل بتواند رتبه خیلی خوبی بگیرد را ندارد، در عوض در خود اینستاگرام مخاطبین هدف شما، به راحتی می‌توانند صفحات اجتماعی شما را پیدا کنند. با بهینه سازی پروفایل خود و استفاده از یک لینک در Bio اینستاگرام خود مخاطب‌های مورد نظر را به صفحه هدف در سایت هدایت کنید.

در ضمن بهینه سازی پروفایل اینستاگرام به افزایش آگاهی از برند شما در این پلتفرم اجتماعی کمک خواهد کرد.

82- ایجاد ارتباط مخاطب با برند خود را افزایش دهید

داشتن فالوور زیاد در شبکه‌ها اجتماعی تاثیری بر روی وب‌سایت شما نخواهد داشت، اما مخاطبین بیشتری را پیش روی شما قرار می‌دهد که می‌توانید محتوای خود را به راحتی با آن‌ها به اشتراک بگذارید. این کار باعث می‌شود که لینک‌های ورودی سایت افزایش پیدا کند و یک ارتباط قوی پیرامون برند خود بهره‌مند شوید.

برای اینکه مخاطبا‌ها راحت‌تر با شما ارتباط برقرار کنند باید اطلاعات تماس خود از قبیل ایمیل، شماره تماس و آدرس وب‌سایت را در پروفایل اینستاگرام خود قرار دهید.

83- از دکمه اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

کافیست که در جای مشخصی از محتواهای خود دکمه‌ای برای به اشتراک گذاشتن محتوا در شبکه‌های اجتماعی قرار دهید. اکثر مخاطب‌های شما محتواها و مقالات سایت را در پروفایل‌های اجتماعی خود به اشتراک نمی‌گذارند، مگر اینکه راه اشتراک گذاری را برای آن‌ها آسان کرده باشید. برای این کار افزونه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها این کار را به راحتی انجام دهید.

84- لینک محتوای خود را تا حد ممکن در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید

بزرگترین مزیتی که رسانه‌های اجتماعی به شما می‌دهند استفاده از بستر آن‌ها برای توزیع پست‌های وبلاگ وب‌سایت خود است. هر زمانی که پست جدید یا محصول و خدمات جدیدی را ارائه کردید حتما آن را در پلتفرم‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید.

85- از مخاطبین درخواست کنید که بهترین محتواهای شما را به اشتراک بگذارند

شاید درخواست کردن از کاربران برای به اشتراک گذاشتن محتواهای شما به نظر نقض آداب و رسوم موجود در سایت‌ها باشد، اما اگر این کار را به شکل محدود و بر روی بهترین محتواهای خود انجام دهید نتیجه خوبی خواهید گرفت. با انجام این کار به فالوور بیشتری دست پیدا خواهید کرد.

86- محتواهای قدیمی خود را به اشتراک بگذارید

انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی مربوط به جدیدترین محتواهای وب‌سایت نیست و باید از محتواهای قدیمی و با کیفیت خود نیز استفاده کنید. با این کار مطمئن می‌شوید که فالوورهای جدید شما به محتواهای قدیمی وب‌سایت دسترسی خواهند داشت.

87- با اینفلوئنسرها ارتباط برقرار کنید

اینفلوئنسرها به افرادی گفته می‌شود که در حوزه و صنعت شما مشغول به کار هستند و از تعداد فالوور بالا و محبوبیت زیادی برخوردار هستند. برای برقراری با اینفلوئنسرهای حوزه خود می‌توانید محتواهای آن‌ها را به اشتراک بگذارید، در بحث‌ها آن‌ها شرکت کنید و از آن‌ها سوال بپرسید. اینفلوئنسرها راهی برای کسب فالوور بیشتر در پلتفرم‌های اجتماعی هستند.

88- با اینفلوئنسرها همکاری کنید

برای تاثیرگذاری بیشتر اینفلوئنسرها بر روی کسب و کار، بهترین راه شروع همکاری با اینفلوئنسرهای مرتبط با کسب و کار خود است. برای این کار می‌توانید محصولات و خدمات خود را به آن‌ها بدهید تا با تبلیغ کردن کسب و کار شما مخاطبین زیادی به دست بیاورید. حتی می‌توانید با آن‌ها در قالب یک مصاحبه به گفت و گو بپردازید.

89- به دنبال مخاطب‌های بالقوه خود باشید

یکی از بهترین راه‌ها برای گسترش خود در شبکه‌های اجتماعی جذب مخاطب‌ها با فالوو کردن آن‌ها است. به این صورت که رقبای خود را در اینستاگرام پیدا کنید و با دستیابی به فالوورهای آن‌ها، دنبالشان کنید. این کار معمولا جواب خواهد داد و آن‌ها هم به اصطلاح شما را فالوو بک می‌کنند.

90- با ایجاد تعامل مخاطب جذب کنید

با افزایش تعامل در پروفایل اجتماعی نه تنها مخاطب‌های جدیدی را به خود جذب خواهید کرد، بلکه مخاطب‌های  قبلی خود را حفظ می‌کنید. شاید کلمه تعامل کمی گنگ به نظر برسد ولی به شیوه‌های مختلفی می‌توانید آن را پیاده سازی کنید. می‌توانید به افرادی که از شما در فضای اجتماعی تعریف می‌کنند تشکر کنید، یا افرادی که در زیر پست شما جواب سوال مخاطب‌های شما را می‌دهند تشویق کنید. هرچه بیشتر با کاربران خود تعامل داشته باشید احتمال جذب فالوور برای شما بیشتر خواهد شد.

91- در پلتفرم‌های ویدیویی فعالیت داشته باشید

با گذشت زمان استفاده از محتوای متنی خالی در سایت‌ها منسوخ شد و در کنار آن شروع به استفاده از محتوای بصری قوت گرفت. امروزه محتواهای متنی که در آن از تصاویر نیز استفاده شده باشد همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در کنار آن محتواهای ویدیویی هم توانسته‌اند جای خود را در بین مخاطب‌ها پیدا کنند.

برای ارائه محتواهای ویدیویی خود می‌توانید از پلتفرم‌های ویدیویی مانند آپارات و You tube استفاده کنید. برای اینکه محتوای ویدیویی خود را به دست تعداد بیشتری از مخاطب‌های کسب و کار خود برسانید باید در این پلتفرم‌ها، ویدیوی خود را بهینه سازی کنید.

92- برند شخصی خود را بسازید

در شبکه‌های اجتماعی برای خود و کارمندانتان پروفایل اجتماعی درست کنید. با استفاده از چند اکانت می‌توانید قابلیت دیده شدن خودتان را افزایش دهید. سپس هر کدام سعی کنید برند شخصی خود را گسترش دهید و تعداد فالوور خود را افزایش دهید. در نهایت این کار به برند شما کمک خواهد کرد تا محتوای خود را به صورت شخصی‌تر و به مخاطب‌های بیشتری اراده دهید.

راهکارهای اضافی برای افزایش رتبه بندی

93- حجم کلمات کلیدی محتوای خود را کاهش دهید

در ابتدای این راهنما به اهمیت قرار گرفتن کلمه کلیدی در محتوای وب‌سایت پرداخته شد. اگر می‌خواهید در گوگل رتبه‌های بالاتری را کسب کنید باید کلمات کلیدی خود را در محتوای سایت خود توزیع کنید. وجود کلمه کلیدی در محتوا باعث بهینه شدن محتوا خواهد شد.

با این وجود، در صورتی که از تعداد کلمه کلیدی زیادی در محتوای خود استفاده کنید، محتوای شما بیش از حد بهینه خواهد شد. گوگل نیز این کار را به منزله تقلب و دستکاری کردن برای کسب رتبه قلمداد خواهد کرد. همیشه قبل از انتشار محتواهای خود آن را بخوانید و اگر تعداد کلمات کلیدی استفاده شده در آن خیلی زیاد است به تصحیح آن بپردازید.

94- لینک‌های خروجی به سایت‌های اسپم را حذف کنید

وجود لینک به سایت‌های اسپم برای وب‌سایت شما می‌تواند بسیار گران تمام شود. منظور از سایت‌های اسپم وب‌سایت‌هایی است که از سئو کلاه سیاه در سایت خود استفاده کرده‌اند. شاید شما تا حالا لینکی به این گونه از وب‌سایت‌ها نداده باشید ولی این امکان وجود دارد که سایت شما از طرف شخصی هک شود و این لینک‌ها را درون سایت شما قرار دهد. در این صورت گوگل شما را با این سایت‌ها مرتبط دانسته و احتمال دارد شما را جریمه کند.

پاک کردن همچین لینک‌هایی برای شما گران و پر دردسر خواهد بود، به همین دلیل از همان ابتدا روی امنیت سایت خود سرمایه گذاری کنید.

95- اسپانسرهای خود را به صورت علنی معرفی کنید

اگر برای پشتیبانی مالی از اسپانسرینگ استفاده می‌کنید و یا در طرح مشارکت در فروش محصولی شرکت کرده‌اید، این موضوع را به صورت شفاف به کاربران خود اعلام کنید. گوگل بارها قوانین خود را در این باره تصحیح کرده است و در صورت عدم رعایت آن جریمه خواهید شد.

فرض کنید شرکتی به شما یک محصول رایگان داده است تا در مورد آن نظر خود را به صورت مقاله اعلام کنید. شما باید به صورت کاملا شفاف اعلام کنید این محصول چرا و چگونه به دست شما رسیده است و در صورتی که به وب‌سایت سازنده محصول لینک زده‌اید از آتربیوت sponsored در لینک خود استفاده کنید.

96- از ریدایرکت‌های مخرب استفاده نکنید

یکی از تاکتیک‌های محبوب در گذشته بین وب‌مسترها، ایجاد ریدایرکت‌هایی بود که کاربر را از یک صفحه پر بازدید به سمت صفحه محصول هدایت می‌کرد.

شاید این کار به عنوان یک استراتژی و فرستادن ترافیک به صفحه محصول جالب به نظر برسد، اما با پیاده سازی همچین سیستمی اعتماد کاربر را از بین خواهید برد و تجربه کاربری منفی را برای او رقم خواهید زد. گوگل هم با وب‌سایت‌هایی که همچین ریدایرکت‌هایی را در سایت خود پیاده سازی می‌کنند به شدت برخورد خواهد کرد.

97- به شکل اصولی در سایت خود از تبلیغات استفاده کنید

قرار دادن تبلیغات در وب‌سایت‌ها مشکلی ندارد. حتی خود گوگل هم از تبلیغات درآمد کسب می‌کند. با این حال نوع تبلیغ و محل قرار گیری آن می‌تواند بر روی تجربه کاربری مخاطب‌های شما اثر گذار باشد. برای این کار از ستون‌های فرعی استفاده کنید و تبلیغات را از محتوای خود دور نگه دارید. استفاده از تبلیغات به شکل پاپ آپ نه تنها برای کاربران جلوه قشنگی ندارد، بلکه خود گوگل هم آن را به عنوان یک نکته منفی تلقی خواهد کرد.

98- از تولید محتوای خودکار استفاده نکنید

اخیراً گرایش به تولید خودکار محتوای سایت در دنیای بازاریابی محتوایی زیاد دیده شده است. از آنجا که وب‌مسترها از اهمیت محتوا برای سایت‌های خود آگاه هستند ولی انرژی لازم را برای تولید آن صرف نمی‌کنند، به جای تولید محتوایی که به دست یک انسان خلق شده باشد، از ربات‌های تولید محتوای ارزان قیمتی استفاده می‌کنند که محتواها را از روی وب کپی کرده و با تغییرات جزئی آن را در وب‌سایت منتشر می‌کنند.

الگوریتم پاندا گوگل به صورت تخصصی برای شناسایی و جریمه همچین دستکاری‌هایی به وجود آمده است تا با آن‌ها به مقابله بپردازد.

99- از متا تگ‌ها به شکلی اصولی استفاده کنید

همانند نکته‌ای که در مورد کلمات کلیدی گفتیم، استفاده از متا تگ‌ها هم در بهینه سازی صفحات لازم است ولی در محتواهای خود بیش از حد آن‌ها را بهینه نکنید. برای استفاده از این متا تگ‌ها از نظر طول کاراکترهای استفاده شده محدودیت‌هایی وجود دارد ولی با این حال استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در متا تگ‌ها از نظر گوگل اقدامی غیر طبیعی محسوب می‌شود و احتمال دارد شما را برای این عمل جریمه کند.

100- در صورت پنالتی شدن درخواست مجدد ارسال کنید

اگر از نکات این راهنما برای افزایش رتبه سایت خود در موتورهای جستجو استفاده کنید، بعید می‌رسد که شامل پنالتی‌های گوگل شوید. اما اگر از خدمات سئو اصولی استفاده نکنید یا به طور عمدی در رتبه بندی سایت خود دستکاری کنید ممکن است در دام پنالتی‌های گوگل گرفتار شوید. در این صورت می‌توانید با گوگل تماس برقرار کنید تا درخواست تجدید نظر خود را به آن‌ها ارائه دهید.

نکته طلایی

101- ارزیابی، یادگیری و پیاده سازی و تکرار این فرآیند

سئو یک علم تجربی است و همواره قوانین آن نیز در حال تغییر کردن است. بهترین استراتژی که برای وب‌سایت خود می‌توانید در نظر بگیرید و رتبه بندی سایت آن را بهبود ببخشید آنالیز فعالیت‌های سئو خود و پی بردن به نقاط ضعف و قوت آن است. با یادگیری نکاتی که بر روی رتبه بندی سایت شما تاثیر مثبت یا منفی دارند می‌توانید آن‌ها را در استراتژی آینده خود بگنجانید یا حذف کنید. با تکرار این فرآیند شما زیر و بم سئو را به خوبی یاد خواهید گرفت و مطمئنا تاثیر آن را نیز در رتبه سایت خود مشاهده خواهید کرد.

در این راهنما سعی کردیم که تمامی پارامترهای تاثیرگذار در افزایش رتبه بندی وب‌سایت را برای شما توضیح دهیم. البته شاید پارامترهای محدود و کم اهمیت‌تری باشند که به آن‌ها اشاره نکرده باشیم و یا حتی معیارهایی که هنوز کشف نشده باشند، ولی با رعایت همین نکات می‌توانید تغییرات مثبتی در سایت خود ایجاد کنید.

سید پویا کاظمیان

مدیر تولید محتوای آساوب

دیدگاهتان را بنویسید

برای مطالعه مطالب مرتبط با این پست پیشنهاد می‌کنیم که به مقالات زیر نگاه بیاندازید: